Reklam
Reklam
trabzonspor turkiye kupasini 10 kez kazanmak istiyor wX5r4Bmv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Trabzonspor, Türkiye Kupası’nı 10. kez kazanmak istiyor

Ziraat Türkiye Kupası’nda bugüne kadar 9 sefer memnun sona ulaşan Trabzonspor, bu dönem 10. kere kupayı müzesine götürmenin peşinde. Bordo-mavililerin teknik yöneticisi Fatih Tekke ise teknik adamlık mesleğindeki birinci kupasını kazanmak istiyor.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 24 Nisan Perşembe günü alanında oynayacağı Göztepe’yi mağlup ederek tarihindeki 17. finaline yükselmeyi hedefliyor. 1974-1975 döneminde Üstün Lig’e yükseldiği birinci yılında Türkiye Kupası’nda finale çıkan Karadeniz grubu, bugüne kadar 16 finalin 9’unda memnun sona ulaştı.

İlk kupasını 1976-1977 döneminde Beşiktaş’ı mağlup ederek kazanan bordo-mavililer; 1977-1978’de Adana Demirspor, 1983-1984’te Beşiktaş, 1991-1992’de Bursaspor, 1994-1995’te Galatasaray, 2002-2003 ve 2003-2004’te Gençlerbirliği, 2009-2010’da Fenerbahçe, 2019-2020’de ise Alanyaspor karşısında kupayı müzesine götürdü.

Geçtiğimiz dönem finalde Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaşan Trabzonspor, çabadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Fatih Tekke birinci kupasına uzanmak istiyor

Futbolculuk mesleğinde UEFA Kupası, UEFA Üstün Kupa, Rusya Premier Lig şampiyonluğu, Rusya Kupası, Türkiye Kupası ve TFF Harika Kupa üzere birçok değerli muvaffakiyete imza atan Fatih Tekke, bu defa teknik yönetici olarak kupa hedefliyor. Yarı finalde Göztepe pürüzünü aşarak finale yükselmek isteyen Tekke, teknik adamlık mesleğindeki birinci kupasına bir adım daha yaklaşmak istiyor.

Futbolculuk devrinde Trabzonspor formasıyla Ziraat Türkiye Kupası’nı 3 sefer kazanmanın sevincini yaşayan Tekke, birebir başarıyı teknik adam kimliğiyle yaşamanın peşinde.

Fatih Tekke’nin vazifeye gelişiyle birlikte Trabzonspor’da başlayan çıkışın, Ziraat Türkiye Kupası’nda da sürmesi bekleniyor. Bordo-mavili grubun başında kısa müddette tesirini hissettiren genç teknik adam, bu dönem kupaya uzanarak hem kadrosu hem de mesleği ismine yeni bir periyoda imza atmayı amaçlıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
MANSET
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

ÜCRETSİZ ULAŞIM UYGULAMASI YARGIYA TAKILDI

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemal Topçu, belediyenin ücretsiz taşımacılık yapmasının kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, mahkeme kararına uyması çağrısında bulundu.

Kamuoyu tarafından hassasiyetle takip edilen bu kararla ilgili Karabük Belediyesi tarafından uygulanan 65 yaş altı emeklilerin ayda 30 kez ücretsiz ulaşımdan faydalanmasına yargıdan izin çıkmadı.

YARGI SÜRECİ ESNAFIN LEHİNE SONUÇLANDI

Mahkemenin minibüsçü esnafını haklı bulduğunu hatırlatan Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemal Topçu, yaptığı basın açıklamasında Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya seslendi. Topçu, Türk yargısının verdiği kararın açık ve bağlayıcı olduğunu vurgulayarak, belediyenin bu doğrultuda hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Uygulamanın esnafı mağdur ettiğini belirten Topçu, “Bu yanlış uygulamadan bir an önce dönülmelidir” sözleriyle çağrısını yineledi.

Emeklilere yönelik ücretsiz ulaşım uygulamasının da esnafı zor durumda bıraktığını iddia eden Topçu, açıklamasında:” Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak, yıllardır bu şehrin tozunu yutan, kar kış demeden halkımıza hizmet eden minibüsçü esnafımızın uğradığı büyük haksızlığı tüm açıklığıyla kamuoyunun vicdanına sunuyorum.

Pandemi döneminde artan maliyetler altında ezilen, kontak kapatma noktasına gelen toplu taşıma esnafına el uzatması gereken eski belediye yönetimi; çözüm üretmek yerine esnafın ekmeğine kan doğramıştır. Mevcut duruma çözüm bulmak yerine 60 adet dolmuş alarak belediyeyi bir “minibüs işletmesine” çevirmek, 30 yıllık esnafın rızkına göz dikmektir. Belediye, esnafı yaşatmakla mükelleftir; esnafıyla rekabet edip onu bitirmekle değil! Popülist uygulamaların bedeli esnafa yüklenmemelidir. Emeklilerimize yönelik ücretsiz ulaşım kararı, esnafın sırtından yapılan bir siyasi şovdur. Sosyal belediyecilik, bir kesime iyilik yaparken başka bir kesimi açlığa mahkûm etmek değildir. Artan akaryakıt fiyatları, amortisman giderleri, ağır vergi ve SGK yükleri altında beli bükülen şoför esnafı, bir de belediyenin haksız rekabetiyle siyasete kurban edilmiştir. Yüce Türk yargısının verdiği karar açıktır; bu yanlış uygulamadan dönülmelidir. Bizler demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin hak arayan evlatları olarak susturulmaya çalışıldık ama pes etmedik. Konuyu yargıya taşıdık ve Yüce Mahkeme bizleri haklı buldu! Mahkeme kararı açık ve nettir: “Siz minibüsçü esnafına zarar veriyorsunuz, bu uygulamadan derhal dönün!” demiştir. Sayın Özkan Çetinkaya’ya Çağrımızdır: Mahkeme Kararı Anayasal Bir Zorunluluktur! Buradan Karabük Belediye Başkanı Sayın Özkan Çetinkaya’ya sesleniyorum: Yeni yönetimden adalet beklerken, mahkeme kararının hiçe sayıldığını görmek bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Hukuk, belediye başkanlarının keyfine göre uygulanacak bir seçenek değildir! Mahkeme kararını uygulamamak suçtur, halkın oylarıyla gelinen o makamda adaleti çiğnemektir. Bu esnafın artık çekecek canı kalmamıştır! Biz bu memleketin evlatlarıyız, suyunu içip havasını soluyoruz. 30 yıldır bu şehre hizmet eden insanları sokağa atmaya, ekmeğini elinden almaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Belediye yönetimini ivedilikle mahkeme kararına uymaya, esnafı yok eden bu haksız rekabeti durdurmaya davet ediyorum. Aksi takdirde, hukuk mücadelemizi bir üst perdeye taşıyacağımızı ve demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı ilan ediyorum.

Esnafı yaşatın ki devlet yaşasın, esnafı yaşatın ki Karabük kalkınsın.” dedi.

GÖZLER BAŞKANDA

Karabük kamuoyunda ise gözler şimdi Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın atacağı adıma çevrildi. Mahkeme kararının uygulanması halinde belediyenin toplu taşıma sistemiyle ilgili yeni bir düzenlemeye gidilmesi, esnaf temsilcileriyle yeniden masaya oturması ve ortak bir çözüm modeli oluşturması bekleniyor.

Şehirde konuşulan en önemli gerçeklerden biri ise şoför esnafının yaşadığı mağduriyetin artık geniş kesimler tarafından kabul görmesi oldu. Yıllardır direksiyon başında ekmek mücadelesi veren minibüsçülerin; artan maliyetler, ücretsiz taşıma yükü ve belediyenin doğrudan taşımacılık alanına girmesi nedeniyle ekonomik olarak ciddi baskı altında kaldığı bildirildi.

Oda Başkanı, yeni dönemde çatışma yerine uzlaşı beklediklerini belirterek, sürecin artık yalnızca ulaşım meselesi olmaktan çıktığını ve birçok ailenin geçim mücadelesine dönüştüğünü ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin