Trabzon’un Arsin ilçesinde bugün öğle saatlerinde etkili olan şiddetli yağış Karadeniz Sahil Yolu’nda ulaşımda aksamaların olmasına neden olurken, ilçeye bağlı bir çok mahallede de su baskınları ve heyelanlara neden oldu.
Doğu Karadeniz’de beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini gösterdi. Gök gürültülü sağanak yağışlar Trabzon’un özellikle Arsin ilçesinde etkili olurken, yörede ani sel, su baskını ve heyelanlara neden oldu. Şiddetli yağış Karadeniz Sahil Yolu’nun Arsin ilçesi geçişinde ulaşımda aksamaların olmasına neden olurken, yolda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Yine ilçeye bağlı Yanbolu, Hara, Atayurt ve Işıklı mahallelerinde su baskınları ve heyelanlar meydana geldi. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı yağışlar sonrası çok sayıda tarım arazisi ve ev zarar gördü. Yağışların bugün gece saatlerine kadar bölgede etkili olacağı kaydedilirken, vatandaşlardan özellikle dere yataklarından ve heyelan riski bulunan bölgelerden uzak durmaları istendi.


Trabzon’da şiddetli yağış
KARABÜK KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANIYOR
Hayvan pazarı Cuma günü açılıyor, ücretsiz servis hizmeti başlıyor, mezarlıklar temizleniyor
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Karabük’te hazırlıklar hız kazandı. Karabük Belediyesi, vatandaşların bayramı huzurlu, sağlıklı ve düzenli bir ortamda geçirebilmesi amacıyla şehir genelinde kapsamlı çalışma başlattı. Mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmaları sürerken, kurban satışlarının yapılacağı hayvan pazarında da son hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Belediye ayrıca vatandaşların kurban satış alanına rahat ulaşabilmesi için ücretsiz servis hizmeti sunacağını duyurdu.
MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIRLANIYOR
Bayram öncesinde özellikle kabir ziyaretlerinde yoğunluk yaşanması beklenirken, belediye ekipleri şehir genelindeki mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ot biçme, çevre düzenlemesi, yabani ot temizliği ve genel bakım işlemleri aralıksız sürdürülüyor. Yetkililer, vatandaşların kabir ziyaretlerini daha huzurlu ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi için tüm hazırlıkların titizlikle yürütüldüğünü belirtti.
KURBAN SATIŞLARI TEK NOKTADA YAPILACAK
Bu yıl kurbanlık satışlarının yalnızca Yenice yolu üzerindeki, Melise Köyü karşısında bulunan mezbaha alanındaki Hayvan Pazarı’nda yapılacağı açıklandı. Belediye, belirlenen alan dışında kurbanlık satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini duyurdu.
Kurallara aykırı şekilde satış yapan kişi ve işletmelere, belediye zabıta ekipleri tarafından cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Yetkililer, uygulamanın hem şehir düzenini korumak hem de vatandaşların sağlıklı koşullarda alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini ifade etti.
VETERİNER EKİPLERİ SAHADA OLACAK
Hayvan Pazarı’nda satışa sunulacak kurbanlıkların sağlık kontrolleri de belediye ekipleri tarafından titizlikle gerçekleştirilecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvanların sağlık durumunu, hijyen şartlarını ve satış alanındaki genel düzeni sürekli denetleyecek.
Belediye yetkilileri, vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını temin edebilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını vurguladı.
ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ VERİLECEK
Karabük Belediyesi, vatandaşların kurban satış alanına ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz servis uygulamasını da hayata geçiriyor. Ücretsiz servisler 22 Mayıs 2026 Cuma günü başlayıp Arefe gününe kadar devam edecek. Ücretsiz servisler eski Balık Pazarından kalkacak. Gidiş servisleri 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde düzenlenecek. Dönüş servisleri ise 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 ve 17.15 saatlerinde vatandaşlara hizmet verecek.

