Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, kaldırımların engellilerin geçişine uygun olup olmadığını tespit için çalışmalar başlattı.
Karabük caddelerinde kaldırımların engellilerin geçişine uygun olup olmadığını kontrol eden Başkan Yılmaz, bir çok yerde engelliler için düzenleme yapılmadığını gözlemlediği ifade ederek, belediyeyi bu konuda göreve çağırdı.
Bırakın kaldırımları bir çok pasajın girişinde dahi engelliler için rampa olmadığını gözlemlediğini söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Muhittin Yılmaz; “Karabük’te engellilerin karşılaştığı en büyük sıkıntılardan biri, kaldırım giriş ve çıkışlarının engellilerin kullanabileceği durumda olmaması. Özellikle kaldırım giriş ve çıkışlarının engellilere göre düzenlenmesini istiyoruz. Bazı pasajlarda ve iş merkezlerinde, AVM’lerde de bizim için düzenlenmiş bir çalışmayı göremiyoruz. Bu konuda ilgili mercilerin bir an önce çalışmalarda bulunması gerekiyor. Herkes birer engelli adayıdır. Bunun da unutulmaması istiyoruz” dedi.


TSD Şube Başkanı Yılmaz’dan Kaldırımlarda İnceleme
Giresun’da dereye düşen kişiyi arama çalışmaları sürüyor
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde dereye düşen 2 kişiden biri hayatını kaybederken, kayıp vatandaşın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Olay, dün saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Topluca köyü Kanlıca Altı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dere kenarında balık tuttukları öğrenilen iki kişinin suya düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapıldı. İhbarda, şahıslardan birinin su üzerinde hareketsiz halde bulunduğu bildirildi.
İhbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Giresun Belediyesi İtfaiyesi, UMKE, AKUT ve İHH ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucu amca ile yeğen oldukları öğrenilen kişilerden Sedat Ç. (28) isimli yeğenin cansız bedenine saat 23.30 sıralarında ulaşıldı.
Kayıp olduğu belirtilen amca Sedat Ç. (54) isimli vatandaşın bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.
AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara 2 AFAD aracı ve 7 personel, 6 jandarma aracı ve 40 personel, 2 JAK aracı ve 6 personel, Giresun Belediyesi İtfaiyesi’nden 2 araç ve 5 dalgıç personel, 1 UMKE aracı ve 3 personel, 1 AKUT aracı ve 6 personel ile 2 İHH aracı ve 13 personel katılıyor. Ayrıca Samsun’dan görevlendirilen 4 dalgıcın da çalışmalara destek verdiği, bölgede dron destekli arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.


