Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde bir konutta çıkan yangında emekli öğretmen hayatını kaybetti.
Yangın ilçenin Adacık Mahallesi’nde öğlen saatlerinde bir konutta meydana geldi. Alınan bilgiye nazaran, kuzine sobasından çıkan kıvılcımlar, dışı beton içi ahşap olan müstakil bir konutu sardı. Yangında, yatalak olduğu öğrenilen 78 yaşındaki emekli öğretmen Ersin Cora hayatını kaybetti. Yangın sırasında Cora’dan öteki konutta kimsenin olmadığı öğrenilirken, itfaiye gruplarının müdahalesi ile yangın söndürüldü. Yangınla ilgili inceleme başlatılırken, Ersin Cora’nın cansız vücudu otopsi için İsimli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.


Trabzon’da yangın: 1 ölü
Yuva kurmanın faturası ağırlaştı
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Karabük’te düğün sezonu hareketlenirken, evlilik hazırlığı yapan çiftler yükselen maliyetlerle mücadele ediyor. Beyaz eşya, mobilya ve elektronik ürünlerde yaşanan fiyat artışları, yeni bir yuva kurmanın bütçesini her geçen yıl daha da artırıyor.
Düğün salonlarının dolmaya başladığı ve nikâh tarihlerinin peş peşe alındığı bu dönemde çiftler, sadece düğün organizasyonlarını değil ev kurma maliyetlerini de hesaplamak zorunda kalıyor. Çeyiz alışverişinden mobilyaya, beyaz eşyadan küçük ev aletlerine kadar uzanan ihtiyaç listesi aile bütçelerine ciddi yük getiriyor.
MOBİLYADA YÜZDE 25’LİK ARTIŞ
Mobilya sektöründe de benzer bir tablo dikkat çekiyor. Mağaza yetkilileri, son bir yıl içerisinde mobilya fiyatlarında ortalama yüzde 25 oranında artış yaşandığını belirtiyor.
Ham madde maliyetleri ve üretim giderlerindeki yükselişin doğrudan fiyatlara yansıdığı ifade edilirken, özellikle düğün sezonunda talebin artmasıyla birlikte maliyet baskısının daha da hissedildiği belirtiliyor.
Artan maliyetler ödeme alışkanlıklarını da değiştirdi. Sektör temsilcileri, nakit alışverişin neredeyse tamamen ortadan kalktığını, vatandaşların çoğunlukla yüzde 20-25 oranında peşinat ödeyip kalan tutarı kredi kartı taksitleriyle karşıladığını ifade ediyor.
Uzmanlar ise düğün alışverişini son ana bırakmayan çiftlerin fiyat artışlarından daha az etkilendiğini belirterek, planlı alışverişin önemine dikkat çekiyor.
“YUVA KURMAK ARTIK DAHA ZOR”
Artan maliyetler nedeniyle yeni bir yuva kurmanın her geçen yıl daha fazla bütçe gerektirdiğini belirten vatandaşlar, evlilik hazırlığının artık sadece bir mutluluk süreci değil aynı zamanda ciddi bir ekonomik planlama gerektirdiğini ifade ediyor.
Karabük’te evlilik hazırlığı yapan çiftler, mutluluğa giden yolda aynı zamanda artan maliyetlerle de mücadele ediyor.

