Trabzonspor’da Abdullah Avcı’dan boşalan teknik direktörlük koltuğu artık Şenol Güneş’e emanet. Bordo-mavililerde, 5. Güneş dönemi resmen başlıyor.
Avrupa’da ve Trendyol Süper Lig’de beklentilerin gerisinde kalarak iyi bir başlangıç yapamayan Trabzonspor’da, Teknik Direktör Abdullah Avcı ile yollar ayrılmıştı. Bu ayrılığın ardından Şenol Güneş ile görüşmelere başlayan bordo-mavililer tecrübeli teknik adam ile her konuda anlaşmaya vararak 5. Güneş, dönemi başladı.
72 yaşındaki Şenol Güneş, daha önce 13 Eylül 1988 – 17 Ağustos 1989, 23 Eylül 1993 – 3 Şubat 1997, 17 Ocak 2005 – 26 Eylül 2005 ve 4 Aralık 2009 – 29 Ocak 2013 tarihleri arasında bordo-mavili takımda 4 dönem görev yaptı.
Güneş’in teknik adamlık kariyerindeki en büyük başarıları ise A Milli Futbol Takımı’nın başında 2002 Dünya Kupası’nda elde ettiği 3.’lük olurken Trabzonspor’daki oyunculuk kariyerinde bordo-mavili ekip ile 6 şampiyonluk yaşadı. Beşiktaş ile 2 lig şampiyonluğu yaşarken, Trabzonspor ile 2 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa elde etti.
Kaleciliği döneminde 3 de Türkiye Kupası kazanan Güneş, Trabzonspor ve A Milli Takım hocalıkları dışında Türkiye’de Boluspor, İstanbulspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Bursaspor, Beşiktaş takımlarını çalıştırdı. Deneyimli teknik adam 2007-2009 yılları arasında ise Güney Kore’nin FC Seoul takımında görev yaptı.
Trabzonspor, Şenol Güneş döneminde 367 maçta 211 galibiyet, 80 beraberlik ve 76 mağlubiyet elde etti.


Trabzonspor’da 5. Şenol Güneş dönemi
Devrek’te 19 Mayıs Bayramı etkinliği
Devrek İlçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Devrek’te coşku ile kutlandı.
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşku ile kutlandı. Kutlama programlarına sabah saat 10’da başlandı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ’ın Cumhuriyet Alanında ki anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Devrek Cumhuriyet Alanında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklere geçildi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra halk oyunları gösterileri, gençlerden müzik etkinliği, gruplardan jimnastik gösterileri, şiirlerin okunması, çeşitli dallarda spor gösterileri, çeşitli dallarda ki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin verilmesinin ardından program sona erdi.
Düzenlenen etkinliklere; Devrek Kaymakamı Onur Alp Bıçakçı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, daire müdürleri, muharip gaziler, öğretmenler, öğrenciler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldu

