Trabzonspor, Başakşehir maçı için İstanbul’a gitti - Karabük Haber Postası
trabzonspor basaksehir maci icin istanbula gitti NdmMF6if
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzonspor, Başakşehir maçı için İstanbul’a gitti

Trabzonspor, Trendyol Harika Lig’in 28. haftasında deplasmanda Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamlayarak İstanbul’a gitti. Türk Hava Yollarına (THY) özel uçak ile İstanbul’a giden Trabzonspor kafilesinde 22 futbolcu yer aldı.

Trabzonspor’un Başakşehir kafilesinde şu isimler yer aldı:

“Uğurcan Çakır, Muhammet Taha Zirve, Ahmet Doğan Yıldırım, Arif Boşluk, Pedro Malheiro, Mustafa Eskihellaç, Hüseyin Türkmen, Ali Şahin Yılmaz, Arseniy Batagov, Serdar Saatçı, Salih Malkoçoğlu, Batista Mendy, Tim Jabol Folcarelli, John Lundstram, Ozan Tufan, Muhammed Cham, Oleksandr Zubkov, Edin Visca, Denis Draguş, Simon Banza, Danylo Sikan, Enis Destan.”

Öte yandan çarşamba günü gerçekleştirilen idmanda sakatlık yaşayarak idmanı sedye ile terk eden genç kaleci Onuralp Çevikkan ise tedavisi için koltuk değnekleri ile İstanbul’un yolunu tuttu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wewew
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 20.04.2026 15:43
0
0

YENİŞEHİR SİNEMASI TAMAM, OTEL NE OLACAK?

Karabük’te kültürel miras birer birer ayağa kalkıyor, gözler şimdi atıl durumdaki eski otele çevrildi

Karabük’ün köklü yerleşim alanlarından Yenişehir Mahallesi’nde yıllardır kaderine terk edilmiş yapılar yeniden hayat buluyor. Belediye tarafından restore edilerek halkın kullanımına açılan Havuzlu Bahçe’nin ardından, açık hava sinemasında başlatılan çalışmalar kentte memnuniyet oluşturuyor. Aynı zamanda Yenişehir Sineması için de restorasyon sürecinin başlayacak olması kamuoyunda heyecan yarattı. Ancak bölge sakinleri Yenişehir’in simge yerlerinden biri olan ve bir dönem “Pelenkoğlu” ismiyle otel olarak hizmet veren, zamanla ise atıl duruma düşen binanın da restore edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

KÜLTÜREL HAFIZA YENİDEN CANLANIYOR

Yenişehir’de yürütülen restorasyon projeleri, Karabük’ün geçmişine sahip çıkma adına önemli bir hamle olarak değerlendirilirken, özellikle açık hava sinemasının yeniden düzenlenmesi ve kapalı sinemanın da projeye dahil edilmesi, bölgenin eski sosyal yaşamına dönüş sinyalleri veriyor.

Mahalle sakinleri, bu çalışmaların yalnızca fiziki yenileme değil, aynı zamanda toplumsal hafızanın yeniden inşası anlamına geldiğini ifade ediyor.

GÖZLER ESKİ OTEL BİNASINDA

Tüm bu gelişmelerin ardından dikkatler, uzun süredir kullanılmayan ve giderek harabeye dönen eski otel binasına çevrildi. Bir dönem kentin önemli konaklama noktalarından biri olan yapı, bugün bakımsızlığı ve kontrolsüz kullanımlar nedeniyle bölge halkını rahatsız ediyor.

Vatandaşlar, binanın özellikle akşam saatlerinde farklı grupların uğrak noktası haline geldiğini, bu durumun hem güvenlik hem de çevre düzeni açısından ciddi risk oluşturduğunu dile getiriyor.

“AYNI KADERİ PAYLAŞMASIN”

Bölge sakinleri, Havuzlu Bahçe ve sinema projelerinde olduğu gibi bu yapının da restore edilerek kente kazandırılmasını istiyor. Yapının turizm, kültür ya da sosyal yaşam alanı olarak değerlendirilmesinin mümkün olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak, “Nasıl ki diğer atıl durumdaki tarihi ve kültürel yapılar ayağa kaldırılıyorsa, burası da aynı şekilde restore edilmeli ve kente kazandırılmalı. Burası yıllarca Karabük’e ve konuklarına hizmet etmiş bir yer. Yeniden değerlendirilirse hem mahalle kazanır hem de kentimiz” ifadelerini kullandı.

Karabük’te kültürel mirasın korunmasına yönelik atılan adımlar takdir toplarken, otel olarak kullanılan binanın geleceği merak konusu olmaya devam ediyor. Şehrin hafızasında önemli bir yer tutan bu yapının kaderine terk edilmemesi için çağrılar artarken, gözler şimdi yetkililerin atacağı adımlara çevrildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin