Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Mayıs, 2014 07:51 tarihinde yayınlandı
0

TTK, Eski Hükümlü İşçi Alacak

ZONGULDAK Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, TTK Genel Müdürlüğü’ne eski hükümlü işçi alınacağını bildirdi. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü’ne daimi işçi statüsünde 13 eski hükümlü işçi alınacak. 20 Mayıs 2014 tarihinde başlayacak müracaatlar 29 Mayıs 2014 tarihinde sona erecek. Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, “Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına hüküm giyenler ile devlet memuru olmaya engel bir suçtan hüküm giyenler, cezasını infaz kurumlarında tamamlayanlar, cezası ertelenenler ve koşullu salıverilenler yada özel kanunlarda belirtilen şartlardan dolayı istihdam olanağı bulunmayanlar veya ömür boyu kamu hizmetlerinden yasaklı bulunanlar başvurabilecektir. İlgililer bu durumlarını Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan ‘Tahliye Edilen Hükümlüye Ait Durum Bildirim Formu’ ile belgelendirmek zorundadır. Söz konusu ilana başvurabilme şartları için 10 kişilik talep için E sınıfı ehliyetli şoför, 3 kişilik iş makinası operatörlüğü talebi için G sınıfı ehliyetli iş makinası operatörü olmak gerekmektedir. Müracaatlar sona ermesini müteakip 5 iş günü içinde İl Müdürlüğümüz tarafından oluşturulacak kura listesi Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü’ne gönderilecektir. İlanlarda Zonguldak ikamet şartı bulunmakta olup, en az ilkokul mezunu ve diğer şartları sağlayanlar başvuru yapabilecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizdeki saldirida hayatini kaybeden ve yaralanan balikcilar kastamonuya getirildi TKUdBXDY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi

Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.

Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.

Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin