Karabük’ün en önemli gündem maddelerinin başında gelen ve birçok söylentilere sebep olan emeklilere konut projesi ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen TÜED Şube başkanı Celal Bulut, hedeflerini ulaştıklarını ve TOKİ”yi Karabük”e getirdiklerini söyledi
Son birkaç aydır Karabük’ün en önemli gündem maddelerinin başında gelen ve birçok söylentilere sebep olan emeklilere konut projesi kapsamında Emekliler Derneği Başkanı Celal Bulut açıklamalarda bulundu.
Dernek Lokalinde basın toplantısı düzenleyen TÜED Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, “Bilindiği gibi son olarak TOKİ Karabük Emeklileri için ilk etapta Karabük merkezde 426 konut yapılacağını açıkladı.Bu açıklamanın ardından bize gelen konut sayısının yetersizliği şikayetleri üzerine TOKİ başkanımızla Ankara’da yeni bir görüşme yaptık.Kendisi bize bu işin ucunun açık olduğunu söyledi ve etap etap konutların yapımına devam edileceğini bildirdi.İnsanlar 5-6 bin konut yapılacağını sanıyorlar.Oysa ki öncelikli olarak evi olmayan emeklilerimize konut yapılacağını o zamanda söyledik, şimdi de söylüyoruz.Yer bulundukça etap etap konutlar yapılacak.TOKİ Başkanımızla en son görüşmemizde Kirkille bölgesine yapılacak 426 konut ile birlikte, Soğan tarlası mevkiinin de konut yapımına hazır olduğunu söyledik. Şimdi Soğan tarlası mevkii ile ilk etapta yapılacak konut sayımız yaklaşık bin civarına yükseldi. Tabi ki sayı bununla kalmayacak ve ikinci,üçüncü etaplarda da Aydınlıkevler ve Kapullu mahallelerine yeni konutlar yapılacak.Ancak bunun için bir tarih vermemiz şimdiden mümkün değil.
MART AYININ SONUNDA İLK KAZMA VURULACAK
Mart ayının sonunda ilk kazmanın vurulacağını söyleyen Bulut, “Bu gelişmelerle birlikte emeklilerimiz 9 Aralık tarihinden itibaren Halk Bankasına giderek yatıracakları 500 lira ile kayıt yaptıracaklar. Bunun için emeklilerimizin tekrar bize gelmesine gerek yok. Nüfus cüzdanları ile birlikte Halk Bankası şubesine kayıt yaptıracaklar.Bu kayıtlar sonrası 12 Şubat tarihinde ise kura çekimi gerçekleşecek ve kura çekimi sonrası evi çıkan emeklilerimiz TOKİ ile sözleşme yapacaklar ve Mart ayı sonunda temel atılacak.Bizim Karabük’te başlattığımız proje mecrasını buldu.Yani hedefimize ulaştık.Biz TOKİ’yi Karabük’e getirdik.Eksik,gediklerimiz olabilir ancak biz bu olayı kovalıyoruz.Ben hiçbir zaman bu işe siyaset bulaştırmak istemedim” dedi.
Son olarak bu projenin sadece emeklilere yönelik olduğunun altını yeniden çizen Bulut,”Dul ve yetim vatandaşlarımız da bizden ev istiyor ancak,TOKİ şuan sadece emeklilere konut yapacak” diye konuştu.


TÜED Başkanı Bulut’tan TOKİ Açıklaması
Beşiktaş Sergen Yalçın ile Yolları Ayırdı
Sergen Yalçın ile Beşiktaş JK arasındaki ikinci dönem resmen sona erdi. Siyah-beyazlı yönetim, 18 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen kritik toplantının ardından tecrübeli teknik adamla yolları ayırma kararı aldı.
Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde yapılan görüşme saat 13.00 sıralarında başladı. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından ayrılık kararı çıktı.
Beşiktaş’ta 30 Ağustos 2025 tarihinde başlayan ikinci Sergen Yalçın dönemi, yaklaşık 9 ayın ardından sona ermiş oldu. Siyah-beyazlı ekip, bu süreçte Süper Lig sezonunu 4’üncü sırada tamamlarken, hedef olarak gösterilen Türkiye Kupası’na ise yarı finalde veda etti.
Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, ikinci dönemde çıktığı 39 resmi maçta 20 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Deneyimli teknik adam, siyah-beyazlı takımın başında 1.79 puan ortalaması yakaladı.
Beşiktaş yönetiminin teknik direktörlük görevi için önümüzdeki günlerde yeni isimlerle görüşmelere başlaması bekleniyor.

