blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ocak, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Trabzon’da amatör maçta kavga

Trabzon 2. Amatör Küme’de Uçarsuspor ile Arsinspor ortasında oynanan maçın bitiş düdüğüyle birlikte iki kadro oyuncuları ortasında hengame çıktı.
Trabzon 2. Amatör Küme’de uğraş veren Uçarsuspor ile Arsinspor ortasında Akyazı’da oynanan müsabakanın sona ermesinin akabinde olaylar çıktı. İki kadro oyuncuları ortasında yaşanan hengame büyürken tartışmalı kararları olduğu argüman edilen maçın hakemine ise büyük reaksiyon oluştu.
Uçarsuspor ile Arsinspor ortasında oynanan maçın son dakikalarında hakemin verdiği kararlar büyük reaksiyona neden oldu. Maçın hakemi evvel kırmızı kart sonrasında Uçarsuspor lehine verdiği penaltı ile Arsinspor cephesinin büyük yansısını çekerken müsabakayı Uçarsuspor’un 3-2 kazanmasının akabinde saha karıştı. Maçın hakemine Arsinsporlu yönetici ve oyuncuların reaksiyonu sonrası iki kadro oyuncuları ortasında arbede çıktı. Maçın hakemi de büyük reaksiyon görürken güvenlik güçlerinin oluşturduğu geniş güvenlik kordonu ile fakat alandan çıkabildiler.

İki kadrodan açıklama
Olaylı maç sonrası açıklama yapan Arsinspor Kulübü, maçta kendileri aleyhine yanlış kararların verildiğini argüman ederek, "Trabzon ikinci amatör kümede gayret etmekte olan Arsinspor, yalnızca gençler karşılaşma oynasın ardından de Trabzon amatörüne katkı olsun diye katıldığımız ligde hakemlerden ve rakiplerin saygısızlıklarından bıktık. Biz Arsinspor olarak geçmişi muvaffakiyetler müzesi kupalarla dolu bir kulübüz. Tabiki de bu türlü olması bizi kibirli yapmaz ancak hakemler ve rakipler tarafından saygıyı hak eder. Bizde Arsinspor olarak hak ettiğimiz bu saygıyı beklemekten öbür tahliller elbette biliriz lakin yakışanı yapmakla mükellef olduğumuz şuuru ile yeniden yakışanı yaparak kamuoyuna bilgi veriyoruz. Uçarsuspor karşılaşmamızı yöneten hakemin bir daha hiç bir maçımıza verilmemesini şayet verilirse o karşılaşmaya maç başlamadan çıkmayacağımızı şimdiden hatırlatır, spor kamuoyunun bu açıklamayı anlayışla karşılayacağını temenni eder hürmetler sunarız" tabirlerine yer verildi.
Uçarsuspor Kulübü’nden yapılan açıklamada ise şu biçimde:
"Oynamış olduğumuz Uçarsuspor - Arsinspor maçında yaşanan olaylar futbolun gelişimine katkı sağlamayacağı üzere bu türlü olaylarla kulübümüzün isminin karışmasını katiyen istek etmiyoruz. Oynadığımız Arsinspor maçında birinci yarı 1-1 bitti ve ikinci yarının başlarında Arsinspor 1-2 öne geçti maçın son kısımlarında oyuncularımız maça karakter koyarak maçı 3-2’ye çevirmesini başardı. Gerek beraberken gerekse geri düştüğümüzde karakterli oyunundan ve ekip disiplininden kopmayan kadromuz 3-2 öne geçince rakip oyuncularının gerek kelamlı gerekse fiziki müdahalesine maruz kaldı ama maç içinde kalmaya çaba etti. Arsinsporlu futbolcu demek istemediğimiz futbol terörü zihni taşıyan kimi kendini bilmezler kalecimize ve iki oyuncumuza 8-9 kişi saldırarak darp etmişlerdir. Bizler futbolun üç ihtimali olduğunu bilerek sporun cümbüş ve kültür bileşeni olması için tekrar tıpkı noktada tekrar birebir kanıda olacağız. Son kelamımız Trabzon Amatör Federasyonuna olacak; ilçe grubu diye kayırmaya tekrar devam mı edeceksiniz yoksa bu şiddete artık dur mu diyeceksiniz? Dönem başından beri haksızlığa uğrayan ekibimizi tekrar yok mu sayacaksınız?"

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Festival değil geleneksel Hacet Bayramı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde klâsik Hacet Bayramı aktiflikleri, şenlikleri aratmadı. Yaklaşık 600 kilogram kavurma ve pilavın dağıtıldığı bayramda izdiham yaşandı.
Bolu’nun merkeze bağlı Yazılar köyünde klasik Hacet Bayramı ağır iştirakle kutlandı. Köy muhtarı Mehmet Akşit öncülüğünde gerçekleştirilen aktiflikte, 500 kilogram et ve 600 kilogram bulgur kullanılarak dev kazanlarda hazırlanan yemekler yüzlerce şahsa ikram edildi. Traktör kasalarına konularak köy meydanındaki çayırlık alanda dağıtılan pilavlar, tepsilerle vatandaşlara ulaştırıldı. Klasik bayram havasında geçen aktiflikte panayır alanı kuruldu. Dondurmacılardan tuhafiye tezgâhlarına, sebze-meyve satıcılarından çocuk cümbüşlerine kadar birçok ögeyle köy meydanı şenlendi. Vatandaşlar hem alışveriş yaptı hem de ikramlardan faydalandı. Cet sporumuz olan yağlı güreşlerde minik uzunluktan başpehlivana kadar birçok pehlivan er meydanına çıktı. Kıran kırana geçen karşılaşmalarda dereceye giren güreşçilere mükafatları takdim edildi.
Aşçı İmdat Akdede, "Sabah saat 04.30’da başlayıp 500 kilogram et ve 600 kilogram bulgur pişirdik. Yiyenlere afiyet olsun" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin