Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2021 12:16 tarihinde yayınlandı
0

TÜBİTAK Bilim Şenliği sona erdi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde 7-8-9 Ekim tarihlerinde düzenlenen “Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor” Karabük Bilim Şenliği öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgisi ve katılımı ile son buldu.

Karabük Merkez İlçede ilki gerçekleştirilen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği ile katılımcılar 3 gün boyunca toplam 98 atölyede etkinlik yaparak keyifli ve bilgi dolu vakit geçirdiler.

Öğrencilerin temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesinin amaçlandığı Bilim Şenliğinde; bilimsel gösteriler, 3D tasarımlar, arttırılmış gerçeklik uygulamaları, el becerileri, sosyal ve beşeri bilime dair etkinlikler gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’nin en başından son anına kadar görev alan Şube Müdürü Adnan Cansız nezdinde Ar-Ge birimi personeline, atölye şeflerine, öğretmenlere ve görev alan öğrencilere gösterdikleri özverili, fedakârca ve gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, desteklerinden dolayı paydaş kurumlara şükranlarını sundu.

“Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor” projesinin adı gibi bu şenlikte de çok büyük emek olduğunu ve bunun çok güzel bir şekilde yansıdığını ifade eden  Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Öğrencilerimizin bilimle buluşması bizim için çok kıymetli idi. Bunu da en iyi şekilde gerçekleştirdik. Katılımcılarımızın tamamı memnun ve mutlu oldular. Bizler de hep birlikte bu mutluluğu yaşıyoruz. Bilim şenliğimiz amacına ulaşmıştır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rektor kirisiktan universitenin gelecek vizyonuna iliskin degerlendirmeler WFubRUXh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Rektör Kırışık’tan üniversitenin gelecek vizyonuna ilişkin değerlendirmeler

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, iki fakültede düzenlenen akademik genel kurul toplantılarında üniversitenin hedef ve çalışmalarını değerlendirdi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesinin akademik genel kurul toplantılarına katıldı.

İlk olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıya Fakülte Dekanı Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin, dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve akademisyenler katıldı.

Toplantının açılışında Kapanşahin, fakültenin son bir yıllık akademik ve idari faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesinde düzenlenen toplantıda ise Dekan Prof. Dr. Müslüm Kuzu tarafından fakültenin eğitim, araştırma ve toplumsal katkı faaliyetlerine ilişkin değerlendirmeler paylaşıldı.

Toplantılarda konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinin kuruluş yıl dönümünün bundan sonraki süreçte her yıl 29 Mayıs’ta kutlanacağını belirterek kurumsal hafızanın ve geleneklerin üniversiteler için önemli olduğunu söyledi.

Üniversitenin araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Kırışık, akademik yayın, atıf, proje ve uluslararası görünürlük alanlarında önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Araştırma kapasitesinin artırılması amacıyla çok sayıda yükseköğretim kurumu ile iş birliği yürüttüklerini kaydeden Kırışık, farklı üniversitelere gerçekleştirilen ziyaretlerde araştırma, kalite ve yönetişim uygulamalarının yerinde incelendiğini dile getirdi.

Yapay zekâ ve dijital dönüşüm çalışmalarına da değinen Kırışık, bilişim altyapısının güçlendirildiğini, yapay zekâ odaklı lisansüstü programların açıldığını ve akademisyenlerin bu teknolojileri bilimsel üretim süreçlerinde etkin şekilde kullanmasının önem taşıdığını vurguladı.

Karabük Üniversitesinin sosyal inovasyon alanında da öncü olmayı hedeflediğini ifade eden Kırışık, bu kapsamda yürütülen çalışmaların merkezinde Sosyalfest’in yer aldığını söyledi.

Program kapsamında, kalite güvencesi çalışmaları sonucunda akreditasyon almaya hak kazanan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümüne akreditasyon belgesi takdim edildi. Ayrıca akademik unvan değişikliği gerçekleşen öğretim üyelerine plaket verildi.

Toplantılarda akademik birimlerin mevcut çalışmaları değerlendirilirken, Karabük Üniversitesinin araştırma odaklı büyüme, kalite güvencesi, uluslararasılaşma ve toplumsal katkı hedefleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar ele alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin