Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Aralık, 2023 08:36 tarihinde yayınlandı
0

Trabzonspor’da 11 oyuncu golle tanıştı

Trendyol Süper Lig’de geride kalan 13 haftada Trabzonspor’da 11 oyuncu golle tanıştı. Paul Onuachu 7 golle takımın en golcü oyuncusu olurken, Trezeguet ise 156 gün sonra gol sevinci yaşadı.

Trendyol Süper Lig’de bu sezon oynadığı 13 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Trabzonspor, ligde 5. sırada yer aldı. Takımın en golcü oyuncusu 7 golle Paul Onuachu olurken bu oyuncuyu ise 3 golle Bakasetas takip etti. Bardhi, Edin Visca, Enis Destan ve Pepe 2’şer gol atarken, Denswill, Benkoviç, Trezeguet, Berat Özdemir ve Göktan Gürpüz 1’er gol kaydetti.

Trezeguet’den 156 gün sonra gol

Trabzonspor’un Mısırlı oyuncusu Trezeguet, milli takımın ardından bordo-mavili takımla da bu sezon ilk golüne imza attı. Sivasspor müsabakasında takımı adına 3. golü atan Mısırlı oyuncu bu golle birlikte siftah yapmış oldu. Bordo-mavili takımla son golünü 3 Haziran 2023’te Alanyaspor maçında atan Trezeguet, 156 günlük aradan sonra golle tanıştı.

Kalesinde en çok isabetli şut gördüğü maç

Trabzonspor, Süper Lig’in 13. haftasında deplasmanda oynadığı Sivasspor maçında ise kalesinde en çok şut gördüğü müsabakayı yaşadı. Söz konusu maçta rakip 17 kez kaleyi yoklarken, bu şutların 9’u kaleyi tuttu, iki şut ise golle sonuçlandı. İsabetli şutta Sivasspor yüzde 52.9’luk başarı yakalarken, Trabzonspor ise yüzde 38.5’de kaldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
iranin trabzon baskonsolosu mohebati dunya iranlilarin dimdik dayanmasina cok sasirdi RFF6bp13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İran’ın Trabzon Başkonsolosu Mohebati: “Dünya, İranlıların dimdik dayanmasına çok şaşırdı”

İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, dünyanın İranlıların saldırılara dimdik dayanmasına çok şaşırdığını belirterek, “Ülkemiz bir iki günlük kültüre sahip değil. Tarih boyu kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bu kolaylıkla yıkılmaz, yakılmaz” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bölgedeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. İran’ın kültürel yapısına vurgu yapan Mohebati, savaş ve müzakere süreçlerine dair mesajlar verdi. İran’ın tarih boyu kültürü ve medeniyeti olduğunu kaydeden Mohebati, “Bizim rehberimiz şehit oldu. Kendisi de bunu istiyordu. Liderimiz bununla çok iftihar ediyordu. Şehit olmayı arzu ettiğini çok tekrar etmişti. Çok insanlar vardı hak yolunda çalışanlar, gazilerimiz. Tarih boyunca kültürümüzde olanlar şehadeti arzu etmişlerdi, şehit oldular. Çocuklarımızın şehit olmasına çok üzüldük. Dünya, İranlıların dimdik dayanmasına çok şaşırdı. Nasıl olur da bir ülkeyi bombalarsın da memleketin lideri, insanları şehit olur ama o ülke dağılmaz ve yıkılmaz? Bizim kültürümüzde bu var. Ülkemiz bir iki günlük kültüre sahip değil. Tarih boyu kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bu kolaylıkla yıkılmaz, yakılmaz. Ekonomimizin, insanlarımızın, binalarımızın yıkılması mümkün müydü? Ülke dimdik dayandı, istikrarını kaybetmedi. İran bunu gösterdi. İran’ın halkı önemliydi” diye konuştu.

“Müzakere olurken yeni savaş başlattılar”

Müzakere sürecine de değinen Mohebati, “Geçen sene savaştan 12 gün önce İran, ABD ve Avrupa ülkeleriyle konuşurken onlar bize saldırı yaptılar. Son savaştan 1 gün önce İran müzakeredeydi, karar verilmişti. Müzakere olurken yeni savaş başlattılar. Bu gösterir ki; onların hedefleri hiçbir zaman müzakere değildi. Müzakereden zaman kazanırlar, silahlanırlar ve büyük bir savaşa yeniden başlarlar. İran şimdi diyor ki, ‘savaşları bitirin, müzakere yapalım, konuşalım’. Bu mühim bir mesajdı” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin tüm telaşı bu savaşı bitirmekti”

Türkiye ile İran’ın ilişkilerine de değinen Mohebati, “İran dedi ki, ‘Ben Türkiye toprağına hiçbir zaman füze göndermedim’ ve göndermez. Türkiye ile İran’ın kardeşliği çok istikrarlıdır. Tarih boyu böyledir ve çok önemlidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iyi mesajlar gönderdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan çok iyi mesajlar verdiler. Bu konuda Türkiye’yi kendimize kardeş biliriz. Türkiye’nin tüm telaşı bu savaşı bitirmekti” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin