Reklam
Reklam

TSB Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası için iddialı 

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Nisan, 2019 14:18 tarihinde yayınlandı
0

Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı Başantrenörü Ahmet Akın, Polonya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’ndan şampiyonlukla dönmek istediklerini söyledi.
2020 Tokyo Paralimpik Oyunları kapsamında Polonya’nın Walbrzych kentinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için Karabük’te kamp yapan Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı ilk idmanını yaptı.
Karabük Soğusksu Kapalı spor Salon’unda çalışmalara başlayan A Milli takımın Başantrenörü Ahmet Akın Karabük’te daha önceki yıllarda Bedensel Engelli Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ancak kulüpteki maddi sıkıntılar sebebiyle lige katılamayan Kardemir Karabükspor’un yeniden 1. Lig’den itibaren hayata geçeceğini ve onlara destek vermek amacıyla kamp programını Karabük’te yaptıklarını ifade etti.
Polonya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası için Karabük’te ilk idmanını yapan A Milli takımın başantrenörü Akın, İHA’ya yaptığı açıklamasında, “2017 Tenerife şampiyonluğu apoletiyle gideceğimiz bir şampiyona ve oradaki ilk hedefimiz 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na katılmak. Apoletle gideceğimiz şampiyonadan şampiyonlukla geri dönmek istiyoruz” dedi.
“KARABÜK HALKINDAN İNANILMAZ DESTEK VAR”
Karabük halkından inanılmaz bir destek gördüklerini söyleyen Akın, “Karabük’te kamp yapmamızın asıl amacı da önceki yıllarda Karabük’te bulunan tekerlekli sandalye basketbol takımımızın tekrardan hayata geçirileceğini duyduk. Önümüzdeki sezon büyük bir ihtimalle 1.Lig’de mücadele edecekler. Onlar için de bir destek amacıyla burada kamp programımıza devam ediyoruz. İki gündür buradayız. Karabük halkından inanılmaz bir destek var. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Yani gönüllerinin bizle olduklarını gördük” ifadelerini kullandı.
“AMATÖR SPORLAR MAALESEF ÜLKEMİZDE ÇOK FAZLA ÖNEM ARZ ETMİYOR”
Engelli bireylerin spora kazandırılmasıyla, üreten birey haline geleceğini de ifade eden Ahmet Akın şunları söyledi:
“Amatör sporlar maalesef ülkemizde çok fazla önem arz etmiyor ama başarı açısından bakıldığı zaman da çoğu amatör spor branşının başarısı var. Hep futbol gündemimizde. Dünya da böyle maalesef. Onu kırma şansımız çok fazla olmuyor. Futbol başka bir endüstri kapsamında gidiyor ama amatör sporlara devlet yeterince destek verirse ben daha iyi noktalara gideceğimizi düşünüyorum. Özellikle Paralimpik sporları da gerek Gençlik ve Spor Bakanlığı gerekse federasyonlar ve genel müdürlükler gerekli bütçeyi yatırıyorlar ama sponsorları yanımızda bekliyoruz. Sponsorların yanımızda olması ülke sporunda daha fazla engelli sporcunun katılımını sağlayacaktır. Bu noktada da daha fazla başarılı olacağımıza ben inanıyorum. Çünkü bütün sporculara ulaşma şansımız olmuyor. Buradan da bir mesaj vereyim. Herhangi bir il müdürlüğüne engelli bir birey başvurursa herhangi bir branşa yönlendirilebilir. Onları da sahalara bekliyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı

e81eb53a c2fe 4b6d b16b aa8138d493a8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 17:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.

Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.

Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin