TÜED Başkanı Bulut'tan TOKİ Açıklaması - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Aralık, 2015 15:06 tarihinde yayınlandı
0
0

TÜED Başkanı Bulut’tan TOKİ Açıklaması

Karabük’ün en önemli gündem maddelerinin başında gelen ve birçok söylentilere sebep olan emeklilere konut projesi ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen TÜED Şube başkanı Celal Bulut, hedeflerini ulaştıklarını ve TOKİ”yi Karabük”e getirdiklerini söyledi
Son birkaç aydır Karabük’ün en önemli gündem maddelerinin başında gelen ve birçok söylentilere sebep olan emeklilere konut projesi kapsamında Emekliler Derneği Başkanı Celal Bulut açıklamalarda bulundu.
Dernek Lokalinde basın toplantısı düzenleyen TÜED Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, “Bilindiği gibi son olarak TOKİ Karabük Emeklileri için ilk etapta Karabük merkezde 426 konut yapılacağını açıkladı.Bu açıklamanın ardından bize gelen konut sayısının yetersizliği şikayetleri üzerine TOKİ başkanımızla Ankara’da yeni bir görüşme yaptık.Kendisi bize bu işin ucunun açık olduğunu söyledi ve etap etap konutların yapımına devam edileceğini bildirdi.İnsanlar 5-6 bin konut yapılacağını sanıyorlar.Oysa ki öncelikli olarak evi olmayan emeklilerimize konut yapılacağını o zamanda söyledik, şimdi de söylüyoruz.Yer bulundukça etap etap konutlar yapılacak.TOKİ Başkanımızla en son görüşmemizde Kirkille bölgesine yapılacak 426 konut ile birlikte, Soğan tarlası mevkiinin de konut yapımına hazır olduğunu söyledik. Şimdi Soğan tarlası mevkii ile ilk etapta yapılacak konut sayımız yaklaşık bin civarına yükseldi. Tabi ki sayı bununla kalmayacak ve ikinci,üçüncü etaplarda da Aydınlıkevler ve Kapullu mahallelerine yeni konutlar yapılacak.Ancak bunun için bir tarih vermemiz şimdiden mümkün değil.
MART AYININ SONUNDA İLK KAZMA VURULACAK
Mart ayının sonunda ilk kazmanın vurulacağını söyleyen Bulut, “Bu gelişmelerle birlikte emeklilerimiz 9 Aralık tarihinden itibaren Halk Bankasına giderek yatıracakları 500 lira ile kayıt yaptıracaklar. Bunun için emeklilerimizin tekrar bize gelmesine gerek yok. Nüfus cüzdanları ile birlikte Halk Bankası şubesine kayıt yaptıracaklar.Bu kayıtlar sonrası 12 Şubat tarihinde ise kura çekimi gerçekleşecek ve kura çekimi sonrası evi çıkan emeklilerimiz TOKİ ile sözleşme yapacaklar ve Mart ayı sonunda temel atılacak.Bizim Karabük’te başlattığımız proje mecrasını buldu.Yani hedefimize ulaştık.Biz TOKİ’yi Karabük’e getirdik.Eksik,gediklerimiz olabilir ancak biz bu olayı kovalıyoruz.Ben hiçbir zaman bu işe siyaset bulaştırmak istemedim” dedi.
Son olarak bu projenin sadece emeklilere yönelik olduğunun altını yeniden çizen Bulut,”Dul ve yetim vatandaşlarımız da bizden ev istiyor ancak,TOKİ şuan sadece emeklilere konut yapacak” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
artvinde 7 kisinin yaralandigi tunel kazasi kamerada YNkYyv55
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de 7 kişinin yaralandığı tünel kazası kamerada

Artvin-Erzurum karayolunun 7. kilometresindeki tünelde, iki kamyonetin çarpışması sonucu 7 kişinin yaralandığı kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Kaza, 27 Nisan’da Artvin-Erzurum kara yolu üzerindeki 4 kilometrelik tünelde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yusufeli istikametinden Artvin yönüne seyreden Mehmet Ş. idaresindeki Artvin Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 08 DE 524 plakalı kamyonet, tünel içinde şerit ihlali yaparak karşı yönden gelen Ali Fuat Beyaz’ın kullandığı 08 ABB 956 plakalı kamyonetle çarpıştı.

Kazada sürücüler Mehmet Ş. ve Ali Fuat Beyaz ile araçlarda bulunan Orhan Bıyıklı, Şenol Aydemir, Murat Özmen, Doğan Ülker ve Seçkin Özay yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar ilk müdahalelerinin ardından Artvin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı. Kazanın tünel içindeki güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde, sürücü karşı şeride geçtiği ve karşı yönden gelen araçla çarpıştığı anlar yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin