Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2021 12:16 tarihinde yayınlandı
0

TÜBİTAK Bilim Şenliği sona erdi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde 7-8-9 Ekim tarihlerinde düzenlenen “Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor” Karabük Bilim Şenliği öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgisi ve katılımı ile son buldu.

Karabük Merkez İlçede ilki gerçekleştirilen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği ile katılımcılar 3 gün boyunca toplam 98 atölyede etkinlik yaparak keyifli ve bilgi dolu vakit geçirdiler.

Öğrencilerin temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesinin amaçlandığı Bilim Şenliğinde; bilimsel gösteriler, 3D tasarımlar, arttırılmış gerçeklik uygulamaları, el becerileri, sosyal ve beşeri bilime dair etkinlikler gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’nin en başından son anına kadar görev alan Şube Müdürü Adnan Cansız nezdinde Ar-Ge birimi personeline, atölye şeflerine, öğretmenlere ve görev alan öğrencilere gösterdikleri özverili, fedakârca ve gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, desteklerinden dolayı paydaş kurumlara şükranlarını sundu.

“Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor” projesinin adı gibi bu şenlikte de çok büyük emek olduğunu ve bunun çok güzel bir şekilde yansıdığını ifade eden  Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Öğrencilerimizin bilimle buluşması bizim için çok kıymetli idi. Bunu da en iyi şekilde gerçekleştirdik. Katılımcılarımızın tamamı memnun ve mutlu oldular. Bizler de hep birlikte bu mutluluğu yaşıyoruz. Bilim şenliğimiz amacına ulaşmıştır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz sahil yolu viyaduklerle degirmendere tuneline baglaniyor QWKOzYRp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz Sahil Yolu viyadüklerle Değirmendere Tüneli’ne bağlanıyor

Trabzon’da Değirmendere Tüneli ile Karadeniz Sahil Yolu’nu birbirine bağlayacak ulaşım projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. 585 metre uzunluğundaki ana köprü ile 697 metre uzunluğundaki kol bağlantılarından oluşan Değirmendere Viyadüğü’nde fore kazık ve plastik kazık imalatları devam ediyor.

Proje kapsamında toplam 721 adet ve 13 bin 520 metre uzunluğunda fore kazık ile 750 adet ve 15 bin 176 metre uzunluğunda plastik kazık yapılması planlanıyor. Çalışmalar çerçevesinde bugüne kadar 10 bin 358 metre plastik kazık ile 473 adet ve 8 bin 648 metre fore kazık imalatı tamamlandı. Viyadük ayaklarında çalışmaların sürdüğü belirtilirken, Değirmendere Genişletme Köprüsü’ndeki çalışmaların tamamlandığı bildirildi. Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki ulaşımı rahatlatması hedeflenen proje kapsamında, Sahil (Liman) Kavşağı’nın oluşturulması için gerekli tahkimat ve anifer blok çalışmalarının ise devam ettiği kaydedildi.

Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yapılan proje sayesinde Değirmendere’deki ve Maçka Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunun azalacağını söyledi. Genç “Bir taraftan Çukurçayır’daki Kanuni Bulvarı platformunu Değirmendere Vadisi’ne bağladık yani şehir içi bağlantısı sağlandı. Diğer taraftan ise güneyden gelen, yani Maçka Vadisi’nden gelen ana devlet karayolunu bir tünelle bu yola bağlayarak doğrudan sahil yoluna ulaştırıyoruz. Çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Tüneller hemen hemen bitmek üzere. Bu proje, Değirmendere’deki ve Maçka Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunu azaltacak, mevcut yol ise iç servis yolu hâline gelecek. Transit trafik tünellere yönlendirilerek, Değirmendere Vardallar Kavşağı olarak bilinen noktadan doğrudan sahil yoluna aktarılacak. Bütün bunlar, şehrimiz için önemli ulaşım yatırımlarıdır” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin