Trabzonspor U19, UEFA Gençlik Ligi’nde finale yükseldi
UEFA Gençlik Ligi yarı final maçında Trabzonspor U19, Avusturya’nın Salzburg kadrosunu 2-1 mağlup ederek finale yükseldi.
UEFA Gençlik Ligi yarı final maçında Trabzonspor ile Salzburg İsviçre’nin Nyon kentinde yer alan Colovray Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Avusturya grubu birinci yarıda bir penaltı atışından yararlanamazken, bordo-mavililer çabadan 2-1 galip ayrıldı. Trabzonspor’un gollerini Yiğit Kemal Turan ve Boran Başkan’ın atarken, rakip grubun tek sayısı ise John Mellberg’den geldi.
Adını finale yazdıran Trabzonspor, AZ Alkmaar - Barcelona maçının galibiyle şampiyonluk maçına çıkacak.
Milletvekili Cem Şahin: “Aile yılı destekleri sürüyor”
AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edildiğini, bu kapsamda birçok projenin hayata geçirildiğini, bunlardan birisinin de “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” olduğunu söyledi.
Aile kurumunun korunması, güçlendirilmesi ve değerlerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla çok önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Şahin, “Aile topluluğumuzun temeli, en kadim, en köklü müesseselerimizden biridir. Bu sayede devletimiz de milletimiz de güçlü bir konumdadır. İlgili bakanlık ve kurullarımızca sağlıklı bir nüfus yapısı için kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler geliştirildi. Değerlerimizin ve nesillerimizin devamı için bu çok önemlidir.” dedi.
Ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de doğurganlık oranının düşük olduğunu belirten Şahin, gerekli önlemleri bir an önce almak için ihtiyaç duyulan politikaları uygulamaya başladıklarını aktardı.
Bu kapsamda Aile ve Gençlik Fonu’nun hayata geçirildiğini ve Karabük’ün de bu fondan payını aldığını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:
“10. Kalkınma Planı’na ‘Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması’ başlıklı dönüşüm programını ekledik ve doğurganlık hızının artırılmasını, nüfus politikamızda öncelikli hâle getirdik. Büyük Türkiye ve Türkiye Yüzyılı idealimizi güçlü aile ve güçlü nüfus yapısıyla gerçekleştireceğiz. Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında, evliliğe ilk adımını atan gençlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sunuldu. Bu krediye Karabük’ten 374 çiftimiz başvurdu. Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde, şu ana kadar kredisi onaylanan 113 çifte ‘Evlilik Öncesi Eğitim Programı’ kapsamında eğitimler veriliyor. Gençlerin hem psikolojik hem maddi hem de sosyal yönden desteklenmesi, sağlam temeller üzerine oturtulmuş bir aile yapısı sağlayacaktır. 18–29 yaş aralığındaki çiftler, diğer kriterleri de taşıması durumunda e-Devlet üzerinden başvurarak sisteme dâhil olabiliyor. Bu projeler kapsamında, ömür boyu çiftlerimizin yanında olunacak. Bu konuda Bakanlığımız, il merkezi ve ilçelerimizde danışmanlarıyla hizmet verecek.”
Bir diğer önemli projenin de doğum yardımı olduğunu ve ödemelerine 2 gün önce başlandığını anlatan Şahin, ailelere hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.