Reklam
Reklam
trafodan 800 kilogram bakir lama maddesi caldilar
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ekim, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
0

Trafodan 800 kilogram bakır lama maddesi çaldılar

Bolu’da trafodan 800 kilogram bakır lama maddesi çaldığı tespit edilen 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 24 Eylül’de saat 18.30 sıralarında, Merkez ilçeye bağlı Vakıfgeçitveren köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Beypiliç firmasına ait inşaat halindeki kızgınyağ trafo binasından, yaklaşık 800 kilogram bakır lama iletken madde çalındı. Hırsızlık olayının bildirilmesi üzerine Jandarma Asayiş, JASAT ve OYİT ekipleri çalışma başlattı. İnceleme sonucunda, hırsızlık şüphelilerinin F.K. (32) ve Ö.Ö. (33) olduğu tespit edildi. Jandarma tarafından kent merkezinde yakalanan şahıslar adliyeye sevk edildi. Haklarında “Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık” suçundan işlem yapılan şahıslar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta sifir atikta yeni donem basliyor KkGKSMd7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor

Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.

Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.

Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.

Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin