Trendyol Süper Lig: Çaykur Rizespor: 3 – Kayserispor: 0 (Maç sonucu)

Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Aralık, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Kayserispor’u 3-0 mağlup oldu.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
72. dakikada sağ kanattan Muhammet Taha Şahin’in ortasında Ali Sowe’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0
80. dakikada yeniden sağ kanattan son çizgiye inen Muhammet Taha Şahin’in pasında Ali Sowe, kafayla topu ağlara gönderdi. 3-0

Hakemler: Emre Kargın, Hüseyin Aylak, Ogün Kamacı
Çaykur Rizespor: Ivo Grbic, Mithat Pala (Eray Korkmaz dk. 86), Alikulov, Attila Mocsi, Taha Şahin, Giannis Papanikolaou, Ibrahim Olawoyin, Rachid Ghezzal (Benhur Keser dk. 84), Dal Varesanovic (Muhamed Buljubasic dk. 69), Emrecan Bulut (Altin Zeqiri dk. 48), Ali Sowe (Vaclav Jurecka dk. 84)
Yedekler: Tarık Çetin, Casper Hojer, Ayberk Karapo, Martin Minchev, Doğanay Avcı
Teknik Direktör: İlhan Palut
Kayserispor: Onurcan Piri, Gökhan Sazdağı (Carlos Mane dk. 46), Joseph Attamah, Dimitrios Kolovetsios, Lionel Carole, Hasan Ali Kaldırım, Mehdi Bourabia (Baran Ali Gezek dk. 46), Ali Karimi (Yaw Ackah dk. 70), Kartal Yılmaz, Stephane Bahoken, Aylton Boa Morte (Duckens Nazon dk. 70)
Yedekler: Mehmet Şamil Öztürk, Batuhan Özgan, Anthony Uzodimma, Ramazan Civelek, Talha Sarıarslan, Nurettin Korkmaz
Teknik Direktör: Sinan Kaloğlu
Goller: Emrecan Bulut (dk. 41), Ali Sowe (dk. 72 ve 80) (Çaykur Rizespor)
Kırmızı kart: Stephane Bahoken (dk. 75) (Kayserispor)
Sarı kartlar: Papanikolaou, Grbic, Ali Sowe, Mithat Pala (Çakur Rizespor), Aylton Boa Morte, Kartal Yılmaz (Kayserispor)

Karabük’te Senin Yerin CHP Kampanyası Düzenlendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları, 81 ilde eş zamanlı olarak "Senin Yerin CHP" konulu basın açıklaması düzenledi. Karabük'teki  açıklama Hürriyet Caddesinde CHP Karabük Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cem Esirgen tarafından yapıldı.

Haber Merkezi tarafından
24 Şubat, 2025 11:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cem Esirgen, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu sert bir dille eleştirdi. Esrgen yaptığı açıklamada;  hukukun işlemediği, adaletin zedelendiği, basın özgürlüğünün kısıtlandığı ve toplumun baskı altına alındığı ifade ederek, "Milletimizin sefalete, devletimizin felakete sürüklendiği günler yaşıyoruz" dedi.

Esirgen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bizler Cumhuriyetin faziletlerini özümsemiş, özgür ve demokratik bir Türkiye mücadelesine gönül vermiş, geleceğini karanlığa teslim etmemeye ant içmiş, Atatürk’ün partisinin neferleri olmaktan onur duyan gençleriz.

Milletimizin sefalete, devletimizin felakete sürüklendiği günler yaşıyoruz. Hukuk sistemimiz çalışmıyor, adalet terazisi tersyüz olmuş halde. Suçlular sokakta gezerken, doğruları söyleyenlerin, baskıya karşı çıkanların, adeta toplama kampına dönüşmüş Silivri Cezaevi’ne gönderildiği günleri hep birlikte yaşıyoruz. Millete hizmet etmesi gereken belediye başkanları cezaevinde.  Gazeteciler, sendikacılar, siyasetçiler cezaevinde. İşçiler de işverenler de tehdit altında. Tek bir eleştiriye, farklı sese tahammülü kalmamış bir iktidarla karşı karşıyayız.

Bu iktidar Gençlik Kolları Genel Başkanımızı haftanın 3 günü imzaya çağırarak bizlere de gözdağı vermek istiyor. Biz bu gözdağını yemeyiz.  Bu memleketin gençleri bu gözdağını yemez!  Söz veriyoruz ki dünden daha çok çalışacağız. Tüm yetkiyi elinde tutan iktidar, sorumluluk almıyor. Daima başkalarını suçluyor.

Sürekli sorun ve kriz üreten, en ihtiyacımız olduğu anda can ve mal güvenliğimizi dâhi sağlayamayan bu düzen; halkı yoksulluğa, ülkeyi suskunluğa, gençleri karamsarlığa mahkum ediyor.

Bozulmuş düzenin sonuçları, her gün gözümüzü açtığımızda karşılaştığımız yeni bir skandal ve rezalet oluyor. Şiddet, tahammülsüzlük ve tekinsizlik normalleşiyor. İşte, bu gidişat, bizlere Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı şu vasiyeti hatırlatıyor:

“Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.”

Cumhuriyetimizi muhafaza ve müdafaa etme vaktimiz tam da şu andır.

2025 Türkiye’sinde, şanlı Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ülkemizin uçurumun kenarına sürüklenmesine karşı tarihimizin en büyük, organize ve demokratik gençlik hareketini başlatıyoruz.

Bundan sonra kırmızı yeleklerimizi giyecek, çarşıda-pazarda yediden yetmişe herkesle buluşacağız.

81 ilde kırmızı yeleklerimizle, tüm caddeler ve sokaklarda, her köşe başında arı gibi çalışacak, 86 milyon vatandaşımızla konuşacağız. İktidarın puslu havada görünmez kıldığı umudu, azim ve kararlılıkla mücadele ederek, pırıl pırıl bir güneş gibi ortaya çıkaracağız.

İktidar, nafile çabalara girişecektir. Muhalefete tuzaklar kuracak, bizi birbirimize düşürmeye çalışacaktır. Deniyorlar, görüyoruz ve gülüp geçiyoruz. Bu oyunlar, tuzaklar, tezgahlar ve kumpaslar bize sökmez. Hakikati yalana boğdurmayız!

Bilinsin ki halkın umudunu örgütlediğimiz, partimizin tüm kurul ve örgütleriyle iktidar olmaya hazır olduğu, şafağın sökmesine ve aydınlık yarınlara en yakın olduğumuz dönemde bizler korkmayacağız, yılmayacağız, partimizin kuşatılmasına asla izin vermeyeceğiz.

Güçlü ve erdemli bir dayanışmaya sahibiz. Halkımızın yarınları için mertçe mücadeleye hazırız!

Ne yaparlarsa yapsınlar, varsın kumpaslara devam etsinler. İnadına, biz daha çok birleşeceğiz, daha çok güçleneceğiz, daha çok biriktireceğiz, daha emin adımlarla yürüyecek, ayağımızı yere daha sağlam basacağız.

Çünkü, Parasızlıktan okulunu bırakmak zorunda kalan genç kardeşlerimiz var. İnşaatlarda çalışmak zorunda kalıp, canından olan, hayalleri yiten dostlarımız var. Kalacak yeri, cebinde harçlığı olmayan öğrenciler var.

Mülakat denen ucubelikle hakkı yenen, adalet bekleyen milyonlar var. Sokakta güvenle yürüyemeyen kadınlar var. Olanaksızlıktan evlenemeyen, aile kuramayan çiftler var. İşsizlik yüzünden karamsarlığa sürüklenmiş, evine kapanmış görünmez bir ordu var. Düşündüğünü söylemekten çekinen, Silivri’nin soğuğu ile terbiye edilmeye çalışılan koca bir gençlik var. AKP ülkeyi yönetemez haldedir. Kurdukları sistemle birlikte felç olmuştur. Mazlumların, mağdurların, dışlananların, yani memleketimizin çoğunluğunun yegane umudu iktidar değişikliği haline gelmiştir.

Sevgili genç arkadaşlarımız, Bu şartlar altında bizlere düşen, baba ocağımızda birleşmektir. Haksızlığa, hukuksuzluğa ve zulme teslim olmayanlara diyoruz ki: Senin Yerin CHP! Partimiz, çok yakında Türkiye’nin bir sonraki Cumhurbaşkanını seçecek. Ve Cumhurbaşkanı adayımızla birlikte, o erken seçim sandığını en kısa sürede milletimizin önüne getireceğiz. Tam yol ileri diyerek başlayan yolculuğumuz, gençliğin rüzgarıyla hızlanacak. Biz gençler, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak, devletimizi ve ülkemizi zorba azınlığın elinden kurtarmak için mücadelemizi büyüteceğiz. Bugün dünden güçlüyüz, yarın daha da güçleneceğiz. Biz kazanacağız. Hep birlikte kazanacağız. Türkiye kazanacak."

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.