Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ekim, 2023 12:36 tarihinde yayınlandı
0

Trendyol Süper Lig: Y. Samsunspor: 0 – Gaziantep FK: 2 (İlk yarı)

Trendyol Süper Lig’in 7. hafta maçında Y. Samsunspor, Gaziantep FK’yı ağırlıyor. Mücadelenin ilk yarısı konuk takımın 2-0’lık üstünlüğü ile geçildi.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

3. dakikada Mustafa Eskihellaç’ın sağ kanattan getirdiği topa yerden düzgün vuran Draguş, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

8. dakikada defanstan seken topu ceza sahası dışında önünde bulan Bennasser’in şutu üstten auta çıktı.

15. dakikada kaptığı topla iyi çıkan Emre Kılınç’ın cepheden şutu direğin sağından az farkla auta çıktı.

17. dakikada Draguş’un geriye bıraktığı topa düzgün bir vuruş yapan Jevtovic’in şutu filelerle buluştu. 0-2

Hakemler: Burak Pakkan, Candaş Elbil, Murat Ergin Gözütok

Y. Samsunspor: Okan Kocuk, Kingsley Schindler, Lubo Satka, Van Drongelen, Soner Gönül, Ait Bennasser, Flavien Tait, Emre Kılınç, Moryke Fofana, Carlo Holse, Landry Dimata

Yedekler: Szumski, Alim, Soner Aydoğdu, Marius, Ntcham, Zeki, Muhammet, Muhammed, Osman, Ercan

Teknik Sorumlu: Emre Bayraktar

Gaziantep FK: Florin Nita, Arda Kızıldağ, Nicolas Nkoulou, Djilobodji, Mustafa Eskihellaç, Junior Morais, Furkan Soyalp, Marko Jevtovic, Max Gradel, Alexandru Maxim, Denis Draguş

Yedekler: Batuhan, Bikel, Ertuğrul, Mbakata, Oğulcan, Mirza, Onurhan, Markovic, Ogün, Ajeti

Teknik Direktör: Marius Şumudica

Goller: Draguş (dk. 3), Jevtovic (dk.17) (Gaziantep FK)

Sarı kartlar: Fofana (Samsunspor), Draguş (Gaziantep FK)

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin