Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Eylül, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Trabzonspor, Avcı’sız İstanbul’a gitti

Trendyol Süper Ligin 4. haftasında Eyüpspor ile karşılaşacak olan bordo-mavililer, İstanbul’a Teknik Direktör Abdullah Avcı olmadan gitti. Mısırlı futbolcu Trezeguet de transfer görüşmeleri gerçekleştirmek üzere kafilede yer almadı.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında deplasmanda oynayacağı Eyüpspor maçı hazırlıklarını, tamamlayarak İstanbul’a gitti. Teknik Direktör Abdullah Avcı ile yollarını ayırması beklenen bordo-mavililerde Eyüpspor maçında yardımcı antrenör İhsan Gündüz Derelioğlu takımın başında olacak.

Trezeguet takımdan ayrıldı

Trabzonspor’da, Eyüpspor maçının kamp kadrosunda Trezeguet yer almadı. Yıldız oyuncunun transfer görüşmeleri için takımdan ayrılarak ülkesine gittiği belirtildi. Tedavileri süren Hüseyin Türkmen ve Nwakaeme de kafilede yer almadı. Yeni transfer Muhammed Cham ise takımla birlikte İstanbul’a gitti.

Bordo-mavililerin, 25 kişilik kamp kadrosu şu şekilde:

“Uğurcan Çakır, Muhammet Taha Tepe Onuralp Çevikkan, Pedro Malheiro, Borna Barisic, Arif Boşluk, Stefan Savic, Salih Malkoçoğlu, Eren Elmalı, Arseniy Batagov, Stefano Denswil, Ali Şahin Yılmaz, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Batista Mendy, John Lundstram, Umut Güneş, Edin Vişça, Cihan Çanak, Enis Bardhi, Mislav Orsic, Poyraz Yıldırım, Enis Destan, Denis Draguş, Muhammed Cham.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin