Trabzonspor’dan en kötü deplasmanda performansı
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Aralık, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trabzonspor’dan en kötü deplasmanda performansı

Trendyol Üstün Lig’in 16. haftasında başkan Galatasaray’a 4-3 mağlup olan Trabzonspor, bu dönem deplasman maçlarında beklentilerin altında kaldı. Bordo-mavililer, dönemin birinci 8 deplasman maçında galibiyet yüzü göremeyerek kulüp tarihinin en makus dış saha performansını sergiledi.
Trabzonspor, Galatasaray karşısında deplasmanda son dakikalarda yediği golle 4-3 mağlup ayrıldı. Dönemin birinci yarısında dış alanda oynadığı hiçbir maçı kazanamayan Karadeniz takımı, bu süreçte oynadığı 8 maçta 4 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Bordo-mavililer konuk olduğu son 4 karşılaşmada ise rakiplerinden puan almayı başaramadı.

Deplasmanda galibiyete hasret bir sezon
Trabzonspor’un deplasmandaki bu berbat grafiği, taraftarlar ortasında hayal kırıklığına neden oldu. Bilhassa dönem başında yapılan transferlerle büyük umutlarla döneme başlayan bordo-mavililer, dış alanda istediği sonuçları bir türlü elde edemedi. Grubun gol yollarındaki kasveti ve defans sınırındaki zaaflar, deplasman maçlarında alınan başarısız sonuçların en kıymetli nedenleri ortasında yer aldı.

Kulüp tarihinin en kötüsü
Bu dönem deplasmanda galibiyet elde edemeyen Trabzonspor, kulüp tarihinde seçkin rastlanan bir performans sergiledi. Karadeniz temsilcisi, Süper Lig tarihinde daha evvel bu kadar makus bir deplasman başlangıcı yapmamıştı. Dış alandaki makus sonuçlar, Trabzonspor’un genel sıralamadaki durumunu da olumsuz etkiledi.
Trabzonspor’un bu dönem Muhteşem Lig’de deplasman oynadığı maçlar şöyle:

Sivasspor: 0 - Trabzonspor: 0
Eyüpspor: 0 - Trabzonspor: 0
Gaziantep FK: 0 - Trabzonspor: 0
Atakaş Hatayspor: 1 - Trabzonspor: 1
Göztepe: 2 - Trabzonspor: 1
Çaykur Rizespor: 3 - Trabzonspor: 1
Alanyaspor: 2 - Trabzonspor: 1
Galatasaray: 4 - Trabzonspor: 3

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da UNESCO’daki 30. Yıl Etkinlikleri Sona Erdi
blank
Ramazan Öztürk tarafından
18 Aralık, 2024 12:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu’da UNESCO’daki 30. Yıl Etkinlikleri Sona Erdi

Safranbolu İlçesinin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınışının 30. yılı kapsamında düzenlenen etkinlikler sona erdi.  

Beş gün süren kutlama programında  panellerden sergilere, fotoğraf ve video maratonlarından koro performanslarına, operadan, geleceğe miras fidanlar dikimine, UNESCO'ya damga vuran isimlerin söyleşilerinden Suha Arın kalıcı sergisine kadar uzanan bir dizi etkinlik düzenlendi.

TARİHE DAMGA VURAN ANLAR VE UNUTULMAZ PROGRAMLAR

Fotoğraf sanatçısı Gülcan Acar'ın fotoğraf sergisi, halk oyunu ekipleri ve KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümünün çok sesli korosu ile başlayan UNESCO 30. Yıl programlarında, 30. Yıl Hatıra Koruluğu, mor bayrak programı, Suha Arın kalıcı sergisi, en başarılı restorasyon uygulama onur ödülleri, fotoğraf maratonu, paneller, söyleşiler, çok sesli korolar, opera gibi etkinlikler, Safranbolu’nun UNESCO’ya dahil edilme sürecinde emek veren isimlerin bir araya geldiği anlamlı bir panelle taçlandı. “Safranbolu’nun UNESCO'nun 30. Yıl Anısına” başlıklı panelde, o dönemin kahramanları deneyimlerini ve anılarını paylaştı. Etkinlikler kapsamında, Safranbolu’nun belleğinde önemli bir yer edinen Suha Arın’ın kalıcı sergisi de ziyaretçilere açıldı. Ayrıca, ülkenin dört bir yanından gelen koroların performansları, izleyicilere müzik ve tarih dolu bir şölen sundu.

FOTOĞRAF VE REELS YARIŞMALARIYLA YARATICILIK ZİRVEYE TAŞINDI

UNESCO’nun 30. yılı anısına düzenlenen fotomaraton ve reels video yarışmalarında dereceye giren isimler de ödüllerini aldı. Fotoğraf kategorisinde birincilik ödülünü “17-2” kodlu fotoğrafıyla Serdar Aydın kazandı. Aynı zamanda jüri özel ödülüne de layık görülen Aydın, bu kategoride damga vuran isimlerden biri oldu. Hüseyin Karahan ve Khal Murad Abdullatif Mirza ise sırasıyla ikinci ve üçüncü seçildiler. Reels video kategorisinde ise en iyi video ödülünü “9-1” kodlu çalışmasıyla Ömer Furkan Tümer kazandı. Ödüller, Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Bahadır Acar, KBÜ Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Bedirhan Karakurluk, Fotoğraf Sanatçısı Gülcan Acar, Fotoğraf sanatçısı doğa dostu Cemil Belder tarafından takdim edildi.

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nden çıkarılarak UNESCO Programlarına dahil edilen en iyi restorasyon kategorilerinde de ödüller sahiplerini buldu. En başarılı restorasyon uygulaması onur ödülü Dr. Mahmud Faytrouny konağı, başarılı restorasyon uygulama ödülleri Recep Bey Konağı ve Sadullahlar Konağı’na verildi. Konak sahiplerine ödülleri Karabük Valisi Mustafa Yavuz tarafından verildi.

BAŞKAN KÖSE’DEN BİRLİK VE MİRAS VURGUSU

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, programın finalinde yaptığı konuşmada, Safranbolu’nun UNESCO’daki 30 yıllık serüvenine dair anlamlı mesajlar verdi. Başkan Köse, “Bundan tam 30 yıl önce, bu kentin insanları sevgi, emek ve hürmetle bir mirası geleceğe taşımak için yola çıktı. Bugün, aynı birlik ve heyecanla Safranbolu’nun eşsiz mücevherini daha da parlatıyoruz. O günden; bu güne UNESCO’daki 30 yılı anlatsın istedik 5 gün süren etkinliklerimiz. Sahnedeki ışığı melodiyle harmanlayan Gülcan Acar’dan, geçmişi tüm benliğiyle bize anlatan Suha Arın’a, Anadolu’dan aldığı ilhamı insana nakşeden Cemil İpekçi’den, bu kentin evleri ancak tarihle sıvanmalı diyen Reha Günay’a, mirasına sahip çıkanlardan, kentin belleğini oluşturmak için hatıralarına sahip çıkanlara uzanan harika bir serüven gerçekleştirdik. Bu serüvende ülkenin dört bir yanından korolar ritim tuttu bize, evin yolunu bulmak için ağaçlar ektik peşimize. Ardımızdan gelenler gölgesinde dinlensin diye köklendiriyoruz izlerimizi bu şehirde” dedi.

Konuşmasında, kentin UNESCO sürecine katkı sağlayan herkese teşekkür eden Köse, Safranbolu’nun geçmişten bugüne korunan değerleriyle geleceğe ışık tutacağını vurguladı.

Merhum Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ahmet Taner Kışlalı'nın eşi Nilüfer Kışlalı, Ahmet Taner Kışlalı ve Safranbolu arasındaki bağı, Safranbolu'ya katkılarını, Kışlalı'nın hatıra yazıları üzerinden anlattı.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan yaptığı konuşmada Safranbolu'nun tarihine sahip çıkarak bugünlere geldiğini belirterek, "UNESCO tarihinde ve günümüzde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; "Tarihin kokan sokakları, zarif konakları ve yüzyıllardır yaşayan kültürüyle Safranbolu, medeniyetimizin eşsiz bir yadigârı ve insanlığın kültürel mirasına armağanıdır.

Bundan 30 yıl evvel, dünya haritasında bir nokta olarak anılan Safranbolu, bugün, dünyanın dört bir köşesinde yer alan 1223 eşsiz, kültürel hazine arasında yerini almıştır. 1994 yılında, Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki 8.noktası olarak kaydedilen Safranbolu, bu değerli mirasa tanıklık eden 21 farklı kültürel yapımızın kalbinde atmaktadır. Elbette bu listeye dahil olmak, bizler için yalnızca bir ödül değildir. Tarihimize, kültürümüze ve kıymetli mirasımıza sahip çıkma sorumluluğudur aynı zamanda. Bu sorumluluk, Safranbolu’da yaşayan herkesin omuzlarındadır." Programa;  Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse,  Eski Milletvekili ve Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı olan şu an KARDEMİR Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Mehmet Ceylan, Merhum eski Kültür ve Turizm Bakanı Ahmet Taner Kışlalı'nın Eşi Nilüfer Kışlalı, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.