Reklam
Reklam

Trendyol 1. Lig: Boluspor: 2 – Tuzlaspor: 1

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Eylül, 2023 12:36 tarihinde yayınlandı
0

Trendyol 1. Lig’in 6. haftasında Boluspor, alanında Tuzlaspor’u 2-1’lik skorla mağlup etti.

Maçtan dakikalar

3. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan İdrissa Camara’nın sert şutunda kaleci Ferhat Kaplan topu uzaklaştırdı. Devam eden atakta sağ kanattan ceza alanı içerisine yapılan ortada baş vuruşunu yapan Camara topu dışarı gönderdi.

23. dakikada ceza alanı içerisinde topla giren Landel’in, sol ayağı ile kalecinin sağ köşesine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti. 1-0

51. dakikada Samet Asatekin’in ceza alanının sağ çaprazından kaleye gönderdiği sert şut direğe takıldı.

60. dakikada köşe vuruşundan yapılan ortaya düzgün vuran Mayingila Nzuzi Mata, topu filelerle buluşturdu. 1-1

75. dakikada kaleci Ferhat Kaplan, Adel’in şutunu kale direğinin tabanından kornere çeldi. Korner atışında art direkte topla buluşan Michel Landel’in vuruşunda top ağlarla buluştu. 2-1

Hakemler: Feridun Daldaş, Yusuf Susuz, Onur Gülter, Ayberk Demirbaş

Boluspor: Çağlar Şahin Akbaba, Naby Oulare, Onur Ulaş, Hakan Bilgiç, Batuhan Çalışanlar, Oğuz Kağan Güçtekin (Abdoulaye Diarrassouba dk. 90), Safa Kınalı (Berk Yıldız dk. 90), Guy-Michel Landel, Adel Bettaieb (Şeref Özcan dk. 77), Idrissa Camara (Furkan Demir dk. 90), Joel Kayamba (Veaceslav Posmac dk. 84)

Yedekler: İsmail Çipe, Kerem Paykoç, Kubilay Sönmez, Arda Köksal, Bevic Moussiti-Oko

Teknik Yönetici: Yalçın Koşukavak

Tuzlaspor: Ferhat Kaplan, Bakhtiyar Hasanalizada, Selim Ay, Mehmet Taş, Muhammed Akarslan(Sekou Tidiany dk. 46), Hikmet Ciftci (Ahmethan Köse dk. 82), Samet Asatekin, Mayingila Nzuzi Mata (Sadık Baş dk. 82), Ahmet Müellif (Segun James Adeniyi dk. 46), William Togui (Abdoulaye Yahaya dk. 46), Davet Giritlioğlu

Yedekler: Hurşit Görkem Demiryürek, Gökhan Akkan, Halef Keklik, Mahamadou Ba, Mehmet Zahit Çınar

Teknik Yönetici: Eren Şafak

Goller: Michel Landel (dk. 23 ve dk. 75) (Boluspor), Mayingila Nzuzi Mata (dk. 60) (Tuzlaspor)

Sarı kartlar: Muhammed Akarslan, Mehmet Taş (Tuzlaspor), Onur Özcan (Boluspor)

Bizi sosyal medyadan takip edin

’Hastalığı sessiz dönemde yakalamak hayat kurtarıyor’

hastaligi sessiz donemde yakalamak hayat kurtariyor D1WOIs3L
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayfer Kamalı Polat, erken tanının hastalıklarla mücadelede kritik rolüne dikkat çekerek, “Hekimler olarak hastalarımızın süreçlerinde her şeyi yaşıyor, erken dönemde elde edilen sonuçların ne kadar yüz güldürücü olduğunu biliyoruz. Bu nedenle insanları her zaman erken tanı için teşvik ediyoruz. Hedefimiz hastalık belirgin hale gelmeden, sessiz dönemde tespit edebilmektir” dedi.

Büyük Anadolu Hastanesi Samsun tarafından düzenlenen “Erken Fark Et, Hayatı Yakala” etkinliğinde vatandaşlara erken teşhis ve düzenli sağlık taramalarının önemi anlatıldı. Program kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisi, resim sergisi, jimnastik gösterileri ve basketbol şovu da gerçekleştirildi.

OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayfer Kamalı Polat, erken teşhisin birçok hastalıkta tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığını söyledi. Sağlık sorunlarıyla erken dönemde mücadele etmenin önemine değinen Polat, “Sağlık problemleriyle çok daha erken aşamadan baş etmek bizim için önemlidir. Başarımız çok daha belirgin derecede artıyor. Hekimler olarak hastalarımızın süreçlerinde her şeyi yaşıyor, erken dönemde elde edilen sonuçların ne kadar yüz güldürücü olduğunu biliyoruz. Bu nedenle insanları her zaman erken tanı için teşvik ediyoruz. Hedefimiz hastalık belirgin hale gelmeden, sessiz dönemde tespit edebilmektir” diye konuştu.

Bireylerin kendi sağlıklarının sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Polat, özellikle meme kanserinde erken farkındalığın hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Polat, “Kadınlarda sık görülen kanser türlerinden biri meme kanseridir. Kişinin kendi sağlığının sorumluluğunu alarak kontrollerini nasıl yapacağını öğrenmesi büyük önem taşıyor. Her ay düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapılmasını öneriyoruz. 20 yaşından itibaren herkesin bu alışkanlığı kazanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Tarama programlarının önemine de değinen Polat, “Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği yaş gruplarında yıllık mamografi taramalarına uyulması gerekiyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın meme ve serviks kanseri başta olmak üzere yürüttüğü tarama programları vatandaşlar için önemli fırsatlar sunuyor. Hiçbir şikayet olmasa bile bu programlara katılmak büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Erken teşhisin önündeki en büyük engellerden birinin korku olduğunu belirten Polat, “Kişinin sağlıklı olduğunu düşünerek kontrollerini ertelemesi veya korku nedeniyle taramalardan kaçınması doğru değil. Erken müdahale edildiğinde çok başarılı sonuçlar elde edebiliyoruz. Mamografi taramalarında 1 santimetrenin altındaki kitleleri bile tespit edebiliyoruz. Bu nedenle düzenli kontroller ihmal edilmemeli” tavsiyelerinde bulundu.

Öğrencilerin hazırladığı gösterilerin de yer aldığı etkinlikte, erken teşhis konusunda toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi. Program vatandaşların yoğun ilgisiyle tamamlandı. Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Dr. İsmail Şen tarafından Prof. Dr. Ayfer Kamalı Polat’a çiçek takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin