Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Karabük Şubesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.
Karabük Belediyesi önünde düzenlenen etkinlikte konuşmalar, okunan Kuran, hadisler, ilahiler ve edilen dualar işaret dili ile izleyicilere aktarıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan programda 5 yaşındaki Muhammet Bedirhan Sekmen, Kuran-ı Kerim okundu.
TSD Karabük Şubesi Başkanı Muhittin Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliği düzenlemekten çok mutlu olduklarını belirterek, güzel bir haftada bir şeyler yapma başarısı göstermelerinin çok sevindirici bir durum olduğunu söyledi.
İl Müftüsü Halil Bektaş ise, Kutlu Doğum Haftasında Hazreti Peygamberin anlaşılması için bir çok program düzenlendiğini ama en anlamlısının ise bu olduğunu ifade ederek, “Burada olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu programı hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Engelli kardeşimi sağlıklı yaşam diliyorum” dedi.
Etkinlik kapsamında dernek üyesi engelli vatandaşlar ezberledikleri hadisleri okudu. Hazreti Peygamberi anlatan şiirlerin okunduğu programda engellileri temsilen 100. yıl Mahallesi Pazaryeri Cami Kuran Kursu öğrencilerinden oluşturulan “Suskun Güller” ilahi grubu, işaret dili ile ilahileri izleyicilere aktardı.


TSD’nin Kutlu Doğum Etkinliği Göz Doldurdu
Düzce’de bayramın ilk günü 154 acemi kasap hastanelere koştu
Düzce’de Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban kesimi sırasında yaralanan 154 kişi hastanelerde tedavi gördü.
Bayram namazının ardından kurban ibadetini yerine getirmek için kendi imkanlarıyla kesim yapmaya çalışan vatandaşlardan bazıları, bıçak ve satırla ya da kurbanlıkların tekme ve boynuz darbeleriyle yaralanıp soluğu hastanelerde aldı.
Kent genelinde el, kol ve bacaklarından yaralanarak Düzce’deki çeşitli hastanelerin acil servislerine başvuran toplam 154 kişi tedavi altına alındı. Hastanelerde yoğunluk oluşturan vatandaşların tamamı, ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.


