blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Trabzon’da sular çekilmeye, esnaf da temizliğe başladı

Trabzon’da bugün tesirli olan şiddetli yağmur sonucu çok sayıda iş yerini su basarken, esnaflar yağmurun dinmesi ve suların çekilmeye başlaması ile birlikte iş yerlerini temizlemeye başladı.
Şehir merkezinde ağır yağış sonrası dereler taşarken yollar, caddeler adeta göle döndü. Su baskınlarının olumsuz tesirlerini ortadan kaldırma çalışmaları başlarken özellikle Pazarkapı mahallesi esnafı büyük mağduriyet yaşadı. Esnaflar yağmurun dinmesi ve suların da çekilmeye başlaması ile iş yerlerini temizlemeye başladı.
Yağmurun biraz daha sürmesi durumunda facianın yaşanabileceğini belirten etraf esnaflarından Gökhan Çolak, "Şu anda esnaflarımız batmış durumda. Bütün su buradan aşağı aktı. Kanallar rögarlarımız kapandı. Belediyelerden yardım bekliyoruz. Şimdi belediyeden buraya rastgele bir destek gelmedi. Yaklaşık 15 yıl evvel burada bir afet yaşanmıştı şu an hiçbir belediye yetkilisi burada yok. Kendi imkânlarımızla rögarları açtık suyu çektirmeye başladık. Dükkânlarımız içerisi su doldu, büyük ziyan var. Yağmur biraz daha devam etseydi buralar büsbütün mahvolurdu" dedi.
Çevre esnaflarından Erkan Keleş ise esnafın kendi imkanlarıyla dükkanı temizleme çalıştığını kaydederek "Dükkanların hepsinde ziyan var su işyerlerinin içerisine kadar girdi. Yağmur yarım saat daha devam etseydi buralar çok makus olurdu. Şu an yeterli biraz düzeldik" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Park halindeki tırların dorselerini ateşe verdiler

Karabük’te kimliği bilinmeyen kişi yahut şahıslarca yanıcı husus dökülerek ateşe verilen iki tırın dorsesinde maddi hasar oluştu.
Olay, Bayır Mahallesi Plevne Caddesi’nde meydana geldi. Park halinde bulunan iki tırın dorsesi kimliği meçhul kişi yahut şahıslarca ateşe verildi. Alevleri fark eden vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye grupları sevk edildi. Kısa müddette olay yerine gelen takımlar alevlere müdahale ederek yangını söndürdü.
Yangında tır dorseleri ziyan görürken, olay yeri inceleme takımları alanda çalışma başlattı.
Şüphelilerin evvel tır lastiklerine yanıcı ve uçucu husus sürerek yakmaya çalıştıkları, akabinde da başarılı olamayınca dorseleri ateşe verdikleri öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.