Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Kasım, 2021 13:23 tarihinde yayınlandı
0

TÜED Başkanı Bulut, Siyasilere Emeklilerin talebini iletti

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, emeklilerin taleplerini içeren bir dosya hazırlayarak Siyasi Partilerin İl Başkanlarına iletti.

Dosyada “Emeklilere seyyanen zam, intibak yayası, emeklilere her ay yüzde 4 oranında verilen zammın yüzde 8’e çıkarılması, Bayram ikramiyelerinin artırılması, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi, 3600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT)”  gibi konular yer alıyor.

Başkan Bulut yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Basliksiz 12 kopya 7

“Emekliler Derneği Karabük Şubesi olarak ilimizdeki Siyasi Partilerin İl Başkanlarını AK Parti İl Başkanı  Av. İsmail Altınöz, CHP İl Başkanı  Abdullah Çakır, İYİ Parti İl Başkanı Erol Serin, MHP İl Başkan Vekili  Cenk Gedikoğlu, DEVA Partisi İl Başkanı  Yusuf Aydın, Gelecek Partisi İl Başkanı  Av. Burak Onur Gündüz ziyaret ederek emeklilerimizin talepleri ile ilgili dosya kendilerine sunulmuştur.

EMEKLİLERİMİZİN TALEPLERİ;

1- İki senedir Dünyayı ve Ülkemizi saran Pandemi Covid-19 virüsünden en çok etkilenen emekli kesimi olmuştur. Emeklilerimizin kullandığı ürünlere %100 zam gelmiştir. (Yağ, zeytin, peynir, yakacak vs. gibi) Emeklilerimizin bir nebze rahatlaması için seyyanen zam istiyoruz.

2- 2000’den sonrası emeklilerimizin intibakının mutlaka yapılmasını talep etmekteyiz.

3- Emeklilerimize her ay verilen %4 oranındaki ek ödemenin %8’e çıkarılmasını istiyoruz.

4- Bayram ikramiyelerinin arttırılmasını istiyoruz.

5- En düşük emekli maaşının asgari ücretin seviyesine çıkartılmasını talep ediyoruz.

6- 3600 ek göstergenin çıkarılmasını istiyoruz.

7- Emeklilikte yaşa takılanlar konusunun çözülmesini istiyoruz.

Eli nasırlı, yüzü nurlu, ağzı dualı, ülkenin kalkınmasında alın teri olan emeklilerimiz sizlere dua eder, yapılanları asla unutmaz.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 13:29 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Alkol ortamında tekme ve yumruklar konuştu

Karabük’te birlikte alkol alan arkadaş grubu arasında çıkan tekmeli yumruklu kavga cep telefonu kamerasına yansırken, darbedilen kişi saldırganlardan şikayetçi olmadı.
Olay, Yenişehir Mahallesi’nde araç girişine kapalı pazar yeri bölgesinde meydana geldi. İddiaya göre, birlikte alkol alan 5 arkadaş arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine gruptaki bir kişi çalılık alana doğru uzaklaşırken, 3 kişi diğer arkadaşlarını aralarına alarak tekme ve yumruklarla darbetti.
Yere düşen kişinin darbedildiği kavga, gruptaki diğer 2 kişinin araya girmesiyle sona erdi.
İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan kişi, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye gitmeyi kabul etmedi.
Darbedilen kişinin arkadaşlarından şikayetçi olmadığı öğrenildi.
Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin