TTK'ya İki Bin İşçi Alımı Süreci Başladı - Karabük Haber Postası
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
25 Eylül, 2023 16:06 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:30
0
0

TTK’ya İki Bin İşçi Alımı Süreci Başladı

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürü Mustafa Çalış, Türkiye Taş Kömürü (TTK) İşletmelerine  2 bin  işçi alımı sürecinin 25 Eylül tarihi itibariyle başladığını ve başvuruların da 29 Eylül’de sona ereceğini söyledi.

TTK’ya Zonguldak”tan bin 500, Karabük’ten 100 ve Bartın”dan da 400 olmak üzere 2 bin işçinin alınacağını belirten Müdür Çalış, başvuruların E-Şube ve Alo170 üzerinden yapılacağını ve  İş Kur Müdürlükleri’nden başvuru alınmayacağını söyledi.

Başvuru şartlarında; 18 yaşını doldurmuş olmak ve 32 yaşından gün almamış olunması gerekiyor. Zonguldak işçi alımı için Zonguldak’ta, Bartın 400 işçi alımı için Bartın’da, Karabük 100 işçi alımı için Yenice ilçesinde ikamet etme şartı aranıyor.
Başvuru sonucunda oluşacak olan aday listesinden Zonguldak için bin 500 asil 750 yedek aday, Bartın için 400 asıl 200 yedek, Karabük için 100 asıl 50 yedek aday herhangi bir yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın noter kurası ile belirlenecek. Noter kurası sonucu asıl olarak belirlenen adaylardan başvuru şartlarını taşımayan, istenen belgeleri süresi içerisinde mazeretsiz teslim etmeyen, TTK Beden Gücü Yönergesine göre istenecek olan sağlık muayenesine göre “Yeraltı Pano Ayak Üretim İşçiliği sanatında çalışır” raporu alamayan, yetkili birimlerce yapılacak olan arşiv araştırmasına göre işe girmesine engel bir suçu olanlar ile işi bırakanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak üzere işe davet yapılacak.
Zonguldak Site Spor Salonu’nda 13 Ekim 2023 tarihinde 14.00’te başlayacak kura çekimi ile adaylar belirlenecek. 20 Ekim günü Bartın’da ve Karabük’te yapılacak kura ile adaylar belirlenecek. (Yusuf korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin