Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2023 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Trendyol Üstün Lig: Çaykur Rizespor: 0 – Corendon Alanyaspor: 0 (Maç sonucu)

Trendyol Harika Lig’in 2. haftasında Çaykur Rizespor, alanında Corendon Alanyaspor ile 0-0’lık skorla berabere kaldı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

63. dakikada Çaykur Rizespor’un atağında John Mary’nin topuğu ile yaptığı şık pasta topla buluşan Altin Zeqiri’nin şutunu kaleci Ertuğrul Taşkıran tokatlayarak uzaklaştırdı. Kaleciden dönen topu önünde bulan Olawoyin’in şutunda kalecinin tokatladığı top tekrar Zeqiri’nin önüne fikir vuruş az farkla auta çıktı

72. dakikada Çaykur Rizespor’un sol kanattan kullandığı özgür vuruluta savunmadan seken topu önüne alan Varesanovic’in şutu tekrardan defansa çarparak kornere çıktı.

90+1. dakikada Alanyaspor lehine verilen hür vuruş kararı ile topun başına geçen Jure Balkovec’in vuruşunu kaleci Gökhan Akkan kurtardı.

90+5. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Gustavo’nun vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Yiğit Arslan, Furkan Eser, Murat Temel

Çaykur Rizespor: Gökhan, Halil İbrahim, Emirhan, Seyfettin Anıl, Muhammet Taha, Mithat, Varesanovic (Oscar dk. 80), Benhur (Gustavo dk. 80), Olawoyin (Oumar dk. 90+3), Zeqiri, John Mary

Yedekler: Tarık, Zafer, Eren Emre, Sinan, Eray, Alberk, Mame For

Teknik Yönetici: İlhan Palut

Alanyaspor: Ertuğrul, Yusuf, Aliti, Furkan, Antonio Augusto (Florent dk. 80), Janvier (Leroy dk. 69) , Richard, Novais (Jure dk. 80), Eduardo, Anderson (Oğuz dk. 61), Efecan

Yedekler: Yusuf Karagöz, Fatih, Yunus, Umut, Emirhan, Eren

Teknik Yönetici: Ömer Erdoğan

Kırmızı Kartlar: Oğuz Aydın (Dk. 66) (Alanyaspor)

Sarı kartlar: Olawoyin, Seyfettin Anıl (Çaykur Rizespor), Yusuf Özdemir, Richard, Antonio Augusto (Alanyaspor)

Bizi sosyal medyadan takip edin
asil ve thetisin yer aldigi amisos mozaigi samsun muzesinde sergileniyor EfNhjxOI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Aşil ve Thetis’in yer aldığı Amisos Mozaiği Samsun Müzesinde sergileniyor

Milattan sonra (MS) 3. yüzyıla ait olduğu düşünülen 56 metrekare ölçülerindeki Amisos Mozaiği, Aşil ve Thetis motifleriyle birlikte Samsun Müzesi’nde kendisine ayrılan özel alanda sergileniyor. Mozaik, müzeyi ziyaret edenler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Amisos Mozaiği, 1958 yılında antik Amisos kentinde (Samsun-İlkadım) bugünkü 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu’nun hafriyat çalışmaları esnasında bulundu. Mozaik, 1959 yılında orijinal yerinden kaldırılarak eski Samsun Arkeoloji Müzesi’ne yerleştirildi. Orijinalinde 10 panodan oluşan mozaik tabanı, 56 metrekare ölçüleriyle dikkat çekerken, mozaiğin kaldırılması işlemi, bir bütün olarak değil de 31 parçaya bölünerek, 1,5 metrelik panolar halinde gerçekleştirildi.

Aşil (Akhilleus) ve Thetis mozaiği göz kamaştırıyor

Samsun Müzesi’nde kendisine ayrılan özel alanda sergilenen mozaiğin ortasındaki merkez panoda Truva Savaşı efsanelerinden Akhilleus (Aşil) ve Thetis (Yunan mitolojisine göre tüm zamanların en iyi savaşçısı olan Aşil’in annesi, Phtya kralı Peleus’un karısı) konu edilmiş durumda. Bu panonun etrafında tam olarak köşelere gelecek şekilde dört mevsimin kişiselleştirildiği büstler, bunların arasında ise birbirlerinden farklı olarak işlenmiş Hypocampos (denizatı), deniz canavarları ve Triton’un (belden yukarısı insan, aşağısı balık) taşıdığı Nereid’lerin (denizkızı) konu edildiği 4 tane pano bulunuyor. Bunların yanı sıra mozaiği ev sahibini kurban töreni esnasında betimleyen pano oluşturuyor. Bu panoların etrafı da iki farklı geometrik desenle çevrelenmiş durumda ziyaretçilerin göz zevkine sunuluyor.

Parçalar halinde taşınarak tekrar birleştirilen mozaik Samsun Müzesi’nde vatandaşların yoğun ilgisine maruz kalıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin