Reklam
Reklam
trabzonsporda senol gunes deplasman sorunu uzerinde duruyor LisOWAQc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ocak, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Trabzonspor’da Şenol Güneş, deplasman sorunu üzerinde duruyor

Trabzonspor, bu dönem ortaya koyduğu deplasman performansıyla Harika Lig’deki en makus dış daha periyotlarından birini yaşıyor. 2024-2025 döneminde rakiplerine konuk olduğu 8 maçta galibiyet elde edemeyen bordo-mavililer, 4 beraberlik ve 4 yenilgiyle alandan ayrıldı.

Trabzonspor, Üstün Lig’de birinci sefer dönemin birinci 8 deplasman maçını galibiyetsiz tamamladı. Trendyol Üstün Lig’in 18. haftasında Samsunspor’a konuk olacak bordo-mavililer, dış saha kabusunu aksine çevirmek istiyor. Teknik Yönetici Şenol Güneş, 146 gündür süren deplasman hasretini sona erdirmek için teknik ve mental taraftan değerli adımlar atıyor.

Şenol Güneş, Trabzonspor’un deplasman başarısızlıklarının temelinde yatan defansif zafiyetlerle ilgili tahlil yolları üzerinde duruyor. Savunmadaki ferdi ve ekip kusurları, dış alanda rakiplerin kolay kolay gol bulmasına neden olurken, bu süreçte rakip filelerin sırf 7 defa havalandırılması sebebiyle de ön bölgede daha çok üretebilen bir ekip oluşturmasını hedefleniyor. Deneyimli teknik adamın ehemmiyet verdiği mevzuların başında ise motivasyon geliyor. İç saha atmosferinden uzak müsabakalar için Şenol Güneş, grubun temposu ve suratı üzerinde duruyor.

Trabzonspor’un bu dönem deplasmanlarda aldığı sonuçlar şöyle:

Sivasspor: 0 – Trabzonspor: 0

Eyüpspor: 0 Trabzonspor: 0

Gaziantep FK: 0 – Trabzonspor: 0

Atakaş Hatayspor: 1 – Trabzonspor: 1

Göztepe: 2 – Trabzonspor: 1

Çaykur Rizespor: 3 – Trabzonspor: 1

Corendon Alanyaspor: 2 – Trabzonspor: 1

Galatasaray: 4 – Trabzonspor: 3

Bizi sosyal medyadan takip edin
fabrikalarin zehrini kustugu gerede cayi oluyor koyluler ayaklandi B3ZRfdNF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 00:17 tarihinde yayınlandı
0 0

Fabrikaların zehrini kustuğu Gerede Çayı ölüyor: Köylüler ayaklandı

Bolu’nun Gerede ilçesindeki Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nden bırakılan atıklar nedeniyle yaklaşık 10 yıldır zehir akan Gerede Çayı’ndaki kirliliğe bölge halkı isyan etti. 288 kilometre boyunca 100’ü aşkın köyü etkileyen kirliliğin çözülmesini isteyen vatandaşlar, “Biz bu suyu içerdik, ekinlerimizi bu suyla sulardık. Şimdi balığı bırakın, kurbağa bile yaşamıyor. Hayvanlarımız ölüyor, tarım ölüyor, bizleri öldürüyor” dedi.

Gerede ilçesinde bulunan Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların evsel ve sanayi atıklarını arıtmadan Gerede Çayı’na deşarj etmesi, bölgede 10 yıldır süren bir çevre felaketine neden oluyor. Kimyasal atıklarını çaya boşaltan tesislere defalarca ceza kesilmesine rağmen kirliliğin ve kötü kokunun önüne geçilemedi. Bolu Çayı ile birleşerek Yenice Irmağı adıyla Karadeniz’e dökülen çay, Karabük’ün Eskipazar ilçesine kadar uzanan 288 kilometrelik hat boyunca 100’ü aşkın köyde kirlilik ve dayanılmaz kokuya yol açıyor. Yaşanan duruma dikkat çekmek ve yaşam alanlarına sahip çıkmak amacıyla toplanan bölge halkı fabrikalara tepki gösterdi.

“Çocukluğumuzda bu suyu içerdik, şimdi kurbağa bile yaşamıyor”

Çocukluğunda çayın temiz olduğunu ve bu suyu içtiklerini belirten Gerede ilçesi Örencik köyünden Nazif Aktaş (67), “Annem çamaşır yıkamaya gelirdi. Biz bu suyu içerdik, ekinlerimizi bu suyla sulardık. Şimdi balığı bırakın, kurbağa bile yaşamıyor. Hayvanlarımız ölüyor, tarım ölüyor, bizleri öldürüyor. Sabah ezanına kalkıyorum, kokudan duramıyorum. Köyde durma şansımız yok, bu koku bizi mahvediyor” ifadelerini kullandı.

“Çözüm bulunmazsa Ankara’ya yürüyüş yapacağız”

Geçmişte çayın etrafında piknik yapıldığını ve suyun tarımda kullanıldığını vurgulayan Meryem Dayı ise şunları söyledi: “Benim çocukluğumda bu çay berraktı. Babaannem bu çaydan su getirip tarhana çorbası pişirirdi. Çamaşırlarımızı burada yıkardık. Karabük’ten, çevre illerden herkes buraya pikniğe gelirdi, balık tutardı. Çocuklarımız burada yüzme öğrendi. Biz su motorlarıyla bahçelerimizi suluyorduk. Ama bu karma deri sanayileri çıkınca sağlığımızı tehdit etti. Kokudan, pislikten affedersin resmen zehir akıyor. Hayvancılık yapıyoruz, hayvanlarımız suyunu içemiyor, ölüp telef oluyorlar. Biz bu çayın temiz akmasını istiyoruz. Eğer sesimizi duymuyorlarsa biz Ankara’ya yürüyüş yapacağız. Para kazanmasınlar demiyoruz, kazansınlar ama pisliğini, zehrini, kimyasalını bize akıtmasınlar. Biz de insansak insanca yaşamak istiyoruz”.

Bizi sosyal medyadan takip edin