Reklam
Reklam
trabzonspor senol gunes ile yollarini ayirdi JOipwRXz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
0

Trabzonspor, Şenol Güneş ile yollarını ayırdı

Trabzonspor, Teknik Yönetici Şenol Güneş ile yollarını ayırdı.

Trabzonspor’da Şenol Güneş devri sona erdi. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, “Sezon başında Şenol Güneş ile sırf teknik yönetici olarak değil; birebir vakitte kendisinin deneyimlerinden istifade ederek geleceğin Trabzonspor’unu inşa etmek ismine planlama yaptık. Program kapsamında Güneş’in tesisler ve yatırımlardan da sorumlu olacağı, âlâ bir kurumsal yapıyı kurabilme maksadıyla misyona başladık. Maalesef ligde dilek etmediğimiz sonuçlar aldık. Ve geldiğimiz nokta prestijiyle teknik yöneticilik makamında bir kan değişikliğine gitme muhtaçlığı ortaya çıktı. Yeni teknik yöneticinin belirlenmesi için arayışlara vakit kaybetmeden başladık. Tüm süreci şeffaf formda kamuoyuyla paylaşacağız. Trabzonspor topluluğuna ve büyük taraftarımıza hürmetle duyurulur” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin