ZONGULDAK Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’nün Zonguldak’a bağlı birim ve müessese müdürlüklerine işçi alımı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu yaptığı basın açıklamasında, TTK Genel Müdürlüğü’nün faaliyetleri alanı içerisinde yer aldığını ve TTK Genel Müdürlüğü’nün Zonguldak’a bağlı birim ve müessese müdürlüklerine Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürülüğü aracılığı ile 115 daimi işçi alacağını belirtti. Demirsu, “06 Mayıs 2014 tarihinde başlayan ve 10 gün sürecek olan talebe başvurular il müdürlüğümüz ve Kdz. Ereğli Hizmet Merkezimize şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr internet adresimizden de gerçekleştirilebilecektir. Başvurular 15 Mayıs 2014 tarihinde sona erecek ve talep açık iş sayısının 3 katı oranında mülakat listeleri müracaatların sona ermesinden itibaren 5 iş günü içerisinde ilan panolarımızda ve internet adresimizde yayınlanacaktır. Talepler lise dengi okul düzeyinde olup, 2012 yılında yapılan KPSS genel kültür, genel yetenek sınavına lise dengi okul düzeyinde giren adaylardan en az 60 puan alanlar ya da kurumumuzda ilgili yönetmelik gereği öncelikli olarak kayıtlı olanlar başvuru yapabilecektir. Yine ilanlarda Zonguldak ili ikamet şartı bulunmakta olup, mevzuatımız gereğince yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Talepte, şoför, demiryolu, bakım işçisi, mekanizasyon ve pres işçisi, elektrik işçisi, talaşlı imalat işçisi, kaynak işçisi, dökümcü, cihaz kullanım bakım işçisi, aşçı, hazırlık işçisi, tarama ve söküm işçisi, bakım-onarım işçisi ve nakliyat işçisi olmak üzere toplam 13 meslek yer almaktadır” dedi.


TTK, Birim ve Müessese Müdürlüklerine 115 Daimi İşçi Alınacak
Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama
DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.
Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.
Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.


