Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0

Trabzon’da eğitime kar engeli sürüyor

Trabzon’da il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime kar engeli sürüyor.

Dün geceden 2 ilçede tüm okullarda, 4 ilçede ise taşımalı eğitime bir gün süre ile ara verilirken, bu illere ek olarak sabah saatlerinde 1 ilçede tüm okullarda, 2 ilçede ise taşımalı eğitime kar tatili verildi.

Trabzon Valiliği’nden dün gece yapılan açıklamada “Yomra ilçemize bağlı Çamlıyurt, Maden, Oymalı ve Özdil mahallelerimizde taşımalı eğitime; Araklı ilçemize bağlı Yeşilyurt ilk ve ortaokulu, Çankaya ilk ve ortaokulu ile Erenler ilk ve ortaokullarında, bu güzergahlardan ve daha yukarı bölgelerden gelen ilk ve ortaöğretimdeki taşımalı eğitime; Tonya ilçemizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda; Şalpazarı ilçemizde taşımalı eğitime; Çaykara ilçemizde yolları kapalı olan ve rakımı 800 metre üzerinde bulunan mahallelerimizde taşımalı eğitime; Düzköy ilçemizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda 25.11.2024 Pazartesi günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmesine ilgili ilçe kaymakamlıklarımızda oluşturulan komisyonlarca karar verilmiştir” denildi.

Bu ilçelere ek olarak sabah saatlerinde yapılan açıklamada ise “Dernekpazarı ilçemizdeki ilk ve orta dereceli okullarda; Akçaabat ilçemizde Işıklar Orta Mahalle ilkokulu, Işıklar Orta Mahalle Ortaokulu, Akpınar Ortaokulu, Erikli İlkokulu, Demirkapı ilkokulu, Demirkapı Ortaokulu, Aydın İlkokulu, Ağaçlı Ortaokulu ve bu mahallelerden taşıma yapılan İmam-Hatip Ortaokulu ve Orta Öğretim okullarında; Maçka ilçemizde Başar, Hamsikoy, Yazılıtaş, Bağışlı, Güzelyayla, Güzelce ve Gürgenağaç mahallelerinde taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verilmesine ilgili ilçe Kaymakamlık komisyonunlarınca karar verilmiştir” bilgisi verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
73343aba 8dd4 4b09 8432 1d390a0d5569
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
07 Haziran, 2026 12:54 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Fenerbahçe ve Real Madrid seçim kampanyaları arasındaki dikkat çeken benzerlikler

Fenerbahçe’de yaklaşan başkanlık seçimi öncesinde adayların açıklamaları gündem olurken, İspanyol devi Real Madrid’de geçmiş dönem seçim süreçleriyle dikkat çekici benzerlikler ortaya çıktı.

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım’ın rakiplerine yönelik kullandığı “Size hayal satıyorlar” ifadesi, Real Madrid Başkanı Florentino Pérez’in seçim döneminde dile getirdiği “Diğer aday sizi kandırıyor” sözleriyle karşılaştırıldı.

Benzer şekilde, Fenerbahçe yönetimine talip olan Hakan Safi’nin “65 yaş üstü aday olmasın” çıkışı ile Real Madrid’de adaylardan Enrique Riquelme’nin “Gençlerin önünü açın” çağrısı arasında da benzerlik kuruldu.

Transfer vaatlerinde de dikkat çekici paralellikler görüldü. Aziz Yıldırım’ın “2 oyuncu imza atacak” açıklamasına karşılık Florentino Perez’in seçim sürecinde “2 oyuncu ile anlaştık” ifadelerini kullandığı hatırlatıldı.

Öte yandan Hakan Safi’nin “Suarez ile anlaştık” açıklaması ile Enrique Riquelme’nin “Haaland ile anlaştık” söylemi de seçim kampanyalarındaki iddialı transfer vaatleri arasında gösterildi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, hem Aziz Yıldırım hem de Florentino Perez’in seçim kampanyalarına ait hesapların askıya alınmasının da iki süreç arasındaki dikkat çekici ortak noktalardan biri olduğu öne sürüldü.

Söz konusu benzerlikler, futbol kamuoyunda seçim kampanyalarının dili ve vaatleri üzerine yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin