Reklam
Reklam

Trabzonspor, Fatih Tekke ile umut ışığı veriyor

trabzonspor fatih tekke ile umut isigi veriyor L8NW2FGw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Trendyol Muhteşem Lig’de istikrarsız bir dönem geçiren Trabzonspor, teknik yönetici değişikliklerinin akabinde Fatih Tekke idaresinde çıkış arıyor. Tekke, bordo-mavili ekipte geçirdiği 35 günde ligde çıktığı 4 maçta 7 puan topladı ve Abdullah Avcı ile Şenol Güneş’in akabinde Karadeniz grubuna umut ışığı vermeye başladı.

Sezona Abdullah Avcı ile başlayan daha sonra Şenol Güneş’e emanet edilen Trabzonspor’da son olarak ekibin başına Fatih Tekke getirildi. Karadeniz temsilcisi, bu süreçte hem ligde hem Avrupa’da beklentilerin uzağında kaldı.

Abdullah Avcı idaresinde Avrupa kupalarına katılan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme tipinde Slovak grubu Ruzomberok’u eledi fakat 3. eleme cinsinde Avusturya temsilcisi Rapid Wien’e karşı iki maçta da mağlup oldu. UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off tipinde da İsviçre’nin St. Gallen kadrosuyla 0-0 ve 1-1’lik skorlarla berabere kalan bordo-mavililer, penaltılar sonucunda Avrupa defterini kapattı. Avcı periyodunda Avrupa’da 6 maçta yalnızca 2 galibiyet alınırken, Harika Lig’de oynadığı tek müsabaka ise golsüz beraberlikle sonuçlandı.

Şenol Güneş ile makus başlangıç

Abdullah Avcı’nın ayrılığı sonrası kadronun başına geçen Şenol Güneş, Trabzonspor’daki 5. periyoduna dilek ettiği üzere başlayamadı. Güneş, ligdeki birinci 4 maçında 1 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Harika Lig’de 4 maçta 6 puan toplayan tecrübeli teknik adamın performansı tenkit konusu oldu. Şenol Güneş, Karadeniz takımında geçirdiği 188 günde Harika Lig’de çıktığı 23 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgi aldı ve 1.30 puan ortalaması yakaladı. Güneş, kelam konusu periyotta ise dış alanda maç kazanamadı.

Fatih Tekke ile umut ışığı

Şenol Güneş’in akabinde grubun başına efsane golcüsü Fatih Tekke getirildi. Tekke, misyondaki birinci 35 gününde 4 maç oynadı. Bu maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alan bordo-mavililer, 7 puan toplayarak dönemin en başarılı devrini yaşadı. Tekke, birinci maçında deplasmanda Başakşehir’i 3-0 mağlup ederken, konutunda ise Göztepe ile 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe’ye İstanbul’da 4-1 yenilen Karadeniz grubu alanında Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup etti.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında ise bordo-mavililer Bodrum FK’yı 3-2 ile geçerek yarı finale yükseldi. Tekke’nin gelişiyle birlikte alandaki çaba gücü, grubun temposu ve skora yansıyan oyun anlayışı dikkat çekerken, Fatih Tekke ile birlikte bordo-mavililer yine çıkışa geçmenin sinyallerini verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te büyükler için dev sosyal yaşam merkezi yükseliyor

karabukte buyukler icin dev sosyal yasam merkezi yukseliyor HmjelBwT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi ile hayırsever Yücel Özçelik iş birliğinde yapımı sürdürülen “Yücel-Recep Özçelik Aktif Yaş Alma Merkezi” hızla yükseliyor. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, inşaat alanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hayırsever Yücel Özçelik tarafından, vefat eden eşi Recep Özçelik’in anısını yaşatmak amacıyla yaptırılan merkezin, kentte yaşayan ileri yaştaki vatandaşlara sosyal ve sağlıklı bir yaşam alanı sunması hedefleniyor.

Yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve bin metrekare kapalı kullanım alanına sahip iki katlı merkezde; okuma salonu, oyun salonu, çok amaçlı etkinlik alanları ve 70 metrekarelik açık hava bölümü yer alacak. Ayrıca pilates salonu, psikolojik danışmanlık hizmetleri ile fizyoterapi desteği de merkez bünyesinde sunulacak.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, büyüklerin toplumun en önemli değerleri olduğunu belirterek, “Büyüklerimizin tecrübesi ve varlığı şehrimizin en büyük zenginliğidir. Tamamlandığında bu merkez, kıymetli büyüklerimizin akranlarıyla bir araya gelip sosyalleşebileceği, sağlığını koruyabileceği ve kaliteli vakit geçirebileceği çok yönlü bir yaşam alanı olacak. Projenin her aşamasını titizlikle takip ediyoruz” dedi.

Merkezin manevi yönüne de dikkat çeken Çetinkaya, “Bu projeyi bizim için daha anlamlı kılan, hayırseverimiz Yücel Özçelik’in vefat eden eşi Recep Özçelik’in hatırasını yaşatacak olmasıdır. Şehrimize böylesine kalıcı ve anlamlı bir eser kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Amacımız bu değerli yatırımı en kısa sürede tamamlayarak büyüklerimizin hizmetine sunmaktır” ifadelerini kullandı.

Belediye ekiplerinin yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü merkezin, çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin