Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 1

TTK’ya 2 bin işçi alımı süreci başladı

Zonguldak, Bartın ve Karabük’ün de aralarında bulunduğu 2 bin madenci alımı süreci 25 Eylül 00.01 itibariyle başladı. Başvurular 29 Eylül günü sona erecek.
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda madenci ihtiyacının karşılanması için 2 bin işçi alımı süreci Türkiye İş Kurumu aracılığı ile başladı. 25 Eylül saat 00.01 itibariyle Zonguldak’tan bin 500, Karabük’ten 100 ve Bartın’dan 400 olmak üzere 2 bin işçi alımı süreci başlamış oldu. Son başvuru tarihi ise 29 Eylül olarak açıklandı.
Başvuruların E-Şube ve Alo170 üzerinden yapılacağı, İş Kur Müdürlükleri’nden başvuru alınmayacağı öğrenildi. Başvuru şartlarında; 18 yaşını doldurmuş olmak ve 32 yaşından gün almamış olunması gerekiyor. Zonguldak işçi alımı için Zonguldak’ta, Bartın 400 işçi alımı için Bartın’da, Karabük 100 işçi alımı için Yenice ilçesinde ikamet etme şartı aranıyor.
Başvuru sonucunda oluşacak olan aday listesinden Zonguldak için bin 500 asil 750 yedek aday, Bartın için 400 asıl 200 yedek, Karabük için 100 asıl 50 yedek aday herhangi bir yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın noter kurası ile belirlenecek. Noter kurası sonucu asıl olarak belirlenen adaylardan başvuru şartlarını taşımayan, istenen belgeleri süresi içerisinde mazeretsiz teslim etmeyen, TTK Beden Gücü Yönergesine göre istenecek olan sağlık muayenesine göre "Yeraltı Pano Ayak Üretim İşçiliği sanatında çalışır" raporu alamayan, yetkili birimlerce yapılacak olan arşiv araştırmasına göre işe girmesine engel bir suçu olanlar ile işi bırakanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak üzere işe davet yapılacak.
Zonguldak Site Spor Salonu’nda 13 Ekim 2023 tarihinde 14.00’te başlayacak kura çekimi ile adaylar belirlenecek. 20 Ekim günü Bartın’da ve Karabük’te yapılacak kura ile adaylar belirlenecek.

2019’daki sıra kuyrukları bu kez yaşanmadı
Gece yarısı başlayan başvuruların beş gün boyunca devam edeceğini ifade eden İş-Kur İl Müdürü Okan Şentürk, 18 yaşını tamamlamış 32 yaşından gün almamış kişilerin ilana başvurabileceğini hatırlattı. Şentürk, 2019 yılında yaşanan uzun başvuru kuyruklarının bu kez yaşanmadığına dikkat çekerek şöyle dedi:
"Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürlüğü’nün bin beş yüz ilimizde, dört yüz Bartın ilimizde yüz de Karabük Yenice ilçesinde olmak üzere toplam iki bin kişilik madenci alımları bugün itibariyle başlamış bulunmaktadır. Saat 00.01’de sistem açıldı. İlanlarımızla beraber üç ilimizde şu anda alımlar başladı. Bartın, Karabük ve İş-kur İl Müdürlüğünde hiçbir vatandaşımız gelmeden Alo 170 üzerinden iletişim hatlarının ve E-Şube üzerinden yürüttükleri başvurularla beraber kurumumuza gelmesine gerek kalmadan başvurular şu anda devam etmektedir. Özellikle 2019 tarihinde oluşan o kalabalık, ortamı ve vatandaşımızın sıraya girerek oluşturduğu kötü tablonun bugün oluşturulmaması nedeniyle özellikle Alo 170 iletişim hattına Genel Müdürlüğümüze ve tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi basından ve sosyal medyadan takip ettikleri için kurumumuzun önüne gelmeyip başvurularını sistem üzerinden yaptıkları için özellikle çok teşekkür ediyorum. Burada önemli olan bir konu daha var. Onu da bahsetmek istiyorum. Başvurular sırasında beş gün sürecek. Bu önemli bir konu. Bugün başlayan başvuru 29 Eylül Cuma günü sona erecek. Saat 23.59’a kadar vatandaşımız başvurularını yapabilecektir. Biraz da yaş aralığından bahsetmek gerekirse 25 Eylül 1992 ile 29 Eylül 2005 tarihleri arasında doğanlar madencilik başvurusunu yapabilecekler. Yani 18 yaşını tamamlamış, 32 yaşından da gün almamış vatandaşlarımız 29 Eylül Cuma gün 23.597a başvurularını sistem üzerinden yapabileceklerdir. Tüm vatandaşlarımıza bu konuda hassas davrandıkları için özellikle teşekkür ediyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
05 Ekim, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Belediyesi’nin Beş Birimine “Erişilebilirlik Belgesi”

Safranbolu Belediyesi’nin Aslanlar Sosyal Tesisi Restoran, Kent Kafe Kültür, Barış Sosyal Tesisi, Hıdırlık Seyir Tepesi Sosyal Tesisi ile Toplu Ulaşım Şefliği, engelli bireylerin kullanımına uygun düzenlemeleriyle Karabük İl Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından verilen “Erişilebilirlik Belgesi”ne layık görüldü.

Komisyon tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda söz konusu birimlerin erişilebilirlik standartlarına uygun olduğu tespit edildi. 16 Haziran 2025 tarihinde düzenlenen belgeler, 2025/01 sayılı karar doğrultusunda Safranbolu Beledisi İşletme Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şehirde herkesin eşit ve rahat şekilde hizmetlere ulaşabilmesi için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Erişilebilir bir Safranbolu hedefiyle çıktığımız yolda, belediyemize ait beş farklı birimin erişilebilirlik belgesi almış olması bizim için büyük bir gurur kaynağı. Kentte yaşayan ya da ziyaret eden herkesin kamusal alanlara, sosyal tesislere ve ulaşım hizmetlerine eşit biçimde erişebilmesi temel önceliklerimizden biri. Ekip arkadaşlarımızla birlikte bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürecek ve erişilebilir bir kent için yatırımlarımıza devam edeceğiz.” Safranbolu Belediyesi, aldığı beş erişilebilirlik belgesiyle Karabük’te erişilebilirlik konusunda örnek yerel yönetim uygulamalarından biri olarak öne çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin