blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ocak, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Trabzon’da amatör maçta kavga

Trabzon 2. Amatör Küme’de Uçarsuspor ile Arsinspor ortasında oynanan maçın bitiş düdüğüyle birlikte iki kadro oyuncuları ortasında hengame çıktı.
Trabzon 2. Amatör Küme’de uğraş veren Uçarsuspor ile Arsinspor ortasında Akyazı’da oynanan müsabakanın sona ermesinin akabinde olaylar çıktı. İki kadro oyuncuları ortasında yaşanan hengame büyürken tartışmalı kararları olduğu argüman edilen maçın hakemine ise büyük reaksiyon oluştu.
Uçarsuspor ile Arsinspor ortasında oynanan maçın son dakikalarında hakemin verdiği kararlar büyük reaksiyona neden oldu. Maçın hakemi evvel kırmızı kart sonrasında Uçarsuspor lehine verdiği penaltı ile Arsinspor cephesinin büyük yansısını çekerken müsabakayı Uçarsuspor’un 3-2 kazanmasının akabinde saha karıştı. Maçın hakemine Arsinsporlu yönetici ve oyuncuların reaksiyonu sonrası iki kadro oyuncuları ortasında arbede çıktı. Maçın hakemi de büyük reaksiyon görürken güvenlik güçlerinin oluşturduğu geniş güvenlik kordonu ile fakat alandan çıkabildiler.

İki kadrodan açıklama
Olaylı maç sonrası açıklama yapan Arsinspor Kulübü, maçta kendileri aleyhine yanlış kararların verildiğini argüman ederek, "Trabzon ikinci amatör kümede gayret etmekte olan Arsinspor, yalnızca gençler karşılaşma oynasın ardından de Trabzon amatörüne katkı olsun diye katıldığımız ligde hakemlerden ve rakiplerin saygısızlıklarından bıktık. Biz Arsinspor olarak geçmişi muvaffakiyetler müzesi kupalarla dolu bir kulübüz. Tabiki de bu türlü olması bizi kibirli yapmaz ancak hakemler ve rakipler tarafından saygıyı hak eder. Bizde Arsinspor olarak hak ettiğimiz bu saygıyı beklemekten öbür tahliller elbette biliriz lakin yakışanı yapmakla mükellef olduğumuz şuuru ile yeniden yakışanı yaparak kamuoyuna bilgi veriyoruz. Uçarsuspor karşılaşmamızı yöneten hakemin bir daha hiç bir maçımıza verilmemesini şayet verilirse o karşılaşmaya maç başlamadan çıkmayacağımızı şimdiden hatırlatır, spor kamuoyunun bu açıklamayı anlayışla karşılayacağını temenni eder hürmetler sunarız" tabirlerine yer verildi.
Uçarsuspor Kulübü’nden yapılan açıklamada ise şu biçimde:
"Oynamış olduğumuz Uçarsuspor - Arsinspor maçında yaşanan olaylar futbolun gelişimine katkı sağlamayacağı üzere bu türlü olaylarla kulübümüzün isminin karışmasını katiyen istek etmiyoruz. Oynadığımız Arsinspor maçında birinci yarı 1-1 bitti ve ikinci yarının başlarında Arsinspor 1-2 öne geçti maçın son kısımlarında oyuncularımız maça karakter koyarak maçı 3-2’ye çevirmesini başardı. Gerek beraberken gerekse geri düştüğümüzde karakterli oyunundan ve ekip disiplininden kopmayan kadromuz 3-2 öne geçince rakip oyuncularının gerek kelamlı gerekse fiziki müdahalesine maruz kaldı ama maç içinde kalmaya çaba etti. Arsinsporlu futbolcu demek istemediğimiz futbol terörü zihni taşıyan kimi kendini bilmezler kalecimize ve iki oyuncumuza 8-9 kişi saldırarak darp etmişlerdir. Bizler futbolun üç ihtimali olduğunu bilerek sporun cümbüş ve kültür bileşeni olması için tekrar tıpkı noktada tekrar birebir kanıda olacağız. Son kelamımız Trabzon Amatör Federasyonuna olacak; ilçe grubu diye kayırmaya tekrar devam mı edeceksiniz yoksa bu şiddete artık dur mu diyeceksiniz? Dönem başından beri haksızlığa uğrayan ekibimizi tekrar yok mu sayacaksınız?"

