Trabzon’da il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime kar engeli sürüyor.
Dün geceden 2 ilçede tüm okullarda, 4 ilçede ise taşımalı eğitime bir gün süre ile ara verilirken, bu illere ek olarak sabah saatlerinde 1 ilçede tüm okullarda, 2 ilçede ise taşımalı eğitime kar tatili verildi.
Trabzon Valiliği’nden dün gece yapılan açıklamada “Yomra ilçemize bağlı Çamlıyurt, Maden, Oymalı ve Özdil mahallelerimizde taşımalı eğitime; Araklı ilçemize bağlı Yeşilyurt ilk ve ortaokulu, Çankaya ilk ve ortaokulu ile Erenler ilk ve ortaokullarında, bu güzergahlardan ve daha yukarı bölgelerden gelen ilk ve ortaöğretimdeki taşımalı eğitime; Tonya ilçemizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda; Şalpazarı ilçemizde taşımalı eğitime; Çaykara ilçemizde yolları kapalı olan ve rakımı 800 metre üzerinde bulunan mahallelerimizde taşımalı eğitime; Düzköy ilçemizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda 25.11.2024 Pazartesi günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmesine ilgili ilçe kaymakamlıklarımızda oluşturulan komisyonlarca karar verilmiştir” denildi.
Bu ilçelere ek olarak sabah saatlerinde yapılan açıklamada ise “Dernekpazarı ilçemizdeki ilk ve orta dereceli okullarda; Akçaabat ilçemizde Işıklar Orta Mahalle ilkokulu, Işıklar Orta Mahalle Ortaokulu, Akpınar Ortaokulu, Erikli İlkokulu, Demirkapı ilkokulu, Demirkapı Ortaokulu, Aydın İlkokulu, Ağaçlı Ortaokulu ve bu mahallelerden taşıma yapılan İmam-Hatip Ortaokulu ve Orta Öğretim okullarında; Maçka ilçemizde Başar, Hamsikoy, Yazılıtaş, Bağışlı, Güzelyayla, Güzelce ve Gürgenağaç mahallelerinde taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verilmesine ilgili ilçe Kaymakamlık komisyonunlarınca karar verilmiştir” bilgisi verildi.


Trabzon’da eğitime kar engeli sürüyor
Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar
Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.
Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

