ZONGULDAK Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’nün Zonguldak’a bağlı birim ve müessese müdürlüklerine işçi alımı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu yaptığı basın açıklamasında, TTK Genel Müdürlüğü’nün faaliyetleri alanı içerisinde yer aldığını ve TTK Genel Müdürlüğü’nün Zonguldak’a bağlı birim ve müessese müdürlüklerine Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürülüğü aracılığı ile 115 daimi işçi alacağını belirtti. Demirsu, “06 Mayıs 2014 tarihinde başlayan ve 10 gün sürecek olan talebe başvurular il müdürlüğümüz ve Kdz. Ereğli Hizmet Merkezimize şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr internet adresimizden de gerçekleştirilebilecektir. Başvurular 15 Mayıs 2014 tarihinde sona erecek ve talep açık iş sayısının 3 katı oranında mülakat listeleri müracaatların sona ermesinden itibaren 5 iş günü içerisinde ilan panolarımızda ve internet adresimizde yayınlanacaktır. Talepler lise dengi okul düzeyinde olup, 2012 yılında yapılan KPSS genel kültür, genel yetenek sınavına lise dengi okul düzeyinde giren adaylardan en az 60 puan alanlar ya da kurumumuzda ilgili yönetmelik gereği öncelikli olarak kayıtlı olanlar başvuru yapabilecektir. Yine ilanlarda Zonguldak ili ikamet şartı bulunmakta olup, mevzuatımız gereğince yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Talepte, şoför, demiryolu, bakım işçisi, mekanizasyon ve pres işçisi, elektrik işçisi, talaşlı imalat işçisi, kaynak işçisi, dökümcü, cihaz kullanım bakım işçisi, aşçı, hazırlık işçisi, tarama ve söküm işçisi, bakım-onarım işçisi ve nakliyat işçisi olmak üzere toplam 13 meslek yer almaktadır” dedi.


TTK, Birim ve Müessese Müdürlüklerine 115 Daimi İşçi Alınacak
Taşköprü’de “Bir Şehir, Bin Hikaye” sergisine yoğun ilgi
Kastamonu Üniversitesi Arkeoloji ve Kültürel Miras Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan “Bir Şehir, Bin Hikaye” adlı fotoğraf sergisi, Taşköprü ilçesinde yoğun ilgi gördü.
Kastamonu Üniversitesi Arkeoloji ve Kültürel Miras Öğrenci Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu fotoğraf sergisinin ikinci etabı, Taşköprü ilçesindeki Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirildi. İlki Kastamonu il merkezinde açılan sergi, Taşköprü ilçesinde de vatandaşlarla buluştu. Sergi açılışına Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kaymakam Refiki İhsan Akbel, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Danışmanlığını İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Asena Kızılarslanoğlu’nun yaptığı sergi, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile ÜNİDES 6. Dönem Projesi olarak hayata geçirildi. Arkeoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Nuran Bozok’un koordinatörlüğündeki “Bir Şehir, Bin Hikaye” isimli proje kapsamında, arkeolojik ve kültürel mirasından seçilmiş örneklerin yer aldığı fotoğraflar sergilendi. Sergiyi gezen protokol üyeleri, üniversite öğrencilerinden bilgi aldı.


