Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ocak, 2024 12:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 1 – Galatasaray: 5 (Maç sonucu)

Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor’u 5-1’lik skorla mağlup etti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
58. dakikada Mertens’in sağ taraftan kullandığı kornerde ceza sahası içinde Sanchez’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır’ın sağ tarafından direğe çarparak dışarı çıktı.
61. dakikada Kerem Demirbay’ın pasında topla birlikte ceza sahasına giren Zaha’nın yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır’ın sağından ağlarla buluştu. 0-2
65. dakikada Wilfried Zaha’nın pasında ceza sahası içi sol tarafında topu alan Kaan Ayhan’ın çaprazdan uzak köşeye vuruşunda meşin ağlara gitti. 0-3
79. dakikada Visca’nın sağ taraftan ortasında kale sahasında bulunan Enis Destan’ın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muslera’nın solundan ağlarla buluştu. 1-3
81. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun ceza sahası dışı sol tarafından uzak köşeye vuruşunda direğe de çarpan meşin yuvarlak ağlaa gitti. 1-4
90+5. dakikada Tete’nin pasında savunmanın uzaklaştıramadığı top Kerim Aktürkoğlu’nun önüne geldi. Kerem ceza sahası içinden vuruşunda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-5

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Erdem Bayık, Mustafa Savranlar
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen, Baniya (Mehmet Can Aydın dk. 46), Benkovic (Bakasetas dk. 64), Eren Elmalı, Mendy, Berat Özdemir, Bardhi (Umut Güneş dk. 78), Visca, Fountas (Göktan Gürpüz dk. 84), Enis Destan
Yedekler: Mahammet Taha Tepe, Fernandes, Kerem Şen, Bakic, Arif Boşluk, Poyraz Yıldırım
Teknik Direktör: Abdullah Avcı
Galatasaray: Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı (Sanchez dk. 45), Kaan Ayhan (Tete dk. 76), Kerem Demirbay (Berkan Kutlu dk. 76), Lucas Torreira (Tanguy Ndombele dk. 76), Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens (Mauro Icardi dk. 82), Kerem Aktürkoğlu, Wilfried Zaha
Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Halil Dervişoğlu, Baran Demiroğlu, Kazımcan Karataş
Teknik Direktör: Okan Buruk
Goller: Zaha (dk. 13 ve 61), Kaan Ayhan (dk. 65), Kerem Aktürkoğlu (dk. 81 ve 90+5) (Galatasaray), Enis Destan (dk.79) (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Baniya (Trabzonspor), Torreira, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Aralık, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hamsi revaçta

Samsun’da havaların soğumasıyla birlikte kilosu 150 TL’ye çıkan hamsi, vatandaşlar tarafından rağbet görmeye devam ediyor.
Karadeniz’in incisi hamsi, bu sezon hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor. Havaların soğumasıyla birlikte Karadeniz’de avlanan hamsinin fiyatı artarken, Samsun’da vatandaşların ilgisi azalmadı. Sezona bollukla başlayan ve bir dönem kilosu 50 liraya kadar gerileyen hamsi, olumsuz hava şartları nedeniyle bugün 150 liradan satılıyor. Balıkçılar ise fiyat yükseldikçe talebin artmasını "ilginç ama sevindirici" olarak değerlendiriyor.
Balık fiyatlarının genel olarak uygun seyrettiğini belirten balık satıcısı Yaşar Köse, soğuk havaya rağmen tezgâhlarda hareketliliğin sürdüğünü söyledi. Sezon başında hamsinin bol olması nedeniyle fiyatların çok düştüğünü hatırlatan Köse, hava şartlarının değişmesiyle birlikte fiyatın yükseldiğini ancak buna rağmen satışların artarak devam ettiğini ifade etti. Köse, barbunun 100, mezgidin 150, istavritin ise 120 liradan alıcı bulduğunu, balığın hâlâ et ürünlerine göre çok daha ekonomik olduğunu vurguladı.
Hamsinin pahalıyken daha fazla ilgi gördüğünü dile getiren Köse, 50 liradan satıldığı dönemde hamsinin yeterince rağbet görmediğini, bugün ise 150 liraya rağmen yoğun talep olduğunu kaydetti. Öğle saatlerine kadar onlarca kasa hamsi sattıklarını belirten Köse, akşam saatlerine kadar bu sayının daha da artmasını beklediklerini ifade etti. Hamsinin yavaş yavaş karasularını terk ettiğine dikkat çeken Köse, mevcut fiyatın yüksek olmadığını, birkaç kilo hamsiyle kalabalık bir ailenin doyabildiğini ve balığın her zaman daha ekonomik bir seçenek olduğunu dile getirdi.
Vatandaşlar da Samsun’da her bütçeye uygun balık bulabildiklerini, özellikle hamsinin sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ettiğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin