Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi’nde meydana gelen iş kazasında iki madenci yaralandı.
Edinilen bilgiye göre olay, Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, üretim esnasında Sinan G., kömür yığınlarının çarpması sonucunda kolundan yaralandı. Kadir Ç. isimli madenci ise ocak içerisinde zincirin çarpması sonucunda başından yara aldı. Yaralanan işçiler için sağlık ekipleri çağrıldı.
Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı madenciler tedbir amaçlı Atatürk Devlet Hastanesine getirildi.
Hastanede tedavi altına alınan madencilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
TTK’de iş kazası: 2 yaralı
Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı
Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.
Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.
Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

