Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Kasım, 2021 13:23 tarihinde yayınlandı
0

TÜED Başkanı Bulut, Siyasilere Emeklilerin talebini iletti

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, emeklilerin taleplerini içeren bir dosya hazırlayarak Siyasi Partilerin İl Başkanlarına iletti.

Dosyada “Emeklilere seyyanen zam, intibak yayası, emeklilere her ay yüzde 4 oranında verilen zammın yüzde 8’e çıkarılması, Bayram ikramiyelerinin artırılması, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi, 3600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT)”  gibi konular yer alıyor.

Başkan Bulut yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Basliksiz 12 kopya 7

“Emekliler Derneği Karabük Şubesi olarak ilimizdeki Siyasi Partilerin İl Başkanlarını AK Parti İl Başkanı  Av. İsmail Altınöz, CHP İl Başkanı  Abdullah Çakır, İYİ Parti İl Başkanı Erol Serin, MHP İl Başkan Vekili  Cenk Gedikoğlu, DEVA Partisi İl Başkanı  Yusuf Aydın, Gelecek Partisi İl Başkanı  Av. Burak Onur Gündüz ziyaret ederek emeklilerimizin talepleri ile ilgili dosya kendilerine sunulmuştur.

EMEKLİLERİMİZİN TALEPLERİ;

1- İki senedir Dünyayı ve Ülkemizi saran Pandemi Covid-19 virüsünden en çok etkilenen emekli kesimi olmuştur. Emeklilerimizin kullandığı ürünlere %100 zam gelmiştir. (Yağ, zeytin, peynir, yakacak vs. gibi) Emeklilerimizin bir nebze rahatlaması için seyyanen zam istiyoruz.

2- 2000’den sonrası emeklilerimizin intibakının mutlaka yapılmasını talep etmekteyiz.

3- Emeklilerimize her ay verilen %4 oranındaki ek ödemenin %8’e çıkarılmasını istiyoruz.

4- Bayram ikramiyelerinin arttırılmasını istiyoruz.

5- En düşük emekli maaşının asgari ücretin seviyesine çıkartılmasını talep ediyoruz.

6- 3600 ek göstergenin çıkarılmasını istiyoruz.

7- Emeklilikte yaşa takılanlar konusunun çözülmesini istiyoruz.

Eli nasırlı, yüzü nurlu, ağzı dualı, ülkenin kalkınmasında alın teri olan emeklilerimiz sizlere dua eder, yapılanları asla unutmaz.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
fqw 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Haziran, 2026 14:52 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te yaya geçidini kullanmayan yayalar tehlike oluşturuyor

Karabük’ün en işlek noktalarından biri olan Postane Caddesi’nde, yaya geçidi çizgisi bulunmayan alanlarda karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlarla sürücüler arasında görüş ayrılığı yaşanıyor.

Cadde üzerinde yoğun yaya ve araç trafiğinin bulunduğunu belirten vatandaşlar, yaya geçidi olmayan noktalarda sürücülerin kendilerine yol vermediğini ve bu nedenle karşıya geçmekte zorlandıklarını ifade ediyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelli bireyler açısından durumun risk oluşturduğunu dile getiren yayalar, sürücülerin daha dikkatli ve duyarlı davranmasını istiyor.

Sürücüler ise trafik kurallarına uygun hareket ettiklerini savunuyor. Yaya geçidi bulunan bölgelerde yayalara öncelik tanıdıklarını belirten araç sürücüleri, geçit çizgisi olmayan noktalarda durmak zorunda olmadıklarını ifade ederek, yayaların belirlenmiş geçiş noktalarını kullanmaları gerektiğini söylüyor.

Postane Caddesi’nde yaşanan bu durum, yaya güvenliği ve trafik kuralları konusunda farkındalığın artırılması gerektiğini bir kez daha gündeme getirirken, vatandaşlar bölgede ek yaya geçitleri oluşturulması ve gerekli uyarı levhalarının artırılması yönünde talepte bulunuyor.

Yetkililerin konuya ilişkin nasıl bir adım atacağı ise merakla bekleniyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin