Reklam
Reklam
trabzonspor turkiye kupasini 10 kez kazanmak istiyor wX5r4Bmv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Trabzonspor, Türkiye Kupası’nı 10. kez kazanmak istiyor

Ziraat Türkiye Kupası’nda bugüne kadar 9 sefer memnun sona ulaşan Trabzonspor, bu dönem 10. kere kupayı müzesine götürmenin peşinde. Bordo-mavililerin teknik yöneticisi Fatih Tekke ise teknik adamlık mesleğindeki birinci kupasını kazanmak istiyor.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 24 Nisan Perşembe günü alanında oynayacağı Göztepe’yi mağlup ederek tarihindeki 17. finaline yükselmeyi hedefliyor. 1974-1975 döneminde Üstün Lig’e yükseldiği birinci yılında Türkiye Kupası’nda finale çıkan Karadeniz grubu, bugüne kadar 16 finalin 9’unda memnun sona ulaştı.

İlk kupasını 1976-1977 döneminde Beşiktaş’ı mağlup ederek kazanan bordo-mavililer; 1977-1978’de Adana Demirspor, 1983-1984’te Beşiktaş, 1991-1992’de Bursaspor, 1994-1995’te Galatasaray, 2002-2003 ve 2003-2004’te Gençlerbirliği, 2009-2010’da Fenerbahçe, 2019-2020’de ise Alanyaspor karşısında kupayı müzesine götürdü.

Geçtiğimiz dönem finalde Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaşan Trabzonspor, çabadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Fatih Tekke birinci kupasına uzanmak istiyor

Futbolculuk mesleğinde UEFA Kupası, UEFA Üstün Kupa, Rusya Premier Lig şampiyonluğu, Rusya Kupası, Türkiye Kupası ve TFF Harika Kupa üzere birçok değerli muvaffakiyete imza atan Fatih Tekke, bu defa teknik yönetici olarak kupa hedefliyor. Yarı finalde Göztepe pürüzünü aşarak finale yükselmek isteyen Tekke, teknik adamlık mesleğindeki birinci kupasına bir adım daha yaklaşmak istiyor.

Futbolculuk devrinde Trabzonspor formasıyla Ziraat Türkiye Kupası’nı 3 sefer kazanmanın sevincini yaşayan Tekke, birebir başarıyı teknik adam kimliğiyle yaşamanın peşinde.

Fatih Tekke’nin vazifeye gelişiyle birlikte Trabzonspor’da başlayan çıkışın, Ziraat Türkiye Kupası’nda da sürmesi bekleniyor. Bordo-mavili grubun başında kısa müddette tesirini hissettiren genç teknik adam, bu dönem kupaya uzanarak hem kadrosu hem de mesleği ismine yeni bir periyoda imza atmayı amaçlıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonspor besiktas maci hazirliklarini tamamladi t5DeA5BK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzonspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamladı

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarını tamamladı. Bordo-mavililer, 18 kişilik oyuncu kadrosuyla İstanbul’a gitti.

Teknik Direktör Fatih Tekke yönetiminde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bugün gerçekleştirdiği antrenmanla hazırlıklarını tamamlayan bordo-mavililer, İstanbul’a gitti. Kart cezalısı Pina ve Mustafa Eskihellaç’ın yanı sıra tedavileri süren Savic, Batagov ve Okay Yokuşlu kafilede yer almadı.

Trabzonspor’un kamp kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

“Andre Onana, Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Chibuike Nwaiwu, Mathias Lovik, Benjamin Bouchouari, Tim Jabol Folcarelli, Christ Inao Oulai, Salih Malkoçoğlu, Ozan Tufan, Boran Başkan, Ernest Muçi, Onuralp Çakıroğlu, Anthony Nwakaeme, Oleksandr Zubkov, Felipe Augusto, Umut Nayir ve Paul Onuachu.”

Bizi sosyal medyadan takip edin