Trafik polisinden buzlu yolda düdüklü, kürekli müdahale

Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da buzlu yolda ağzında düdükle trafiği yönlendiren polis, elindeki kürekle de kar temizledi. Yürek ısıtan o anlar kameraya yansıdı.
Bartın’da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla gün uzunluğu devam etti. Hava sıcaklığının sıfırın altında seyrettiği kentte buzlanma nedeniyle araç şoförleri güç anlar yaşadı. Akşam saatlerinde trafiğin ağırlaştığı kentte, şiddetini arttıran rüzgar ile birlikte kar yağışı vakit zaman tipiye dönüştü. Soğuk hava ve kara karşın polis grupları ise cadde ve sokaklarda trafik akışını sağladı. Gruplar, Yukarıçarşı bölgesinden Ayalı mevkisine inen yoldaki buzlanma nedeniyle belediye yetkililerini bilgilendirdi. Bir polis memuru ise etraftaki bir esnaftan aldığı kürekle, yoldaki buzları kırarak küreme yaptı. Trafik polisi bir taraftan da ağzında düdükle trafiği yönlendirdi. İş makinesi ile gerçekleştirilen küreme ve tuzlamanın akabinde yolda ulaşım olağana dönerken, polisin hassas hareketi görenlerin ise takdirini kazandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Şehit oğlunu son yolculuğuna uğurlayan baba: “Asker oğlum vatana helal olsun”

Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit düşen Piyade Kontratlı Er Mustafa Uslu’nun naaşı, Çorum’un Bayat ilçesindeki köyünde son seyahatine uğurlandı. Çorum Valisi Ali Çalgan, "Asker oğlum vatana helal olsun" diye bağıran şehit babasını alnından öptü.
Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 20 Şubat Perşembe günü bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Piyade Kontratlı Er Mustafa Uslu şehit düştü. 24 yaşındaki Şehit Mustafa Uslu’nun cenazesi, dün gece saatlerine askeri uçakla Merzifon Havalimanı’na getirildi. Ailesi ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Mustafa Uslu’nun naaşı, daha sonra merasim için memleketi Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyüne getirildi. Helallik istenmesinin akabinde Şehit Mustafa Uslu için merasim düzenlendi. Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının akabinde Şehit Mustafa Uslu’nun cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Vali, "Vatana helal olsun" diyen babayı alnından öptü
Bekar olduğu öğrenilen Mustafa Uslu’nun kardeşleri, Recep, Ramazan, Döndü ve Fatma Uslu ile annesi Keziban Uslu, babası Sadık Uslu ve aile yakınları tabutun başında gözyaşı döktü. Şehit Mustafa Uslu’nun babası Sadık Uslu ise gözyaşı dökerken, "Asker oğlum vatana helal olsun" diyerek bağırdı. Zahmetle yürüyen baba Sadık Uslu’nun yanına gelen Çorum Valisi Ali Çalgan, kendisini alnından öptü.

Mevzisini son ana kadar terk etmemiş
Öte yandan, İHA muhabirinin ulaştığı bilgilere nazaran, Piyade Kontratlı Er Mustafa Uslu’nun Pençe-Kilit operasyonu alanındaki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristler ile sis sebebiyle 5 metreye kadar düşen görüş aralığına karşın mevzisini terk etmeyerek son ana kadar çatıştığı öğrenildi. Mehmetçik tarafından, saldırıyı gerçekleştirdiği bedellendirilen 3 teröristin ise olaydan kısa mühlet sonra kaçmaya çalışırken etkisiz hale getirildiği ve Uslu’nun kanının yerde bırakılmadığı bilgisine ulaşıldı.
Cenaze merasimine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Çorum Valisi Ali Çalgan, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Yusuf Ahlatçı, Çorum Belediye Başkanı Halil ibrahim Aşgın, askeri erkan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.