Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Eylül, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0

Trabzon’da turist sayısında yüzde 30 artış yaşandı

Trabzon’a bilhassa Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış yaşandı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde geçtiğimiz yıl yaşanan turizm hareketliliği bu yıl da artarak devam etti. Trabzon Havalimanı tarihinin en ağır gününü 30 Haziran tarihinde yaşarken, havalimanına 145 uçak iniş-kalkış yaparak tüm vakitlerin rekoru kırdı. Turist sayında geçen yıla oranla yüzde 30 oranında artış yaşanan kentteki turizm hareketliliğini kıymetlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Lideri Murat Zorluoğlu, yaşanan sorunları gözden geçirip önümüzdeki döneme daha hazır bir Trabzon oluşturmak için harekete geçeceklerini kaydetti.

Trabzon’un bu yıl ağır bir turizm dönemi geçirdiğini tabir eden Zorluoğlu, “Trabzon, geçen sene olduğu üzere bu sene de turizm bakımından çok ağır bir dönem geçirdi. Kent olarak geçen seneye nazaran en az yüzde 30 daha fazla turist ağırladık. Bu kadar yoğunluğa karşın kentin alt ve üst yapısı gelen ziyaretçilerimizi ağırlamaya yetti çok önemli problemler yaşanmadı. Ulaşımda da alt yapıda da üst yapıda da çok sorun görmedik. Tabi ki turizm kesimi, Trabzon için çok kıymetli bir sektör” dedi.

“Trabzon yüzde 2’lik bir hisseye sahip”

“Türkiye’deki turizm geliri 50 milyar civarında olduğunu düşünürsek Trabzon yüzde 2’lik bir hisseye sahip” diyen Zorluoğlu, “Geçtiğimiz yıl turizmden 1 milyar civarında döviz geliri elde etmiştik bu sene bu sayının biraz daha artmış olduğunu söyleyebilirim. Münasebetiyle Türkiye’deki turizm geliri 50 milyar civarında olduğunu düşünürsek Trabzon yüzde ikilik bir hisseye sahip. Yalnızca tek başına turizm geliri oluşturma manasında. Münasebetiyle bu bölüm, hem bugün hem gelecekte kentimizin iktisat bakımından çok değerli modülü. O nedenle bizde Büyükşehir olarak turizme bambaşka bir kıymet veriyoruz. Yeni destinasyonlar, yeni ömür alanları kentin içerisinde Ganita, Yalıncak, Maraş Caddesi Kızlar Manastırı, Boztepe üzere projelerimizle gelen turistlere daha keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. İnşallah buna yakında Beşirli dolgu alanı devamında Akçaabat, Söğütlü ve Yıldızlı kıyı düzenlemeleriyle yeni eklemeler yapacağız. Bir taraftan turizm destinasyonlarımızdan Uzungöl’de, Kızlar Manastırı’nda, Atatürk Köşkü’nde, Sümela Manastırı’nda çalışmalar yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Uzungöl’de kış uzunluğu yeniden çalışılacak. Atatürk Köşkü tamamlanmak üzere çok geniş kapsamlı onarım çalışması bitmek üzere 29 Ekim’de inşallah orayı hizmete açacağız. Çal Mağarası ile ilgili çalışmalarımız olacak. Hasebiyle bir taraftan mevcut destinasyonlarımızı güzelleştirir, güzelleştirirken bir taraftan da yeni alanlar hazırlıyoruz hizmete açıyoruz. Çalışmalarımız bu formda devam edecek” diye konuştu.

“Restoranların konaklama yerlerin kontrolü daha fazla gündeme gelecek”

Turizmle ilgili vakit zaman problemlerin yaşandığına dikkat çeken Zorluoğlu, turizm hizmeti veren restoranların, konaklama yerlerinin kontrolünün daha fazla gündeme geleceğini söz eden Zorluoğlu, “Elbette problemler yaşanmıyor mu? Şüphesiz sıkıntılar yaşanıyor. Kimileri toplumsal sorunlar, kimileri kontrol sorunları yani Trabzon’da turizm dalıyla artık inşallah Valimizin başkanlığında detaylı toplantılar yapacağız yaşadığımız kahırları gözden geçirip önümüzdeki döneme daha hazır bir Trabzon oluşturmak istiyoruz. Bu manada bilhassa turizm hizmeti veren restoranların konaklama yerlerin kontrolü daha fazla gündeme gelecek. Turizm Bakanlığımızın konutlarını turistlere kiraya verenlerle ilgili bir yasal düzenlemesi olacak o çerçevede o da kanunî bir boyuta geçmiş olacak. Taraflarla, paydaşlarımızla oturup bu noktadaki eksiklerimizi nasıl gidereceğimizi konuşup inşallah uygun tahlilleri de üreteceğiz” tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede alkollu surucu jandarma aracina carpti ehliyetine el konuldu EmrBn9iH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de alkollü sürücü jandarma aracına çarptı, ehliyetine el konuldu

Gümüşhane’de alkollü sürücünün kullandığı otomobil, İl Jandarma Komutanlığı’na girmeye çalışan jandarma aracına çarptı. Kazada yaralanan olmazken sürücünün ehliyetine el konuldu.

Kaza, gece saatlerinde Yenimahalle Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Gümüşhane’den Bayburt istikametine seyir halinde olan O.K. idaresindeki 29 AAU 305 plakalı otomobil, karşı yönden gelerek Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na giriş yapmak isteyen, içerisinde jandarma personelinin bulunduğu 29 JAA 057 plakalı araca yandan çarptı.

Kazada jandarma aracı içerisinde bulunan 2 personel ile otomobilde bulunan sürücü O.K. ve 1 yolcu kazayı yara almadan atlattı. Olay yerine sevk edilen ekiplerin yaptığı kontrolde otomobil sürücüsü O.K.’nin 0,79 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu belirlenen sürücünün ehliyetine el konulurken, O.K. ifadesinin alınması için emniyete götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin