Karabük’te araç yoğunluğu nedeniyle yolun karşısına geçmeye çalışan görme engelli vatandaşın yardımına trafik polisi yetişti.
Bayır Mahalle Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde trafik kontrolü yapan bir trafik polisi İbrahim Yılmaz isimli görme engelli vatandaşın yolun karşısına geçmeye çalıştığını fark etti. Araç yoğunluğundan dolayı ilerlemekte zorlanan Yılmaz’ın yardımına koşan polis, görme engelli vatandaşın koluna girerek yolun karşısına geçirdi. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
Kemal Güneş Caddesinde tartı işi yaparak geçimini sağlayan görme engelli Yılmaz, yolun karşısına geçmekte zorluk yaşadığında polisin kendisine yardım ettiğini belirterek, “Allah ondan razı olsun, çalışma hayatında başarılar dilerim” dedi.(İHA)


271
Trafik Polisinden Örnek Davranış
179
Yola saçılan tuğlalar ulaşımı tek yöne düşürdü
Karabük-Yenice kara yolunda seyir halindeki tırdan düştüğü iddia edilen tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.
Balıkısık Orman Deposu mevkiinde kara yoluna saçılan tuğlaları fark eden sürücüler durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve kara yolları ekipleri sevk edildi. Yolun bir bölümünü kaplayan tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Ekiplerin yolda yaptığı temizlik çalışmasının ardından tuğlalar kaldırılarak trafik akışı normale döndü.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


