Trabzonspor’dan hakemlere sert eleştiri - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Eylül, 2024 08:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzonspor’dan hakemlere sert eleştiri

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda oynadığı Gaziantep FK maçını yöneten hakemlere yönelik yapılan açıklamada, “Türkiye’de hakemlerin adaletsizliği, bilinçli ya da bilinçsiz sistematik bir yozlaşmanın göstergesidir ve artık sabrımızı taşıracak seviyeye ulaşmıştır” denildi.

Trabzonspor Kulübü, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu akşam Gaziantep FK ile oynadığımız maçta yaşananlar, Türk futbolunun içinde bulunduğu çürümüşlüğün ve keyfi yönetimin en bariz tezahürüdür. Hakem Volkan Bayarslan’ın futbolcumuz Simon Banza’nın net golünü VAR kararıyla iptal etmesi, kelimenin tam anlamıyla skandal ve futbolun ruhuna ihanettir. Pozisyon gözlerinin önünde gerçekleşmişken, böylesine bariz bir golü iptal etmek için VAR’a başvurmak, hakemlik mesleğini icra eden birinin ne denli yetersiz olduğunu ya da daha kötüsü ne kadar kasıtlı hareket ettiğini gösterir. Bu, sadece yanlış karar değil; futbolun emeğine ve izleyicisine hakarettir. Bayarslan’ın oyunun akışını sürekli durdurması, topun oyunda kaldığı süreyi bilinçli şekilde azaltması adeta futbolun özüyle alay etmektir. Türk futbolunun ruhu, böylesi ehliyetsiz ve taraflı hakemlik zihniyetinin elinde adeta can çekişmektedir. Ancak bu noktada sorumluluğu yalnızca bir hakemin omuzlarına yıkmak da yanlıştır. Asıl sorun; bu hakemleri görevlendiren, onların hatalarına defalarca göz yuman ve hiçbir şekilde hesap sormayan Merkez Hakem Kurulu’nun başarısızlığıdır. MHK’nın varoluş amacı; futbolun adaletini ve şeffaflığını sağlamak olmalıyken, bu amaca hizmet etmeyi reddetmeleri Türk futbolunun maruz kaldığı en büyük ihanettir. Bu sistem uzun zamandır köhnemiş, adaletin ve şeffaflığın işlemediği bir yapıya dönüşmüştür. Artık TFF’nin yapması gereken, kendi içinde radikal bir özeleştiri yaparak bu çürümüş düzeni reform etmektir. Hakemlerin birer adalet timsali olmaktan çıkıp, oyunun seyrini belirleyen iradesiz kuklalara dönüşmesine daha ne kadar göz yumulacak? Bu keyfiliğe, bu düzene, bu skandallara kim dur diyecek?” ifadelerini yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerinden binlerce yillik tarihe yolculuk aOr7D6Pt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerinden binlerce yıllık tarihe yolculuk

Kastamonu’da eğitim gören üniversite öğrencileri, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bulunan ve 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip kaya mezarları ile Pompeiopolis Antik Kentini gezdi.

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinin binlerce yıllık tarihine yolculuk yaptı. Kastamonu Üniversitesi öncülüğünde, Taşköprü Kaymakamlığı’nın ve Taşköprü Belediyesi’nin destekleriyle, Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele Topluluğu ile Eko Turizm ve Çevre Topluluğu tarafından düzenlenen gezide, öğrenciler, Taşköprü ilçesinin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri yerinde öğrenci. Kastamonu Üniversitesi’nin 20. kuruluş yıldönümü kutlamaları ve Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen gezide, öğrenciler Taşköprü Belediyesi tarafından hizmete alınan Kent Tarihi Müzesini gezdi. Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ ile Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Bekir Taştan, Araştırma Görevlisi Büşra Kırcı, Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal ve Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneği Müdürü Selçuk Oğuz da öğrencilere eşlik etti. Kaymakam Demirdağ, müze ziyareti esnasında öğrencilere ilçenin sahip olduğu tarihi, turistik ve doğal değerler hakkında bilgiler verdi.

Öğrenciler gezi kapsamında, Taşköprü Belediyesi Kültür Müdür Yardımcısı Lütfi Gültekin rehberliğinde, Donalar Kaya Mezarları, Pompeiopolis Antik Kenti, Abdal Hasan Türbesi, Asar Göleti ve Taşköprü Tarihi Elektrik Santrali gibi önemli noktaları ziyaret ederek bilgiler aldı.

