Trabzon’da Kore mutfağının en özgün lezzetlerinin sunulduğu işletme taleplere yetişemez hale geldi.
Trabzon’da genç girişimcilerin franchising alarak hizmete sundukları ve Kore mutfağının en özgün lezzetlerinin sunulduğu işletme ağır ilgi görüyor. Kore mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan Bibimbab, Mandu, Japchae üzere lezzetlerin sunulduğu restorana gelen taleplere yetişemeyen işletme yetkilileri, bilhassa üniversite öğrencilerinin ilgisiyle karşılaşıyor.
Soğuk havalara karşın açılışında uzun kuyrukların oluştuğu işletmenin yetkilisi Hilal Yiğci, “Ben esasen isim hakkı aldığımız firmanın 7 yıldır müşterisiydim. Arkadaşıma otururken bana bir işletme açmak istediğini söyledi. Trabzon’da olmayan bir şeyi yapmasını söyledim. Sonra konuşurken bende bunu yapmaya ne dersin dedim. Araştırdım süreç ilerledi ve bugün buradayız” dedi.
Yoğunluk nedeniyle mutfakta eser kalmadığı için erken kapatmak zorunda kaldıklarını kaydeden Yiğci, “Herkes dayanak oldu. Tabi ki önyargılı olanlar oldu. Kimse gelmez şöyle bu türlü dediler. Onlara karşılık olarak açılışımızın görüntüsünü atıyoruz. Açılış yapalı birkaç gün oldu. Çok ağır geçiyor. Olağanda gece 12’de kapatıyoruz. Lakin saat 8’de kapatmak zorunda kalıyoruz. Gelen müşterileri geri çeviriyoruz zira mutfakta eserimiz kalmıyor. Ne kadar fazla eser alırsak alalım 2 gündür yetiştiremiyoruz. Havanın çok soğuk olmasını karşın açılışta 2-3 saat sıra bekleyenler oldu. Menümüzde çok fazla çeşit var. Şeflerimiz merkezden gönderiliyor. Gelip burada eğitim veriyorlar” tabirlerini kullandı.


Trabzon’da ilk kez Kore mutfağı açıldı, taleplere yetişemez hale geldi
Gümüşhane’de alkollü sürücü jandarma aracına çarptı, ehliyetine el konuldu
Gümüşhane’de alkollü sürücünün kullandığı otomobil, İl Jandarma Komutanlığı’na girmeye çalışan jandarma aracına çarptı. Kazada yaralanan olmazken sürücünün ehliyetine el konuldu.
Kaza, gece saatlerinde Yenimahalle Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Gümüşhane’den Bayburt istikametine seyir halinde olan O.K. idaresindeki 29 AAU 305 plakalı otomobil, karşı yönden gelerek Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na giriş yapmak isteyen, içerisinde jandarma personelinin bulunduğu 29 JAA 057 plakalı araca yandan çarptı.
Kazada jandarma aracı içerisinde bulunan 2 personel ile otomobilde bulunan sürücü O.K. ve 1 yolcu kazayı yara almadan atlattı. Olay yerine sevk edilen ekiplerin yaptığı kontrolde otomobil sürücüsü O.K.’nin 0,79 promil alkollü olduğu tespit edildi.
Yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu belirlenen sürücünün ehliyetine el konulurken, O.K. ifadesinin alınması için emniyete götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

