TTK'ya İki Bin İşçi Alımı Süreci Başladı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
25 Eylül, 2023 16:06 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:30
0
0

TTK’ya İki Bin İşçi Alımı Süreci Başladı

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürü Mustafa Çalış, Türkiye Taş Kömürü (TTK) İşletmelerine  2 bin  işçi alımı sürecinin 25 Eylül tarihi itibariyle başladığını ve başvuruların da 29 Eylül’de sona ereceğini söyledi.

TTK’ya Zonguldak”tan bin 500, Karabük’ten 100 ve Bartın”dan da 400 olmak üzere 2 bin işçinin alınacağını belirten Müdür Çalış, başvuruların E-Şube ve Alo170 üzerinden yapılacağını ve  İş Kur Müdürlükleri’nden başvuru alınmayacağını söyledi.

Başvuru şartlarında; 18 yaşını doldurmuş olmak ve 32 yaşından gün almamış olunması gerekiyor. Zonguldak işçi alımı için Zonguldak’ta, Bartın 400 işçi alımı için Bartın’da, Karabük 100 işçi alımı için Yenice ilçesinde ikamet etme şartı aranıyor.
Başvuru sonucunda oluşacak olan aday listesinden Zonguldak için bin 500 asil 750 yedek aday, Bartın için 400 asıl 200 yedek, Karabük için 100 asıl 50 yedek aday herhangi bir yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın noter kurası ile belirlenecek. Noter kurası sonucu asıl olarak belirlenen adaylardan başvuru şartlarını taşımayan, istenen belgeleri süresi içerisinde mazeretsiz teslim etmeyen, TTK Beden Gücü Yönergesine göre istenecek olan sağlık muayenesine göre “Yeraltı Pano Ayak Üretim İşçiliği sanatında çalışır” raporu alamayan, yetkili birimlerce yapılacak olan arşiv araştırmasına göre işe girmesine engel bir suçu olanlar ile işi bırakanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak üzere işe davet yapılacak.
Zonguldak Site Spor Salonu’nda 13 Ekim 2023 tarihinde 14.00’te başlayacak kura çekimi ile adaylar belirlenecek. 20 Ekim günü Bartın’da ve Karabük’te yapılacak kura ile adaylar belirlenecek. (Yusuf korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
voleybol turnuvasinda kazakistanli ogrenciler sampiyon oldu QFQWYcSV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Voleybol turnuvasında Kazakistanlı öğrenciler şampiyon oldu.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitim-öğretimlerine devam eden Kazakistanlı öğrenciler, 16 şehirden öğrencilerin yarıştığı “PANELSAN CUP 2026” voleybol turnuvasında şampiyon oldu.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler, akademik başarılarının yanı sıra sportif faaliyetlerdeki performanslarıyla önemli dereceler elde ediyor. Bu kapsamda son olarak Kazakistan Büyükelçiliği tarafından Kazakistanlı öğrenciler arasında birlik ve beraberliği artırmak amacıyla düzenlenen “PANELSAN CUP 2026” voleybol turnuvasında BARÜ Kadın Voleybol Takımı şampiyon olma başarısı elde etti.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan turnuvada, Türkiye’nin 16 ilindeki üniversitelerde eğitimlerine devam eden Kazakistanlı öğrenciler yarıştı. Tamamı Kazakistanlı öğrencilerden oluşan takımlar, gün boyu süren müsabakalarda kıyasıya mücadele etti. Turnuva sonunda BARÜ Kadın Voleybol Takımı, sergiledikleri performanslarıyla birincilik kupasını kaldırmayı başardı. Böylece turnuva geleneği olarak BARÜ, gelecek yıl organizasyona ev sahipliği yapma hakkı kazandı.

Öğrencilerin elde ettiği şampiyonluktan duyduğu gururu dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Kazakistanlı öğrencileri tebrik ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin