Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Karabük Şubesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.
Karabük Belediyesi önünde düzenlenen etkinlikte konuşmalar, okunan Kuran, hadisler, ilahiler ve edilen dualar işaret dili ile izleyicilere aktarıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan programda 5 yaşındaki Muhammet Bedirhan Sekmen, Kuran-ı Kerim okundu.
TSD Karabük Şubesi Başkanı Muhittin Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliği düzenlemekten çok mutlu olduklarını belirterek, güzel bir haftada bir şeyler yapma başarısı göstermelerinin çok sevindirici bir durum olduğunu söyledi.
İl Müftüsü Halil Bektaş ise, Kutlu Doğum Haftasında Hazreti Peygamberin anlaşılması için bir çok program düzenlendiğini ama en anlamlısının ise bu olduğunu ifade ederek, “Burada olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu programı hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Engelli kardeşimi sağlıklı yaşam diliyorum” dedi.
Etkinlik kapsamında dernek üyesi engelli vatandaşlar ezberledikleri hadisleri okudu. Hazreti Peygamberi anlatan şiirlerin okunduğu programda engellileri temsilen 100. yıl Mahallesi Pazaryeri Cami Kuran Kursu öğrencilerinden oluşturulan “Suskun Güller” ilahi grubu, işaret dili ile ilahileri izleyicilere aktardı.


TSD’nin Kutlu Doğum Etkinliği Göz Doldurdu
Beşiktaş Sergen Yalçın ile Yolları Ayırdı
Sergen Yalçın ile Beşiktaş JK arasındaki ikinci dönem resmen sona erdi. Siyah-beyazlı yönetim, 18 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen kritik toplantının ardından tecrübeli teknik adamla yolları ayırma kararı aldı.
Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde yapılan görüşme saat 13.00 sıralarında başladı. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından ayrılık kararı çıktı.
Beşiktaş’ta 30 Ağustos 2025 tarihinde başlayan ikinci Sergen Yalçın dönemi, yaklaşık 9 ayın ardından sona ermiş oldu. Siyah-beyazlı ekip, bu süreçte Süper Lig sezonunu 4’üncü sırada tamamlarken, hedef olarak gösterilen Türkiye Kupası’na ise yarı finalde veda etti.
Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, ikinci dönemde çıktığı 39 resmi maçta 20 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Deneyimli teknik adam, siyah-beyazlı takımın başında 1.79 puan ortalaması yakaladı.
Beşiktaş yönetiminin teknik direktörlük görevi için önümüzdeki günlerde yeni isimlerle görüşmelere başlaması bekleniyor.