“Bölgemiz, Paflagonya’dan günümüze insanlık tarihi için bir hediyedir”

Gezi ile ilgili bilgi veren İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü Türkiye Coğrafyası Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Evren Atış, “Öğrencilerimizle birlikte bu hafta arazi uygulamaları kapsamında Taşköprü ilçemize geldik. Bölgenin karstik yapısının ve suyun insanla olan ilişkisini en iyi gösterdiği alanlardan bir tanesinde bulunuyoruz. Donalar kaya mezarının bulunduğu alan, Paflagonya döneminden bugüne kadar insanların su ile ilişkisini en güzel örneklerinden bir tanesi oluyor. Öğrencilerimiz bu bölgeyi hiç görüp deneyimlememişti. İlk defa bu bölgeye geliyorlar. Aslında Kastamonu’nun, Taşköprü’nün yine Batı Karadeniz’deki birçok yerleşim alanının ne kadar bakir olduğu ve birçok yerin görülmediğini tespit ediyoruz. Buraların mutlaka turizme kazandırılması gerekiyor” dedi.

“Taşköprü’nün tarihi ve kültürel yerlerini tanıma imkanı bulduk”

Kastamonu Üniversitesi Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Hikmet Haberal ise, “Coğrafya Bölümü öğrencilerimiz ile birlikte Taşköprü’yü ziyaret ettik. Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yılı kutlamaları ve Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Taşköprü ilçemizi tanıyoruz. Taşköprü’de Donalar Kaya Mezarını ziyaret ettik, Kent Tarihi Müzesini gezdik. Daha sora Pompeiopolis Antik Kentini ziyaret ettik. Ardından Abdalhasan Türbesi ile Asar Göletini gezdik. Ziyarette bulunduğumuz ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezme ve tanıma imkanı bulduk. Buraları öğrenci kardeşlerimize anlatmaya çalıştık. Taşköprü’nün somut ve somut olmayan bütün kültürel miraslarını öğrencilerimize anlatıyoruz” dedi.

“Taşköprü Belediyesi olarak öğrencilerimize özel gezi hazırladık”

İlçenin üniversite öğrencilerine tanıtılmasını sağladıklarını dile getiren Taşköprü Belediyesi Kültür Müdür Yardımcısı Lütfi Gültekin de, “Donalar köyümüzdeki kaya mezarından başladık. Anadolu’da tek gösteriliyor. Çünkü her medeniyetten kaya mezarının üzerinde izler bulabiliyorsunuz. Bunları gördük, kaya mezarının yakınındaki mağarayı inceleme imkanı bulduk. Ardından Taşköprü’de Kent Tarihi Müzemizi ziyaret ettik. Şehrin özetini kent tarihi müzemizde öğrencilerimize anlattık. Daha sonra bir yemek tertip edilmişti. Kamu kurumlarımızın birbirleriyle iletişimleri sonucunda, yemeğin ardından Pompeiopolis Antik Kentine gittik. Oradan elektrik santral binamız var bizlerin, onu gördük. Daha sonra Abdalhasan köyümüze gelip, buradaki Asar Göletini ve buradaki Şeyh Muhammed Seydi ve Dilsiz Sultanı onları gördük. Şimdi de Asar Göletindeki muhteşem manzarada doğa turumuzu gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Coğrafya bölümü olarak ilk defa bizler Taşköprü’yü geliyoruz”

Coğrafya Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Bekir Taştan ise, “Öğrencilerimizle birlikte tarihi yerleri geziyoruz, çok memnun kaldık. Çok güzel bir gezi oldu ve güzel bir deneyim yaşadık. Coğrafya bölümü olarak ilk defa bizler Taşköprü’yü geliyoruz. Turizm Haftası dolayısıyla da önemli bir etkinlik oldu. Taşköprü, turizme kazandırılabilecek bir nokta. Gezinin düzenlenmesinde emekleri geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Toplumsal Gönüllülük Topluluğu Başkanı Edanur Karagöz de, ziyarette ilçenin binlerce yıllık tarihiyle ilgili önemli bilgiler edindiklerini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin