Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2023 00:12 tarihinde yayınlandı
0

Trabzon’da akrabalar ortasındaki silahlı hengamede kan aktı: 1’i ağır 2 yaralı

trabzonda akrabalar ortasindaki silahli hengamede kan akti 1i agir 2 yarali 0 3eR3nNqa
Trabzon’un Araklı ilçesinde akrabalar ortasında yaşanan silahlı hengamede 1’i ağır 2 kardeş silahla vurularak yaralandı.

Olay ilçenin Yolgören mahallesinde sabah saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye nazaran, S.D. (24) dün akşam geçmişe dayalı bir hasımlık nedeniyle tartıştığı akrabaları İbrahim Alım (40) ve Ayhan Bilgin’le (45) sabah saatlerinde meskenlerinin önünde tekrar tartıştı. Tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine S.D. belindeki silahla akrabası Alım kardeşlere kurşun yağdırdı. Olayda İbrahim Alım karnından aldığı kurşun yaraları ile ağır yaralanırken, ağabeyi Ayhan Alım ise ayağından yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla yaralılar Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, durumu ağır olan İbrahim Alım ise Kaşüstü Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. S.D. olay sonrası bölgeden kaçarak uzaklaşırken, yakalanması için güvenlik güçleri tarafından çalışma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin