blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Trabzonspor, Fatih Tekke ile içeride ve dışarıda aynı istikrarı gösterdi

Trendyol Muhteşem Lig’de Trabzonspor, Teknik Yönetici Fatih Tekke idaresinde 10 maçı geride bıraktı. Kelam konusu maçlarda 16 puan toplayan bordo-mavililer, Tekke idaresinde hem meskeninde hem de deplasmanda tıpkı istikrarı gösterdi.
Teknik Yönetici Şenol Güneş’in ayrılığı sonrası 11 Mart’ta 4.5 yıllığına vazifeye getirilen Fatih Tekke idaresindeki Trabzonspor, 76 günlük müddette kadro oyun anlayışında değişime gitti. Tekke, 28. hafta öncesinde 32 puanla 11. sırada devraldığı Karadeniz takımını, 10 maçta 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgiyle hanesine 16 puan daha yazdırarak 48 puanla 7. sıraya taşıdı.

Fatih Tekke idaresinde içeride de dışarıda da aynı
Trabzonspor, Fatih Tekke idaresinde hem iç alanda hem dış alanda tıpkı istikrarı sergiledi. Bordo-mavililer kelam konusu karşılaşmalarda meskeninde oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi elde ederek 8 puan topladı. Attığı 10 gole karşılık ise kalesinde 8 gol gördü.
Karadeniz temsilcisi, deplasmanda da emsal bir tablo yaşadı. Oynadığı 5 müsabakada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 8 puan aldı. Dış alanda 7 gol atan Tekke’nin takımı, kalesinde de 6 gol yedi. Trabzonspor, bu süreçte ligde Fenerbahçe ve Galatasaray’dan puan çıkartamadı.
Fatih Tekke idaresindeki Trabzonspor’un oynadığı maçlar şöyle:

Başakşehir: 0 - Trabzonspor: 3
Trabzonspor: 1 - Göztepe: 1
Fenerbahçe: 4 - Trabzonspor: 1
Trabzonspor: 2 - Çaykur Rizespor: 0
Adana Demirspor: 0 - Trabzonspor: 1
Trabzonspor: 4 - Alanyaspor: 3
Kasımpaşa: 1 - Trabzonspor: 1
Trabzonspor: 0 - Galatasaray: 2
Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1
Trabzonspor: 2 - Samsunspor: 2

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yaylaların özgür ruhları yılkı atları havadan görüntülendi

Karabük’ün Yenice ilçesinin yaylaları tabiatta özgürce dolaşan yılkı atlarına mesken sahipliği yapıyor. Yaylada sürü halinde dolaşan atlar, dron ile havadan görüntülendi.
Türkiye’nin en büyük blok ormanlarını içinde barından Karabük’ün Yenice ilçesindeki Göktepe yaylasında sürüler halinde yaşayan yılkı atları ve taylar havaların ısınmasıyla yaylalarda görünmeye başladı. Yılkı atlarının tabiatla olan ahengine dikkat çeken Tabiat Fotoğrafcısı Ramazan Akkaya, "Bu atlar insan müdahalesi olmadan, büsbütün doğal döngü içinde yaşıyor. Onları izlemek, tabiatın istikrarıyla kurdukları ilgiyi görmek etkileyici" dedi.
Bölge halkı tarafından uzun yıllardır varlıkları bilinen yılkı atları, doğasever ve fotoğrafçıların da ilgisini çekiyor. Yaylada hayvanlarla iç içe olmaya alışkın köylüler, kimi vakit mahsullerine ziyan verseler de yılkı atlarının varlığını benimsedi. Sayılarının süratle azaldığı gözlenen yılkı atlarının korunması için Doğu Müdafaa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile mahallî idarenin tedbir alması bekleniyor.
Yılkı atları, tabiatta yaşamalarından ötürü ürkek ve vahşilikleriyle biliniyor. Yaylaya gelen vatandaşlar ise bu yırtıcı atların kendilerini görünce ürkmesi nedeniyle uzaktan izlemekle yetiniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.