Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Nisan, 2015 14:00 tarihinde yayınlandı
0

TSD Şube Başkanı Yılmaz’dan Kaldırımlarda İnceleme

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, kaldırımların engellilerin geçişine uygun olup olmadığını tespit için çalışmalar başlattı.
Karabük caddelerinde kaldırımların engellilerin geçişine uygun olup olmadığını kontrol eden Başkan Yılmaz, bir çok yerde engelliler için düzenleme yapılmadığını gözlemlediği ifade ederek, belediyeyi bu konuda göreve çağırdı.
Bırakın kaldırımları bir çok pasajın girişinde dahi engelliler için rampa olmadığını gözlemlediğini söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Muhittin Yılmaz; “Karabük’te engellilerin karşılaştığı en büyük sıkıntılardan biri, kaldırım giriş ve çıkışlarının engellilerin kullanabileceği durumda olmaması. Özellikle kaldırım giriş ve çıkışlarının engellilere göre düzenlenmesini istiyoruz. Bazı pasajlarda ve iş merkezlerinde, AVM’lerde de bizim için düzenlenmiş bir çalışmayı göremiyoruz. Bu konuda ilgili mercilerin bir an önce çalışmalarda bulunması gerekiyor. Herkes birer engelli adayıdır. Bunun da unutulmaması istiyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda ogrenciler yaptiklari bilimsel calismalari sergiledi LrjPDqpA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da öğrenciler yaptıkları bilimsel çalışmaları sergiledi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde öğrenciler tarafından yıl boyunca yapılan projeler, düzenlenen bilim fuarında sergilendi.

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda öğenciler, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projelerini protokol üyeleri ve vatandaşlara anlattı. Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Ortaokulu ve Hanönü İmam Hatip Ortaokulu’nun ortaklaşa düzenlediği fuarının açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, öğrencilerin projelerini inceledi.

Fen bilimlerinden teknolojiye, çevreden matematiğe kadar geniş bir yelpazede hazırlanan çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi alan Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ve Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, gençlerin heyecanına ortak oldu.

Öğrencileri tebrik eden Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, “İlçemizdeki okullarımızın bu denli başarılı projelere imza atması bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimizin araştırma azmini ve öğretmenlerimizin onlara kattığı vizyonu bugün burada bizzat müşahede ettik. Hanönü Belediyesi olarak eğitime ve bilime yönelik her türlü girişimin destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ise projelerin hazırlanma sürecinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Bilim fuarına Hanönü Kaymakamı Emre Oktay, Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, Hanönü İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mertcan Demil, İlçe Emniyet Amiri Şenol Demirata, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Yabaneri ve öğretmenler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin