Reklam
Reklam
trabzonsporda ugurcan cakir surprizi t5EiEBJh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
0

Trabzonspor’da Uğurcan Çakır sürprizi

Ziraat Türkiye Kupası A Kümesi 2. hafta maçında deplasmanda İskenderunspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, bu maçın hazırlıklarını tamamlarken, Uğurcan Çakır bu dönem birinci kere bir karşılaşmanın takımına alınmadı. Bordo-mavililerde yeni transfer, Zubkov ise maç kafilesinde bulunuyor.

Ziraat Türkiye Kupası A Kümesi 2. hafta maçında deplasmanda oynayacağı İskenderunspor maçı hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde, Teknik Yönetici Şenol Güneş idaresinde yaptığı çalışma ile tamamlayan Trabzonspor’da 19 oyuncu maç takımında yer aldı. Bu dönem bordo-mavililerin Trendyol Süper Lig, Avrupa kupaları ve Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı toplam 27 gayretin tamamında forma giyen Uğurcan Çakır, Teknik Yönetici Şenol Güneş tarafından İskenderunspor müsabakasının aday takımına dahil edilmedi. Dinlendirilecek olan Uğurcan Çakır’ın yerine kaleyi Muhammet Taha Tepe’nin müdafaası bekleniyor.

Uğurcan’ın yanı sıra tedavileri devam eden Okay Yokuşlu, Draguş ve Arif Boşluk ile Nwakaeme, Visca ve Savic de takıma dahil edilmedi. Yeni transfer Oleksandr Zubkov ise kafilede bulunuyor.

Bordo-mavililerin, İskenderunspor kafilesinde şu futbolcular yer aldı:

“Muhammet Taha Zirve, Ahmet Doğan Yıldırım, Pedro Malheiro, Serkan Asan, Ali Şahin Yılmaz, Arseniy Batagov, Hüseyin Türkmen, Eren Elmalı, Salih Malkoçoğlu, John Lundstram, Batista Mendy, Ozan Tufan, Umut Güneş, Cihan Çanak, Muhammed Cham,Enis Destan, Simon Banza, Oleksandr Zubkov, Danylo Sikan.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
tarihi kentte tulum sesi yukseldi iTdM8F2V
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tarihi kentte tulum sesi yükseldi

Düzce Belediyesi’nin yürüttüğü kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkan Konuralp Antik Kenti, bu kez tarihin içinden yükselen tulum ezgilerine ev sahipliği yaptı. 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman, tarihi atmosferde tulum çaldı, geleceğe dair en büyük hayalini paylaştı.

Yakın zamanda restorasyon çalışmalarının başlayacağı Konuralp Antik Kenti bir yandan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, diğer yandan da sanatla ilgilenenlerin uğrak noktası haline geldi. Konuralp İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman da babası ile birlikte tulum provalarını Konuralp Antik Kenti’nde yapıyor. Enstrümana ilgisinin babası sayesinde başladığını söyleyen Toraman; “Tulum çalmayı babamdan öğrendim, sonra kendi kendime geliştirdim. İleride de bu işi yapmayı düşünüyorum” dedi.

Provalar; arabada, tarlada ve Konuralp sokaklarında

Oğlunun müziğe olan ilgisini büyük bir gururla destekleyen baba Nedim Toraman ise tulum serüveninin küçük bir hediye ile başladığını anlattı.

Tulum sanatçısı bir arkadaşının hediye ettiği küçük tulumun ardından Ahmet Semih’in kendini geliştirdiğini ifade eden Toraman, oğlunun her fırsatta prova yaptığını söyledi.

Kendisi de kemençe çaldığını belirten Toraman, “Akşamları arabada çalıyoruz, Konuralp’in sokaklarında ve bazen hafta sonu tarlaya gittiğimizde prova yapıyoruz. Kültürünü yaşatıp geliştirmesi çok kıymetli. Başka enstrüman çalarsa da yardımcı olacağım” diye konuştu.

Konuralp’in tarihi dokusunun kendileri için çok özel olduğunu vurgulayan Toraman, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından antik kentte oğluyla birlikte konser verme hayali kurduklarını belirterek, “Burada yürümek, burada çalmak, burayı hissetmek farklı bir duygu. İnşallah restorasyon bittikten sonra bu atmosfer içerisinde baba oğul bir konser vermek istiyoruz. Çocuğumla birlikte aynı sahneyi paylaşmayı hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediyesi’nin çalışmalarıyla tarihi mirası yeniden ayağa kaldırılan Konuralp Antik Kenti, kültür ve sanatın buluştuğu özel anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin