Reklam
Reklam

Trabzonspor’dan hakemlere sert eleştiri

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Eylül, 2024 08:22 tarihinde yayınlandı
0

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda oynadığı Gaziantep FK maçını yöneten hakemlere yönelik yapılan açıklamada, “Türkiye’de hakemlerin adaletsizliği, bilinçli ya da bilinçsiz sistematik bir yozlaşmanın göstergesidir ve artık sabrımızı taşıracak seviyeye ulaşmıştır” denildi.

Trabzonspor Kulübü, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu akşam Gaziantep FK ile oynadığımız maçta yaşananlar, Türk futbolunun içinde bulunduğu çürümüşlüğün ve keyfi yönetimin en bariz tezahürüdür. Hakem Volkan Bayarslan’ın futbolcumuz Simon Banza’nın net golünü VAR kararıyla iptal etmesi, kelimenin tam anlamıyla skandal ve futbolun ruhuna ihanettir. Pozisyon gözlerinin önünde gerçekleşmişken, böylesine bariz bir golü iptal etmek için VAR’a başvurmak, hakemlik mesleğini icra eden birinin ne denli yetersiz olduğunu ya da daha kötüsü ne kadar kasıtlı hareket ettiğini gösterir. Bu, sadece yanlış karar değil; futbolun emeğine ve izleyicisine hakarettir. Bayarslan’ın oyunun akışını sürekli durdurması, topun oyunda kaldığı süreyi bilinçli şekilde azaltması adeta futbolun özüyle alay etmektir. Türk futbolunun ruhu, böylesi ehliyetsiz ve taraflı hakemlik zihniyetinin elinde adeta can çekişmektedir. Ancak bu noktada sorumluluğu yalnızca bir hakemin omuzlarına yıkmak da yanlıştır. Asıl sorun; bu hakemleri görevlendiren, onların hatalarına defalarca göz yuman ve hiçbir şekilde hesap sormayan Merkez Hakem Kurulu’nun başarısızlığıdır. MHK’nın varoluş amacı; futbolun adaletini ve şeffaflığını sağlamak olmalıyken, bu amaca hizmet etmeyi reddetmeleri Türk futbolunun maruz kaldığı en büyük ihanettir. Bu sistem uzun zamandır köhnemiş, adaletin ve şeffaflığın işlemediği bir yapıya dönüşmüştür. Artık TFF’nin yapması gereken, kendi içinde radikal bir özeleştiri yaparak bu çürümüş düzeni reform etmektir. Hakemlerin birer adalet timsali olmaktan çıkıp, oyunun seyrini belirleyen iradesiz kuklalara dönüşmesine daha ne kadar göz yumulacak? Bu keyfiliğe, bu düzene, bu skandallara kim dur diyecek?” ifadelerini yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

BAŞKAN ÇETİNKAYA BU KEZ OĞLU MUHAMMED ALİ İÇİN SAHAYA İNDİ

WhatsApp Image 2026 06 20 at 09.47.42
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
20 Haziran, 2026 14:01 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Babalar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen halı saha maçında oğlu Muhammed Ali ve okul arkadaşlarıyla bir araya geldi. Şehir yönetimindeki yoğun mesaisinin yanında babacan tavrıyla da bilinen Çetinkaya, velilerle birlikte sahaya çıkarak çocukların heyecanına ortak oldu.

Karabük’te hayata geçirdiği projeler ve saha koordinasyonundaki dinamik tarzıyla dikkat çeken Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, bu kez anlamlı bir sosyal etkinlikte babalık yönüyle ön plana çıktı. Oğlu Muhammed Ali’nin okul arkadaşları ve velileri için düzenlenen Babalar Günü halı saha organizasyonuna katılan Başkan Çetinkaya, formayı giyerek sahada yerini aldı.

Çocukların babalarıyla birlikte oynadığı müsabakada renkli ve samimi anlar yaşandı. Maç boyunca çocuklarla yakından ilgilenen ve onlarla aynı coşkuyu paylaşan Başkan Çetinkaya, çocukların hayatındaki en büyük dayanağın babalarının güven veren varlığı olduğunu ifade etti.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şu ifadeleri kullandı:;

“Bizler ne kadar yoğun bir tempo içinde çalışırsak çalışalım, hangi sorumluluğu üstlenirsek üstlenelim; günün sonunda çocuklarımızın gözünde sadece birer babayız. Bu akşam oğlum Muhammed Ali’nin ve onun değerli arkadaşlarının yüzündeki o saf neşeyi, güven hissini sahada görmek benim için her şeyden kıymetliydi. Bir babanın evladına bırakacağı en büyük miras, her şartta onun arkasında olduğunu hissettirmektir. Bu anlamlı akşama vesile olan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, sahada omuz omuza oynadığımız tüm velilerimizi selamlıyorum. Başta şehit babalarımız olmak üzere, ömrünü ailesine vakfeden tüm babaların Babalar Günü’nü yürekten kutlarım.”

Büyük bir centilmenlik ve dostluk havasında geçen halı saha maçı, Başkan Çetinkaya’nın çocuklarla ve velilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin