Trabzonlu Öğretim Üyesi Medikar Hastanesinde Şifa Buldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Ağustos, 2017 13:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzonlu Öğretim Üyesi Medikar Hastanesinde Şifa Buldu

Özel Medikar Hastanesi şifa dağıtmaya devam ediyor. Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyesi Osman Üçüncü 25 senedir  boyunda bulunan Glomus karotikum tümöründen arkadaşlarının tavsiye ile geldiği Özel Medikar Hastanesinde ameliyat olarak kurtuldu.

Boyun kısmında şişkinlik olan ve 25 senedir rahatsız olduğunu belirten Osman Üçüncü Özel Medikar Hastanesini arkadaşlarının tavsiye ettiğini belirterek”25 senedir boyun kısmında bir şişkinlik vardı, giderek bu şişkinlik büyüdü. Arkadaşlarım bana Karabük Özel Medikar hastanesini kalp ve damar cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Caner Arslan’ı tavsiye ettiler. Ben de memleketim Trabzon’dan kalkıp geldim. Muayene sonucu boynum da Glomus tümörü olduğu teşhisi konuldu. Başarılı bir  ameliyat geçirdim. Beni sağlığıma kavuşturan kalp ve damar cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Caner Arslan ve ekibine, kat hemşirelerine ve tüm Özel Medikar Hastanesi personeline teşekkür ederim. İyi ki böyle bir hastane ve hocaları var. Karabük halkı bunun kıymetini bilmeli” dedi.

Glomus karotikum tümörünün genellikle iyi huylu bir tümör olduğunu belirten Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Doç.Dr. Caner Arslan” Hastamız Trabzon ilinden boynunda artan bir şişkinlik rahatsızlığı nedeniyle gelerek, hastanemize başvurdu. Yapılan muayene sonunda bu tümörü belirledik ve kendisini ameliyata aldık. Başarılı bir ameliyat geçirdi

Şah damarı bölgesinde olduğu için tehlikeli bir ameliyat olduğunu belirten Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Doç.Dr. Caner Arslan” Bu tümör şah damarı olarak bilinen karotid arterin ikiye ayrıldığı çatal bölgede yerleşir. Hastalarımız boyunda uzun süredir var olan şişlik yakınmalarıyla sebebiyle gelirler ve büyümesinde yavaş olur. Bu hastamız da bu sebepten geldi. Ekibimle yaptığımız ameliyat sonrası Osman Üçüncü tümör ’den kurtuldu. “

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
23 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Tıp Fakültesi’nde POCUS Atölyesi düzenlendi

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik Odaklanmış Ultrasonografi Atölyesi (POCUS Workshop) gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, Can Sağlığı Vakfı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen atölye, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapıldı. Programda öğrencilere hem teorik bilgi hem de uygulamalı ultrasonografi eğitimi verildi.

“HEKİMLİK YALNIZCA TEORİK BİLGİDEN İBARET DEĞİL”

Programın açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, hekimliğin sadece teorik bilgiyle sınırlı olmadığını belirterek, uygulama ve tecrübenin mesleki gelişimde kritik rol oynadığını vurguladı. Solmaz, farklı hasta vakalarının hekimlik deneyimini artırdığını ifade ederek kursun öğrenciler için faydalı olacağını söyledi.

Can Sağlığı Vakfı Karabük Temsilcisi Bartu Çelik ise etkinliğin, sahada hızlı ve doğru karar vermeyi destekleyen önemli bir becerinin geliştirilmesine katkı sunduğunu belirtti. Ultrasonografinin özellikle acil tıpta kritik bir yere sahip olduğunu vurgulayan Çelik, öğrencilerin sahaya yönelik etkinliklerle desteklenmesine önem verdiklerini kaydetti.

Can Sağlığı Vakfı Karadeniz Bölgesi Mesleki Kariyer Çalışmaları Sorumlusu Alperen Asiltürk de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen akademisyenlere teşekkür ederek programın verimli geçmesini temenni etti.

“EĞİTİMLER ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE DEVAM EDİYOR”

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bora Çekmen, 2023 yılından bu yana rotasyon eğitimleri yürüttüklerini ve ulusal ile uluslararası düzeyde çeşitli eğitimler gerçekleştirdiklerini belirtti. Çekmen, bu deneyimi Karabük Üniversitesi’ne taşımayı hedeflediklerini ifade ederek atölyenin ilerleyen dönemlerde tekrarlanmasının planlandığını aktardı.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Büşra Bildik tarafından “Ultrason Fiziği ve Knoboloji”, Doç. Dr. Bora Çekmen tarafından ise “Temel Kardiyak Ultrasonografi (FoCUS)” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Atölye kapsamında acil ve klinik pratikte yaygın olarak kullanılan odaklanmış kardiyak ultrasonografi (FoCUS) ve genişletilmiş travma odaklı ultrasonografi (e-FAST) başta olmak üzere temel ultrason prensipleri ele alındı. Eğitimde ayrıca ultrason fiziği, cihaz kullanımı, kardiyak ultrasonografi uygulamaları ve travma hastalarında e-FAST değerlendirmesi gibi konular işlendi.

ÖĞRENCİLER ULTRASON CİHAZLARIYLA PRATİK YAPTI

Uygulamalı oturumlarda öğrenciler, küçük gruplar halinde ultrason cihazlarını aktif olarak kullanarak öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürme imkânı buldu. Eğitmenler, bu tür uygulamaların öğrencilerin klinik becerilerini geliştirmede önemli katkı sağladığını belirtti.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz tarafından katılımcılara hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin