Trafik kazasında ağır yaralanan genç kızın organları 4 hastaya umut oldu - Karabük Haber Postası
trafik kazasinda agir yaralanan genc kizin organlari 4 hastaya umut oldu f27KLsjD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ocak, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Trafik kazasında ağır yaralanan genç kızın organları 4 hastaya umut oldu

Giresun’un Espiye ilçesinde 2 Ocak’ta meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 21 yaşındaki Nergiz Abdioğlu’nun beyin mevti gerçekleşti. Ailesi, kızlarının organlarını bağışlama kararı alarak 4 hastaya hayat verdi.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan genç kızın, beyin vefatının gerçekleşmesinin akabinde Organ ve Doku Nakil Ünitesi gruplarının yaptığı görüşme sonucunda ailesi tarafından kalbi, iki böbreği, akciğeri ve karaciğeri bağışlandı. Samsun Bölge Uyum Merkezi ile irtibat kurularak başlatılan süreçler doğrultusunda, Abdioğlu’nun organları, başarılı bir operasyonun akabinde nakil bekleyen hastalara ulaştırıldı. Kalp ve akciğer Ankara’ya, böbrekler ve karaciğer ise Erzurum’a gönderildi.

İş görüşmesinden dönüyordu

Kazadan kısa bir müddet evvel iş görüşmesine gitmek üzere meskenden ayrıldığı öğrenilen Nergiz Abdioğlu’nun ailesi, yaşadıkları acıyı paylaşırken, organ bağışı kararı aldıklarını belirtti. Baba Menderes Abdioğlu, “Kızımızı kaybettik ancak en azından öbür aileler kaybetmesin. Birilerine umut olabilmek acımızı biraz olsun hafifletecektir. Kızıma da Allah rahmet eylesin. Bir yerlerde yaşar, birilerine hayat verir inşallah” dedi.

Türkiye’de 33 binden fazla hasta organ nakli bekliyor

Organ bağışını kabul eden aileye, bu onurlu davranışlarından ötürü teşekkür edilerek Türkiye genelinde organ bekleyen 33 bin 498 bireye dikkat çekildi. Yetkililer, organ bağışının hayat kurtaran tek tedavi yolu olduğunu vurgulayarak, bağış sürecine katkı sağlayan tüm sıhhat takımlarına teşekkürlerini iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu gecisinde yogun kar yagisi etkili oldu LQgl1ccy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu geçişinde yoğun kar yağışı etkili oldu

Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışı, özellikle TEM Otoyolu’nda görüş mesafesini düşürdü.

Bolu’da gece saatlerinde başlayan ve sabaha karşı etkisini artıran soğuk hava, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Akşam saat 22.00 sıralarında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan görüntülerde, TEM Otoyolu’nun Dörtdivan mevkisinde yoğun kar yağışının etkili olduğu görüldü. Yoğun kar yağışı nedeniyle otoyolda görüş mesafesi düşerken, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Olumsuz hava şartlarına karşı Karayolları ekipleri bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Bizi sosyal medyadan takip edin