Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Kasım, 2021 13:23 tarihinde yayınlandı
0

TÜED Başkanı Bulut, Siyasilere Emeklilerin talebini iletti

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, emeklilerin taleplerini içeren bir dosya hazırlayarak Siyasi Partilerin İl Başkanlarına iletti.

Dosyada “Emeklilere seyyanen zam, intibak yayası, emeklilere her ay yüzde 4 oranında verilen zammın yüzde 8’e çıkarılması, Bayram ikramiyelerinin artırılması, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi, 3600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT)”  gibi konular yer alıyor.

Başkan Bulut yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Basliksiz 12 kopya 7

“Emekliler Derneği Karabük Şubesi olarak ilimizdeki Siyasi Partilerin İl Başkanlarını AK Parti İl Başkanı  Av. İsmail Altınöz, CHP İl Başkanı  Abdullah Çakır, İYİ Parti İl Başkanı Erol Serin, MHP İl Başkan Vekili  Cenk Gedikoğlu, DEVA Partisi İl Başkanı  Yusuf Aydın, Gelecek Partisi İl Başkanı  Av. Burak Onur Gündüz ziyaret ederek emeklilerimizin talepleri ile ilgili dosya kendilerine sunulmuştur.

EMEKLİLERİMİZİN TALEPLERİ;

1- İki senedir Dünyayı ve Ülkemizi saran Pandemi Covid-19 virüsünden en çok etkilenen emekli kesimi olmuştur. Emeklilerimizin kullandığı ürünlere %100 zam gelmiştir. (Yağ, zeytin, peynir, yakacak vs. gibi) Emeklilerimizin bir nebze rahatlaması için seyyanen zam istiyoruz.

2- 2000’den sonrası emeklilerimizin intibakının mutlaka yapılmasını talep etmekteyiz.

3- Emeklilerimize her ay verilen %4 oranındaki ek ödemenin %8’e çıkarılmasını istiyoruz.

4- Bayram ikramiyelerinin arttırılmasını istiyoruz.

5- En düşük emekli maaşının asgari ücretin seviyesine çıkartılmasını talep ediyoruz.

6- 3600 ek göstergenin çıkarılmasını istiyoruz.

7- Emeklilikte yaşa takılanlar konusunun çözülmesini istiyoruz.

Eli nasırlı, yüzü nurlu, ağzı dualı, ülkenin kalkınmasında alın teri olan emeklilerimiz sizlere dua eder, yapılanları asla unutmaz.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
w 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Haziran, 2026 13:59 tarihinde yayınlandı
0

İstanbul Pendik’e Yeniceli Muhtar

İstanbul Pendik Bahçelievler Mahallesi’nde eski muhtarın vefatının ardından gerçekleştirilen ara seçimde mahalle sakinlerinin tercihi Serpil Berak’tan yana oldu. Yeniceli nüfusuna kayıtlı olan Berak, seçimde aldığı 600 oyla mahallenin yeni muhtarı seçilerek önemli bir başarıya imza attı.

Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği seçim sürecinde oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından sandıklar açıldı ve oy sayımı gerçekleştirildi. Sayım sonuçlarının resmi tutanaklarla ilan edilmesiyle birlikte Serpil Berak’ın muhtarlığı kesinleşti.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından mahallede yeni bir dönem başlarken, vatandaşların gözü de yeni muhtar Serpil Berak’ın hayata geçireceği hizmet ve projelere çevrildi. Mahalle sakinleri, Berak’ın önümüzdeki süreçte Bahçelievler Mahallesi’nin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirmesini bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin