Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Karabük Şubesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.
Karabük Belediyesi önünde düzenlenen etkinlikte konuşmalar, okunan Kuran, hadisler, ilahiler ve edilen dualar işaret dili ile izleyicilere aktarıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan programda 5 yaşındaki Muhammet Bedirhan Sekmen, Kuran-ı Kerim okundu.
TSD Karabük Şubesi Başkanı Muhittin Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliği düzenlemekten çok mutlu olduklarını belirterek, güzel bir haftada bir şeyler yapma başarısı göstermelerinin çok sevindirici bir durum olduğunu söyledi.
İl Müftüsü Halil Bektaş ise, Kutlu Doğum Haftasında Hazreti Peygamberin anlaşılması için bir çok program düzenlendiğini ama en anlamlısının ise bu olduğunu ifade ederek, “Burada olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu programı hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Engelli kardeşimi sağlıklı yaşam diliyorum” dedi.
Etkinlik kapsamında dernek üyesi engelli vatandaşlar ezberledikleri hadisleri okudu. Hazreti Peygamberi anlatan şiirlerin okunduğu programda engellileri temsilen 100. yıl Mahallesi Pazaryeri Cami Kuran Kursu öğrencilerinden oluşturulan “Suskun Güller” ilahi grubu, işaret dili ile ilahileri izleyicilere aktardı.


TSD’nin Kutlu Doğum Etkinliği Göz Doldurdu
Gençlik ve Spor alanındaki çalışmalar değerlendirildi
AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ve Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde bir araya gelerek gençlik ve spor alanında yürütülen çalışmalarla ilgili kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
Gerçekleştirilen toplantıda öğrenci yurtlarının mevcut durumu, spor tesislerinin geliştirilmesi, altyapı yatırımları ve kentte faaliyet gösteren spor kulüplerinin ihtiyaçları ele alındı. Karabük’te gençlerin sportif faaliyetlere daha aktif katılım sağlaması amacıyla yapılabilecek projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda ayrıca, gençlik ve spor yatırımlarının artırılması, mevcut tesislerin daha verimli kullanılması ve yeni dönem planlamaları kapsamında hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar da değerlendirildi.
AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, gençlerin sosyal ve sportif alanlarda daha güçlü imkanlara kavuşması için kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerken, İl Başkanı Ferhat Salt da Karabük’te sporun gelişimine katkı sağlayacak her çalışmanın destekçisi olacaklarını ifade etti.
Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ise kent genelinde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, gençlere yönelik projelerin artarak devam edeceğini belirtti.