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bakan Uraloğlu: “İlk göreve geldiklerinde 4.7 milyon kullanıcının bilgileri yurt dışına çıkarılmıştır”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamasıyla 4.7 milyon kullanıcının bilgilerinin yurtdışına çıkarıldığını belirterek, "İlk vazifeye gelindiği anda bu yapılmıştır. Bu türlü bir iradeye mi biz bu ülkeye teslim edeceğiz. Allah’ın müsaadesiyle etmeyeceğiz" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon’da düzenlenen AK Parti Mahallî İdareler Başkanlığı Bölge Toplantısı’na katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Uraloğlu, 2053 yılında demiryolu ağını 17 bin 500 kilometreye çıkartılacağını belirterek, "Ülkemizi 2 bin 251 kilometrelik süratli demir yolu yaparak yüksek süratli demir yolu ağları ile tanıştırdık. Önümüzdeki aylarda 225 kilometre süratli giden yerli ve ulusal yüksek süratli tren setimizi raylarda denemeye başlayacağız. İnşallah 2028 yılında 14 bin kilometre olan demiryolu ağımızı 17 bin 500 kilometreye çıkartacağız. 2053 yılında da 28 bin 500 kilometreye çıkartacağız. 2053’e kim sağ kim selamet diye bir yaklaşım olabiliyor. Tabi ben Rabbimden kendi adıma 2053’ü bana görmeyi nasip etsin diye niyaz ediyorum. Daima birlikte inşallah. 48 saatte süratli trenlerle bütün Türkiye’yi dolaşma imkanına inşallah nasip olacağız" dedi.

"İstikbali bilgiler dahil hepsi daima beraberinde yurt dışına çıkarılmıştır"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamasıyla 4.7 milyon kullanıcının bilgilerinin yurtdışına çıkarıldığını kaydeden Bakan Uraloğlu, "Biz ideoloji değil insanı merkeze koyduk. Hengame değil hizmet odaklı olduk. Rant değil proje odaklı olduk. Laf değil hakikaten icraat odaklı olduk. Lakin maalesef ülkede muhalefet yapma ismine olanlar bunun tam karşıtından hareket etmişlerdir. Yürütülen kimi isimli soruşturmalar var biz bunun hiçbir yerinde yokuz. Şikayet eden kendileri, itirafçı olan kendileri, iç hengame eden kendileri ancak isimli makamlar elbette takip ediyor. Benim Bakanlığımı ilgilendiren bir tarafı huzurlarınızda paylaşmak istiyorum. İstanbul’un ferdî bilgileri ile ilgili soruşturmanın bir modülü var ondan bahsedeceğim. İstanbul’daki Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu 4.7 milyon kullanıcının bilgileri. O bilgilerde bütün şahsî bilgiler var. İrtibat bilgilerinden, TC kimlik numarasına, mail adresine, mesken ve iş adresine bütün bilgileri var. Birebir vakitte pozisyon bilgisini paylaştığı için bütün gününü hayatını nerede geçirdiğinin bilgileri var. Hasebiyle sizin özeliniz neredeyse ne varsa bütün bilgiler yurt dışına çıkarılmıştır. Bunun en suçsuz mazereti seçimlere yönelik insanlara ulaşma mazeretidir. Bunu da yaptılar zati. Kim Abdulkadir Uraloğlu. Kimdir bu; AK Partilidir. Tamam onun önüne biz hangi reklamları nerede nasıl çıkarırsak onu tesirler kendimize oy verdiririz. Bu en saf olanıdır. Fakat istikbali bilgiler dahil hepsi daima beraberinde yurt dışına çıkarılmıştır. Birinci vazifeye gelindiği anda bu yapılmıştır. Bu türlü bir iradeye mi biz bu ülkeye teslim edeceğiz. Allah’ın müsaadesiyle etmeyeceğiz. Biz bu ülkeye hizmet etmeye daima bir arada devam edeceğiz. İnancımız, çabamız, sadakatimiz ile yolumuza Allah’ın müsaadesiyle devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini almadan 2029’u konuşmamızın bir manası yok. 2027 mi olur 2028 mi olur seçimi Allah’ın müsaadesiyle inşallah beraberce alacağız. Bu ülkeye bütün gruplarımızla birlikte bütün dava arkadaşlarımızla bir arada hizmet etmeye devam edeceğiz" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin