TÜBİTAK Bilim Şenliği sona erdi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2021 12:16 tarihinde yayınlandı
0
0

TÜBİTAK Bilim Şenliği sona erdi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde 7-8-9 Ekim tarihlerinde düzenlenen “Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor” Karabük Bilim Şenliği öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgisi ve katılımı ile son buldu.

Karabük Merkez İlçede ilki gerçekleştirilen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği ile katılımcılar 3 gün boyunca toplam 98 atölyede etkinlik yaparak keyifli ve bilgi dolu vakit geçirdiler.

Öğrencilerin temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesinin amaçlandığı Bilim Şenliğinde; bilimsel gösteriler, 3D tasarımlar, arttırılmış gerçeklik uygulamaları, el becerileri, sosyal ve beşeri bilime dair etkinlikler gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’nin en başından son anına kadar görev alan Şube Müdürü Adnan Cansız nezdinde Ar-Ge birimi personeline, atölye şeflerine, öğretmenlere ve görev alan öğrencilere gösterdikleri özverili, fedakârca ve gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, desteklerinden dolayı paydaş kurumlara şükranlarını sundu.

“Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor” projesinin adı gibi bu şenlikte de çok büyük emek olduğunu ve bunun çok güzel bir şekilde yansıdığını ifade eden  Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Öğrencilerimizin bilimle buluşması bizim için çok kıymetli idi. Bunu da en iyi şekilde gerçekleştirdik. Katılımcılarımızın tamamı memnun ve mutlu oldular. Bizler de hep birlikte bu mutluluğu yaşıyoruz. Bilim şenliğimiz amacına ulaşmıştır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun sehir hastanesinde cocuk hematoloji onkoloji klinigi acildi GjBUBdCR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun Şehir Hastanesi’nde Çocuk Hematoloji-Onkoloji Kliniği açıldı

Samsun Şehir Hastanesi bünyesinde Çocuk Hematoloji Ve Onkoloji Kliniği hizmete açıldı. Yeni klinikle birlikte, çocukluk çağı kanser hastalarının artık il dışına sevk edilmesine gerek kalmayacak.

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, Samsun Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Ulubay ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zuhal Keskin’in katılımıyla merkezin açılışı yapıldı. Akabinde Müdür Mustafa Uras yaptığı açıklamada, “Samsun’da sağlık hizmetlerinin gerek niteliği gerek erişilebilirliği açısından bugün yine önemli bir adım atıldı. Şu ana kadar Samsun’da Sağlık Bakanlığı nezdinde çocuk hematoloji ve onkoloji kliniği bulunmamaktaydı. Şehir hastanesi süreciyle birlikte, Samsun Şehir Hastanesi’nde çocuk hematoloji kliniği; 10 yataklı servis, 5 yataklı ayaktan kemoterapi ünitesi ve 2 adet çocuk hematoloji-onkoloji polikliniği ile hizmet vermeye başladı. Çocukluk çağı kanserleri, anne ve babalar için çok büyük bir yıkım. İlimizde bu hizmet yalnızca üniversite hastanesinde verilmekteydi ve onun da belirli bir kapasitesi vardı. Samsun’un aynı zamanda bir bölge merkezi olması nedeniyle talep oldukça fazla ve bu talep karşılanamıyordu. Daha önce de birçok kez ifade ettiğim gibi Samsun, sağlıkta bir amiral gemisi konumunda. Bugün bu ifademizi bir kez daha pekiştiriyoruz. Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniğimizi de hizmete açtık. Artık vatandaşlarımızın Samsun dışındaki illere gitmesine gerek kalmayacak. Bu süreçler oldukça meşakkatli ve zor. Bir anne-baba için evladının böyle bir hastalıkla karşılaşması büyük bir yıkımdır. Tedavi sürecinde il dışına gitmek, aileleri hem maddi hem de manevi açıdan ciddi şekilde yıpratmaktadır. Üstelik bu süreç tek seferlik bir tedavi ya da ameliyatla sınırlı değildir; aylarca sürebilmektedir. Bu nedenle farklı bir şehirde bulunmak, aile birliği açısından da ciddi zorluklar doğurmaktadır. Bugün burada, Samsun Şehir Hastanesi’nde bu hizmeti hem şehrimize hem de bölge halkına sunmak bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Samsun Şehir Hastanesi, Samsun Üniversitesi ile afiliye bir hastanedir. Samsun Üniversitesi öğretim üyemiz, aynı zamanda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zuhal Keskin Sarılar gözetiminde görev yapan ekibe, sundukları değerli sağlık hizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

“Burada olduğumuz için şanslıyız”

Iğdır’dan gelen anne Tuğçe Yılmaz ise “İlk olarak Amasya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tetkiklerimiz yapıldı. Akabinde ani olarak Samsun Şehir Hastanesi’ne sevk edildik. Burada olduğumuz için şanslıyız. Hekimler ve hemşireler çok iyiler” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin