Trabzon’da 2024 yılının ilk bebekleri bu gece yılın ilk saatlerinde dünyaya geldi.
Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü Doğum Servisi’nde 2024 yılına girdiğimiz gecenin ilk saatlerinde dünyaya gelen Tarık ve Nilay Söğüt çiftinin bebeğine Kuzey, Erkut ve Sevim Kıran çiftinin bebeğine Çağrı, Kurtuluş ve Aleyna Birinci çiftinin bebeğine Atlas isimleri verildi.
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım yeni çocuk sahibi olan aileleri ziyaret ederek kendilerini kutladı.


Trabzon’da 2024 yılının ilk bebekleri dünyaya geldi
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

