Karabük Postası tarafından
01 Şubat, 2016 15:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TSO, İŞKUR ile Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü İmzaladı

KTSO , İŞKUR’dan Çağrı: “Kendi İşinizin Patronu Olun” Çalışma ve İş Kurumu Karabük İl Müdürlüğü ile Karabük Ticaret ve Sanayi Odası arasında “Uygulamalı Girişimcilik Kursu” alanında işbirliği protokolü imzalandı. Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan ve İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven arasında imzalanan protokol ile 200 kişiyi kapsayacak eğitimler verilecek. Protokol imzası öncesi açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven 2016 yılı içerisinde 200 kişiyi kapsayacak bu eğitimlerin ilk grubunun 18 Şubat tarihinde başlayacağını katılımcı müracaatlarının da 1 Şubat’tan itibaren İl Müdürlüklerinden alınacağını söyledi. Güven “Kursumuz 70 saat üzerinden 9 fiili gün sürecek. Eğitimler Karabük TSO’nun eğitim salonunda yapılacak olup, eğitim giderleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Amacımız, katılımcıların Girişimcilik Kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak” dedi. Eğitim boyunca katılımcılara İŞKUR tarafından cep harçlığı ödeneceğini de belirten Güven, aynı dönemde katılımcıların genel sağlık sigortası ve kısa vadeli sigorta primleri de kurumca karşılanacağını belirtti. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan ise, istihdam noktasında artış sağlanabilmesi için yeni girişimcilere ihtiyaç duyulduğunu, yeni işyeri açmak ve bunun içinde KOSGEB’ten hibe desteği almak isteyen girişimcilerin, protocol kapsamında açılacak eğitimlerden geçmesi gerektiğinin altını çizerek, paydaş kurumlarla işbirliklerinin her alanda devam edeceğini söyledi. TSO Başkanı Tuncay Özcan ve İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, yeni girişimcilerin bu eğitimlerden yararlanmaları çağrısında da bulunarak protokolü imzaladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çorum’da yaşlı adamın canice öldürülmesiyle ilgili gözaltı sayısı 4’e yükseldi

Çorum’da cesedi parçalanmış halde bulunan 76 yaşındaki Ali Osman Kaya’nın ölümüyle ilgili gözaltı sayısı 4’e yükseldi. Zanlının, yaşlı adamı bağ evinde öldürdükten sonra üzerine benzin döküp yaktığı ve ardından cesedi parçalayıp dere yatağına attığını itiraf ettiği öğrenildi.
Çorum’da 6 gün boyunca kayıp olarak arandıktan sonra, parçalanmış cesedi dere yatağında bulunan 76 yaşında Ali Osman Kaya’nın ölümüyle ilgili, Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, gözaltı sayısı 4’e yükseldi. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde gözaltına alınan Ali Osman Kaya’nın komşusu A.F.K.’nin ardından, ağabeyi A.K., babası Y.K. ve akrabası H.A. da gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemleri süren A.F.K.’nin ifadesinde, "küfür sebebiyle tartıştıkları Kaya’yı birlikte gittikleri bağ evinde tüfekle ateş ederek öldürdükten sonra, cesedini benzin döküp yaktığını ve parçalara ayırdığını söylediği öğrenildi. A.F.K.’nin cesedin bulunmaması için ormanlık alandaki dere yatağına attığını söylediği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin