Karabük-Yenice Karayolu Bolkuş köyü yakınlarında sabah karşı meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 3’ü çocuk 4 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, kaza gece saatlerinde Bolkuş köyü mevkiinde meydana geldi. Emin Bakır (41) idaresindeki 41 H 8157 plakalı otomobil Karabük istikametine seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun sağında bulunan aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü Bakır ile kayınvalidesi Ümmihan Kaya (68), eşi Hanife (39), kızları İrem (16), Betül (4) ve Büşra (11) yaralandı. Yaralılardan sürücü Bakır ve kayınvalidesi Kaya otomobil içinde sıkıştı. Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi sonrası olay yerine gelen Karabük Belediyesi İtfaiye ekibi ve AFAD ekiplerinin yardımı ile durumu ağır olan Bakır ve Kaya sıkıştığı yerden kurtarılırken, 112 ekipleri tüm müdahalesine rağmen Ümmihan Kaya olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü Emin Bakır ise kaldırıldığı Özel Medikar Hastanesinde hayatını kaybetti.
Diğer yaralılar ise Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.
BEBEK GÖRMEYE GELİYORLARDI
Karabük Polisevinde görevli kayınbiladeri Musa Kaya’nın 3 gün önce dünyaya gelen bebeklerini görmek üzere Kocaeli’den yola çıkan Bakır’ın Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bulunan kayınvalidesini alarak Karabük’e geldikleri öğrenildi.


Trafik Kazası: 2 Ölü, 4 Yaralı
Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu
Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.
Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.
İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.
Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.


