Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Kasım, 2021 11:19 tarihinde yayınlandı
0

Traktörün römorku devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Safranbolu ilçesinde traktör römorkunun devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.
Edilen bilgilere göre kaza, ilçeye bağlı Kehler köyü Kırıkoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. Emine A. idaresindeki 78 AK 698 plakalı gübre yüklü traktör yokuş yukarı çıkamayınca geri kaçtı. Sürücünün durduramadığı traktör yoldan çıkınca arkasına takılı kemre yüklü römork devrildi. Römork üzerinden bulunan Adile E. (46) atlayarak kendini kurtarırken, Şehriye Oral (59) ise römork altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine Safranbolu Belediyesi itfaiye ekipleri ile Jandarma ve 112 ekipleri de sevk edildi. Güçlükle römork altından çıkarılan Oral’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralanan Adile E., sağlık ekipleri tarafından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırdı.
Kazayla ilgili Jandarma ekipleri tahkikat başlatırken, sürücü ise gözaltına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin