Trabzonspor kupada sürprize yer vermek istemiyor - Karabük Haber Postası
trabzonspor kupada surprize yer vermek istemiyor guwQuRiJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzonspor kupada sürprize yer vermek istemiyor

Trendyol Muhteşem Lig’de beklentilerin gerisinde kalarak tarihinin en makus dönemlerinden birini yaşayan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda yoluna devam etmek istiyor.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası A Kümesi birinci maçında alanında Alanyaspor’u 3-0 mağlup ederek kupaya moralli bir başlangıç yaptı. Bordo-mavililer, ikinci maçında 5 Şubat Çarşamba günü TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta gayret eden İskenderunspor ile deplasmanda karşılaşacak. Trabzonspor, dış alanda yaşadığı makûs sonuçları geride bırakıp, bu karşılaşmayı kazanarak kupada kayıpsız gitmeyi hedefliyor.

16 defa final oynadı

Trabzonspor, geçtiğimiz dönem Ziraat Türkiye Kupası finalinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Beşiktaş’a karşı oynanan maçı son saniye golüyle 3-2 kaybederek, kupayı müzesine götürememişti. Karadeniz grubu, bu dönem ise kupayı almak istiyor. A Grubu’nda önder pozisyonda yer alan bordo-mavili ekip, İskenderunspor ve Çaykur Rizespor ile karşılaşacak.

9 kere şampiyon oldu

Bordo-mavililer, Ziraat Türkiye Kupası’nda 16 defa final oynarken, 9 kere de kupayı müzesine götürdü. Birinci şampiyonluğunu 1976-1977 döneminde Beşiktaş’a karşı kazanan Trabzonspor, toplamda 2 defa Beşiktaş’ı, 2 kez Gençlerbirliği’ni, 1’er kere de Galatasaray, Bursaspor, Adana Demirspor, Fenerbahçe ve Alanyaspor’u finalde mağlup etti.

Trabzonspor’un, Türkiye Kupası şampiyonlukları şöyle:

1976-1977: Beşiktaş

1977-1978: Adana Demirspor

1983-1984: Beşiktaş

1991-1992: Bursaspor

1994-1995: Galatasaray

2002-2003: Gençlerbirliği

2003-2004: Gençlerbirliği

2009-2010: Fenerbahçe

2019-2020: Alanyaspor

Bizi sosyal medyadan takip edin
bafrada cokme riski tasiyan yapilar icin belediyenin daha ciddi onlemler almasi istendi rx6Rrjig
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bafra’da çökme riski taşıyan yapılar için belediyenin daha ciddi önlemler alması istendi

Samsun’un Bafra ilçesindeki çökme riski taşıyan iki müstakil tarihi yapı için belediye tarafından alınan önlemlerin yeterli olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, daha ciddi önlemler alınmasını istedi.

Gazipaşa Mahallesi Bakkal Sokak’taki yapılar, hem yoğun yaya hem de araç trafiğinin ortasında adeta tehlike saçıyor. Yapıların ’kültür varlığı’ statüsünde olması nedeniyle doğrudan müdahale edilemediğini dile getiren Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Öğreten, evlerden birinin çatısının tamamen çöktüğünü, diğerinde ise bacaların yıkıldığını ve dış cephe sıvalarının döküldüğünü ifade etti. Öğreten, ikinci yapıda ise üst katlarda belirgin çökme işaretlerinin görüldüğünü söyledi.

Bafra Belediyesi tarafından bölgeye geçici demir bariyerler yerleştirildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Öğreten, “Burası her an göçebilir durumda” diyerek uyarıda bulundu. Bakkal Sokak’ın okul güzergâhı olduğunu söyleyen Öğreten, sabah ve öğle saatlerinde yüzlerce öğrencinin bu güzergâhı kullandığını hatırlattı.

Mahalle sakinleri ise, belediyeden daha ciddi önlemler almasını talep etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin