Karabük-Yenice Karayolu’ndaki tünellerde çok defa şerit değiştirerek trafiği tehlikeye atan otomobil sürücüsüne bin 387 lira ceza kesildi.
Olay, Karabük-Yenice Karayolu Bolkuş mevkiinde bulunan tünellerde meydana geldi. Karabük istikametine seyir halinde olan otomobildeki yolcu, arkalarından gelen başka bir otomobilin sürücüsünün tehlikeli şerit değiştirdiğini fark etti.
O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde otomobil sürücüsünün birden fazla tehlikeli şerit değiştirdiği ve karşı yönden gelen araçla çarpışmaktan son anda kurtulduğu yer alıyor.
Tepki çeken olayın üzerine jandarma ekipleri otomobil plakasını belirleyerek sürücüye ‘tehlikeli şerit değiştirmek’ maddesinden 951 lira, ‘saygısızca araç kullanmak’ maddesinden 436 lira olmak üzere toplamda bin 387 lira ceza uyguladı. (İHA)


Trafiği Tehlikeye Atan Sürücüye Bin 387 Lira Ceza
Çay bahçesinde bulunan yavru karaca doğraya bırakıldı
Artvin’de çay hasadı yapan işçiler tarafından bulunan yavru karaca, kısa süreli bakımın ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.
Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Pınarlı Köyü’nde çay hasadı yapan işçiler, bahçede yalnız halde bulunan yavru karacayı fark etti. Bir süre çevrede inceleme yapan işçiler, yavru karacanın annesini göremeyince aç kalmış olabileceğini düşünerek bakımını üstlendi. Sütle beslenen yavru karacanın karnı doyuruldu. Daha sonra annesinin yakınlarda olabileceği ihtimalini değerlendiren işçiler, yavru karacayı bulunduğu bölgedeki doğal yaşam alanına bıraktı. İşçilerin bu kararı kısa sürede sonuç verdi. Bir süre sonra bölgeye gelen anne karacayı gören işçiler, yavrunun annesiyle yeniden buluşmasına tanıklık etti.


