Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Kasım, 2023 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Trabzonspor, Abdullah Avcı ile yeniden zirveye

Trabzonspor, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde yeniden zirveye doğru tırmanışa geçti. Bordo-mavililer, Avcı ile 3 haftada 7 puana ulaşarak dördüncü sıraya yerleşti.
Trendyol Süper Ligi’nin 11. haftasında deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup eden Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın takımın başına gelmesiyle birlikte zirveye doğru tırmanışını sürdürdü. Avcı’nın ikinci döneminde, 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik elde eden Karadeniz ekibi, söz konusu süreçte 7 puan elde ederek yükselişe geçti.

Benzer tablo
Bordo-mavililer, bu sezon Abdullah Avcı idaresinde sahasında Alanyaspor’u 1-0 yenerken, Fatih Karagümrük ile deplasmanda golsüz berabere kaldı, Fenerbahçe’yi de 3-2’lik sonuçla mağlup etti. Avcı, 10 Kasım 2020’de bordo-mavili takımın başına geldiği ilk dönemde Erzurumspor’u ve MKE Ankaragücü’nü 1-0’lık skorlarla geçerken, Sivasspor’la da 1-1 berabere kalarak, 7 puan toplamıştı. Söz konusu sezonda 17. sırada aldığı takımı 3 haftada 13. sıraya çıkartırken, ikinci döneminde ise 7. basamaktan 4. sıraya yükseltti.

Doğru dokunuşlar
Nenad Bjelica ile bu sezon ilk 8 haftada 12 puan alan Karadeniz ekibi, Avcı ile 19 puana ulaştı. Kısa sürede yaşanan kan değişikliğinin meyvelerini almaya başlayan Trabzonspor’da Abdullah Avcı, oyunculara dokunuşlarıyla da dikkat çekti. Antrenman temposu yanında analiz toplantılarıyla birlikte takımın eksiklerini gidermeye çalışan tecrübeli teknik adam, kısa sürede eski ve yeni öğrencileriyle birlikte uyum sağladı. Takımın enerjisini yükselten Avcı, kaybolan güven ortamını yeniden inşa etmeye başladı.

Fenerbahçe’yi zirveden ediyor
Teknik Direktör Abdullah Avcı, Trabzonspor’un başında Fenerbahçe’yi 3 kez mağlup etti. Avcı’nın kazandığı maçlarda sarı-lacivertliler, liderlik koltuğundan inmek zorunda kaldı. 2021-22 sezonunda 19 puanla Vitor Pereira’nın lider Fenerbahçe’sini 3-1 yenerek zirveye yerleşen Avcı’nın Trabzonspor’u, 2022-2023 sezonunun 15. haftasında 29 puanla zirvede duran Jorge Jesus idaresindeki sarı-lacivertlileri 2-0’la geçerek yeni lider olmuştu. Bu sezon ise 30 puanla yine birinci sıradaki Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup ederek aynı senaryoyu tekrarladı.

Yeniden tarih yazmaya başladı
Fenerbahçe’nin galibiyet serisine son veren Abdullah Avcı, Trabzonspor’un da 26 yıllık özlemini de bitirdi. Sarı-lacivertlileri, en son 1997-1998 sezonunda Yılmaz Vural yönetiminde mağlup eden bordo-mavilileri, bu karşılaşmanın ardından Abdullah Avcı’ya kadar 28 teknik direktör çalıştırırken, Kadıköy’de kazanan olmamıştı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

İftar saatinde yaşadıkları heyelanı kıyamete benzettiler

Rize’nin Ardeşen ilçesinde meydana gelen heyelanın akabinde 18 meskenin tahliyesine neden olan heyelan anını anlatan köylüler, o anları kıyamete benzettiler.
Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Aşağıdurak Köyü’nde Cuma akşam saatlerinde heyelan meydana geldi. Karın erimesiyle yumuşayan toprak zirveden koparak köyün içerisinden aktı. Balçığa bulanan köydeki 18 konut Afet ve Acil Durum Yönetimi Müdürlüğü (AFAD) tarafından önlem hedefli tahliye edildi. Heyelan nedeniyle suların kesik olduğu köyde vatandaşlar tarafından paklık çalışmaları devam ederken, Rize Vilayet Özel İdaresi’ne bağlı takımlar de bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
Heyelanda meskeni ziyan gören ve heyelanın yaşandığı o anları anlatan İsmail Hakkı Bayrak, komşularının kendilerini uyardığını lisana getirerek "Tam iftar saatiydi, telefonumda öbür odada sessizdeydi. Hiç haberim olmadı. Üstten geliyor afet fakat hiç haberimiz yok. Komşular bağırdı bize ‘Evden çıkın’ diye lakin biz duymadık. Konutun art kısmına kadar geldiğinde eşim ne oluyor diye bir dışarıya baktı ki bize işaret ettiler ‘Evden çıkın’ diyerek. Biz de çabucak çıktık meskenden. Ardımızdan konutun kapısını doldurdu. Komşumuzun konutuna sığındık ve o gece konuk olduk" dedi.
Evlerinin tahliye edildiğini lakin köyde bulunan hayvanları için her gün ilçe merkezine gidip gelmek zorunda kaldığını kaydeden Bayrak "AFAD’dan geldiler ve burayı boşaltın dediler. Çalışma yapmak üzere tekrar geleceklerini söylediler. Şuanda oturma müsaadesi yok. Ardeşen merkezde kalıyoruz. Her gün inip geliyoruz. Ahırda hayvanımız var, merkezde bağlayacak yer yok. Ne yapacağız bizde bilemiyoruz" sözlerini kullandı.
Eşinin uyarısı üzerine balkona çıktıktan sonra gördükleri karşısında şoke olduğunu vurgulayan köy sakini Emine Ofluoğlu ise heyelan anlarını "Bir baktım ki kıyamet koptu geliyor" sözleriyle anlattı. Ofluoğlu "İftardan biraz evvel eşim balkona çıktı. ‘Çok gürültü var, rüzgar mı ne var?’ dedi. Bende onun üzerine balkona çıkıp denetim edeyim dedim. Sonra bir baktım ki kıyamet koptu geliyor. Ondan sonra çabucak yengeme bağırmaya başladım. Eşim telefonla arayınca duymadılar lakin sonra sesimizi duyarak dışarıya çıktılar. Üstten büyük bir ses geldi. Allah’tan o sıra çıkmıştılar meskenden. Allah kurtardı. Korkan komşularımın hepsi o gece benim konutuma geldi. Sabaha kadar dehşetten hiç uyuyamadık" diye konuştu.
Heyelanın akabinde köyde su kesintisi olduğuna dikkat çeken Ofluoğlu "Şimdi de suyumuz akmıyor. Depoya çıktım, köyde 1 damla suyumuz yok. Yerinde depo yapılmasını rica ediyorum yetkililerden. Bir yangın çıksa köyde su yok" açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.