blank
Ramazan Öztürk tarafından
18 Mayıs, 2024 12:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

TSO Başkanı Çapraz’dan dış ilişkiler istişaresi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 80. Genel Kurulu öncesinde, TOBB Dış İlişkiler Komisyonu üyesi olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve diğer komisyon üyeleri ile bir araya geldi. Ankara'da, TOBB 80. Genel Kurulu öncesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki komisyon ve kurullar, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katılımıyla ayrı ayrı toplandı. ÇAPRAZ'DAN DIŞ İLİŞKİLER İSTİŞARESİ! Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ın bulunduğu Dış İlişkiler Komisyonu toplantısında, Uluslararası ticaret, coğrafi işaretler, vize serbestisi, yurtdışı pazarlama gibi konular görüşüldü. ÇAPRAZ, İHRACATCILARIN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ! Komisyon toplantısında söz alan Başkan Çapraz, Dış İhracat Belgesi (DİB) işlemlerinde yaşanan gecikmelerin ihracat yapan firmaları olumsuz etkilediğini belirterek, DİB işlem belgesi sürelerinin uzatılması gerektiğini ifade etti. Komisyon Başkanı Ayla Harp ve komisyon üyelerine teşekkürlerini sunan Çapraz, Dış İlişkiler Komisyonu'nun çalışmalarının sektöre önemli katkılar sağladığını ifade etti. Toplantı sonrasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB 80. Genel Kurulu öncesinde, TOBB bünyesindeki komisyon ve kurulları makamında kabul etti.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şeyh Şaban-ı Veli 30. kez dualarla anıldı

Anadolu’nun dört manevi direğinden biri kabul edilen Pir Şaban-ı Veli, 30’uncu Milletlerarası Pir Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası’nda düzenlenen aktiflikle anıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kastamonu Valiliği ile Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı iş birliğiyle düzenlenen etkinlikler, Pir Şaban-ı Veli Külliyesi’nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 1481 yılında Kastamonu’da doğup, 1569’da vefat eden Halvetiye tarikatının Şabaniye kolunun kurucusu olan Pir Şaban-ı Veli, hem Türkiye’de hem de Balkanlar, Kuzey Afrika, Güney Asya üzere bölgelerde değerli bir tasavvuf büyüğü olarak biliniyor.
Etkinlikte konuşan eski İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, Şeyh Şaban-ı Veli’nin "Asıl keramet, varlığı hazmedebilmektir" kelamına atıfta bulunarak, günümüz beşerinin maneviyata olan muhtaçlığını vurguladı. Başesgioğlu, "Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri, ‘Burada garip kalmazsınız’ diyor. Kastamonu tarih sahnesi boyunca herkese gönlünü, kucağını açmış bir toprak. Bize büyük bir miras, büyük bir birikim bırakmış topraklar. Bizim bu mirasa sahip çıkmamız gerekiyor. Gökağaç’tan İstanbul’a kadar uzanan bir kültür rotamız var. Bunu uygun örmemiz gerekiyor" dedi.
AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci ise, Anadolu irfanının dört manevi direğinden biri olan Pir Şaban-ı Veli’nin yalnızca dini tarafıyla değil, toplumsal kimliğiyle de jenerasyonlara örnek olması gerektiğini vurguladı. Ekmekci, "Evliyalarımızı sadece maneviyatlarıyla değil, toplumsal hayattaki duruşlarıyla da tanıtmalıyız" diye konuştu.
Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi de, "Anadolu’muzun 4 temel direği olarak kabul edilirler. Bu yüzden bilhassa Pir Şaban-ı Veli Hazretleri’ni anlatmak ve tanıtmak için bu programları düzenliyoruz. Zira bu zatlar, ’nümune-i imtisal’dir; yani örnek alınacak şahsiyetlerdir. Onları anlamak, anlatmak hem dünya hem ahiret çıkarımızdır. Pir Şaban-ı Veli, doğmadan evvel babasını, doğduktan kısa müddet sonra da annesini kaybetmiştir" halinde konuştu.
Program, hattat Ahmet Kutluhan’ın hazırladığı hüsn-i çizgi standının açılışıyla devam etti. Anma programının sonunda yapılan dua sonrası iştirakçilere ikramda bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.